Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξέρεις το ζώδιό του; Να πως θα τον αλλάξεις

- Advertisement -

Εμείς οι γυναίκες έχουμε μια τάση να παίζουμε τις…αδελφές του ελέους κάποιες φορές στον έρωτα, δείχνοντας απεριόριστη υπομονή στις παραξενιές και στις εμμονές των αντρών της ζωής μας….
Μήπως, όμως, ξεπερνάμε και τα όρια, αφήνοντας καταστάσεις να λειτουργούν εις βάρος μας; Είπαμε, να αγαπάς τον άλλο με τα ωραία και τα στραβά του, όπως θέλεις να κάνει κι εκείνος, αλλά, αν μπορεί κάτι να αλλάξει προς το καλύτερο, γιατί να μην το προσπαθήσεις; Δες λοιπόν, με βάση το ζώδιο του αγαπημένου σου, ποιο είναι το ψεγάδι εκείνο που θα σας σπάσει τα νεύρα και πώς μπορείς θα καταφέρεις να το εξαφανίσεις σε χρόνο ρεκόρ!

Κριός:

Μια ασφυκτική αγάπη. Και πού ήσουν; Με ποιον μιλούσες; Τι, θα πας χωρίς εμένα; Ζηλιάρης και κτητικός, ο Κριός δεν θέλει να υπάρχει κανένα κομμάτι της ζωής σου που να μην τον περιλαμβάνει. Θα πας για καφέ με τις φίλες σου; Κι αυτός; Έτσι πετάς την αγάπη του; Και μη νομίζεις ότι με το χρόνο και την εμπιστοσύνη που θα δημιουργήσετε θα διορθωθούν τα πράγματα.

Πώς να το χειριστείς: τρίξτου του και λιγάκι τα δόντια να φοβηθεί πως, αν σε καταπιέζει, θα του την κάνεις προς άγνωστο προορισμό. Πέρασε του την απειλή έμμεσα, λέγοντας μια ιστορία για κάποια φίλη που παράτησε τον κτητικό σύντροφό της. Και διακήρυξε ότι στη θέση της το ίδιο θα έκανες και εσύ η ίδια, και μάλιστα πολύ πιο σύντομα, να δεις για πότε θα μαζευτεί!

Ταύρος:

“Αντρικές” ενασχολήσεις, ρομαντισμός μηδέν. Σήμερα θα δει το ματς με τα “παιδιά”, αύριο θα μαστορέψει τη μηχανή του, μεθαύριο ναι, ας βρεθείτε, αλλά μην περιμένεις και ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών. Άλλωστε, αυτά τον ανατριχιάζουν και τα αποφεύγει όσο μπορεί. Δεν ταιριάζουν στο “μάτσο” ταμπεραμέντο του. Κι ως προς το να τον αλλάξεις; Μήπως να δοκίμαζες καλύτερα μια αναρρίχηση στο Έβερεστ;

Πώς να το χειριστείς: μπορείς να ποντάρεις στον αισθησιασμό του και στις απολαύσεις των αισθήσεων. Θα τον δελεάσεις με ένα ρομαντικό δείπνο στο φως των κεριών, αν αυτό περιλαμβάνει εξαιρετικά εδέσματα και ακολουθηθεί από μια νύχτα καυτού πάθους. Στο χέρι σου είναι να κάνεις την προοπτική των συναντήσεών σας όσο πιο ελκυστική γίνεται και δε θα ξεκολλάει από επάνω σου!

Δίδυμοι:

Ο γόης της παρέας (κυρίως της θηλυκής)! Όλοι τον λατρεύουν- άντρες και γυναίκες- αφού είναι συμπαθής και πνευματώδης, δεν περνά πουθενά απαρατήρητος και άρα πόσο μάλλον από τις άλλες γυναίκες. Ο ίδιος δε μπορεί παρά να ανταποκρίνεται φλερτάροντας ασύστολα, με ή και χωρίς περαιτέρω βλέψεις, έτσι… για το επικοινωνιακό παιχνίδι. Σε χρόνο μηδέν δημιουργεί μαζί τους μια ατμόσφαιρα οικειότητας και περιρρέοντος ερωτισμού, που κάθε άλλο παρά σε ευχαριστεί. Κι αν τολμήσεις να το κάνεις θέμα, θα σου βγει κι από πάνω για την παράλογη ζήλια σου.
 Πώς να το χειριστείς: Δεν έχεις παρά να ανταποδώσεις τα ίσα δοκιμάζοντας τη γοητεία σου σε άλλους άντρες, μπροστά του φυσικά. Κι αν ενοχληθεί, μπορείς να το παίξεις αθώα περιστερά, όπως έκανε κι εκείνος: “Έλα τώρα, γίνεσαι υπερβολικός…”. Θα πάρει το μάθημά του μια χαρά.

Καρκίνος:

Μάνα είναι μόνο μία! Όταν τον γνώρισες, σε γοήτευσε με την τρυφερότητά του. Γρήγορα όμως διαπίστωσες ότι έχει ένα από τα χειρότερα ελαττώματα ενός άντρα: Είναι μαμάκιας. Αθεράπευτα μαμάκιας. Κι αν του το πεις, όχι μόνο θα το αρνηθεί, αλλά και θα σε κατηγορήσει ότι κατά βάθος ζηλεύεις “αυτή την άγια γυναίκα”. Για έναν άντρα Καρκίνο ο ομφάλιος λώρος δεν κόβεται ποτέ, οπότε καλά θα κάνεις να το πάρεις λιγάκι απόφαση!

Πώς να το χειριστείς: Είναι μάταιο να μπεις σε αγώνα σύγκρισης με τη μητέρα του. Γιατί να παλεύεις μια ζωή να ξεπεράσεις το μουσακά της, αφού ό,τι και να κάνεις “σαν της μάνας πάντως δεν ήταν”; Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του πεις να της ζητήσει τη συνταγή και να τον φτιάχνει μόνος του.

Λέων:

Να με προσέχεις, αλλά όχι τόσο πολύ πια? Εφόσον θεωρεί ότι είναι ο βασιλιάς του κόσμου, αυτό σε κάνει εσένα τη βασίλισσά του και σαν τέτοια θα σε αντιμετωπίζει. Με τιμές και περιποιήσεις. Θα στρώνει το μανδύα του για να πατήσεις επάνω και να μη λασπωθείς. Πλην όμως ο προστατευτισμός του αυτός δεν έχει όρια και πολλές φορές μπορεί να σε κάνει να νιώθεις λες και είναι όχι ένας ισότιμος σύντροφος, αλλά ο πατέρας σου!

Πώς να το χειριστείς: Ευχαρίστησε τον που ενδιαφέρεται τόσο για σένα, αλλά εξηγήστε του ότι ορισμένα πράγματα μπορείς να τα αντιμετωπίσεις και μόνη σου αφού και έχεις κλείσει τα 18 και δεν έχεις καμία όρεξη να νιώθεις ανίκανη ή υποτιμημένη. Θα το καταλάβει, γιατί είναι κι εκείνος ευαίσθητος σε θέματα περηφάνιας.

Παρθένος:

Όλα με πρόγραμμα! Τελειομανής και λάτρης του προβλέψιμου, καταστρώνει τα κοινά σας πλάνα για το Σαββατοκύριακο από τη Δευτέρα και σχεδιάζει τις διακοπές σας μήνες πριν. Αν μη τι άλλο, ποτέ δεν θα κινδυνέψετε να βρεθείτε χωρίς εισιτήριο ή χωρίς δωμάτιο. Αλλά δε σου έρχεται καμία φορά να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο από τη βαρεμάρα; Πού είναι η έκπληξη, η χαρά του απροσδόκητου;

Πώς να το χειριστείς: Δεν είναι εύκολο να βγάλεις έναν Παρθένο από τη ρουτίνα του, αλλά ούτε ακατόρθωτο. Από καιρό σε καιρό, παρέσυρε τον σε μη προσχεδιασμένες καταστάσεις, όπως μια εκδρομή της τελευταίας στιγμής. Θα αντιδράσει στην αρχή, αλλά, αν περάσει καλά, θα μάθει να εκτιμά τις απολαύσεις του απρόβλεπτου και θα είστε και οι δυο ευχαριστημένοι!

Ζυγός:

Δεξιά ή αριστερά… Εσύ τι λες; Από την απλή επιλογή ανάμεσα στην μπλε ή την κόκκινη γραβάτα και το πιάτο που θα παραγγείλει στην ταβέρνα μέχρι μια σημαντική απόφαση στην καριέρα του, έτσι και βρεθεί μπροστά σε ένα σταυροδρόμι ο Ζυγός παραλύει. Ευτυχώς που έχει εσένα κοντά του, για να τον βοηθήσεις να διαλέξει. Τρόπος του λέγειν… Γιατί ό,τι κι αν του προτείνεις, σε αντικρούει ότι το “άλλο” θα ήταν καλύτερο και, αν συμφωνήσεις, εκείνος πάλι θα παλαντζάρει αντίθετα.

Πώς να το χειριστείς: Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις δικές του επιλογές όχι μόνο βρίσκεσαι υπόλογη, αλλά και δεν τον βοηθάς ουσιαστικά. Καλά θα κάνεις να προβάλεις τις αντιστάσεις σου στο πανικόβλητο, ικετευτικό βλέμμα του και άφησε τον να αποφασίσει- επιτέλους- κάτι μόνος του.

Σκορπιός:

Γλυκέ μου τύραννε! Το λαϊκό ρητό “αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα” περιγράφει επακριβώς την αντίληψη του Σκορπιού για το πάθος μέσα σε μια σχέση. Τρελαίνεται για δράματα, τσακωμούς, σκηνές ζηλοτυπίας για εντελώς ασήμαντες αφορμές. Κι όταν σε φτάνει στο μη περαιτέρω και απειλείς με τρεμάμενη φωνή, εννοώντας το, ότι θα τον παρατήσεις, ξαναγίνεται αγγελούδι και σου επιφυλάσσει μια μεγαλειώδη συμφιλίωση. Μέχρι το επόμενο επεισόδιο…

Πώς να το χειριστείς: Αν δεν το αντέχεις (γιατί μπορεί και να σου αρέσει!) η μόνη λύση είναι να μην τσιμπάς. Άφησε τον να μαίνεται μόνος του, απαντησε του όχι με θυμό, αλλά με ήρεμη ειρωνεία και θα του χαλάσεις όλη την απόλαυση να σε βγάλει από τα ρούχα σου.

Τοξότης:

Ο κύριος Ξερόλας.Είναι ο άντρας δυο-σε-ένα και ποιος τη χάρη σου, αν, εκτός από ερωτικό σύντροφο, ήθελες και ένα σοφό μέντορα. Έχεις βρει το? Φωτεινό Παντογνώστη, συγχαρητήρια! Είναι αυθεντία σε όλες τις επιστήμες και τις Τέχνες, για τα πάντα έχει κάτι να πει , άλλο αν στην πραγματικότητα οι υποτιθέμενες γνώσεις του είναι περισσότερο φιγούρα παρά ουσία. Το χειρότερο όμως είναι ότι σου κάνει τον έξυπνο… Διορθώνεται; Πιθανώς, αν ακολουθήσεις τη δική του τακτική.

Πώς να το χειριστείς: Αντίγραψε το δασκαλίστικο ύφος του και διόρθωσε τον όποτε τον κάνεις τσακωτό να λέει ανακρίβειες. Έτσι θα δει πόσο ενοχλητικό είναι να βάζεις τον άλλο στη θέση του? αδιάβαστου μαθητή.

Αιγόκερως:

Το παραδοσιακό αρσενικό. Είναι άντρας… παλαιάς κοπής, υπέρμαχος της άποψης ότι τα παντελόνια τα φορά το αρσενικό, τουλάχιστον μεταφορικά. Αυτός είναι ο κουβαλητής, ο προστάτης, η κολόνα του σπιτιού, με λίγα λόγια. Φροντίζει πάντα να μη σου λείπει κάτι, αλλά παράλληλα θεωρεί ότι αυτός φέρει και το βάρος των αποφάσεων για την κοινή ζωή σας. Ευτυχώς όμως δεν είναι εντελώς κολλημένος σε αυτή τη νοοτροπία.

Πώς να το χειριστείς: Πέρα από το να αποδείξεις στην πράξη το δυναμισμό και την αξία σου, καλά θα κάνεις να ποντάρεις στο επιχείρημα ότι πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται πάντα μια σπουδαία γυναίκα, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση εσύ. Θα τον κολακέψει αυτή η προσέγγιση και θα τη δεχτεί καλά και όλοι θα είστε ευχαριστημένοι.

Υδροχόος:

Συναισθηματικό κρυφτούλι! Μια απροσδιόριστη αίσθηση μυστηρίου πλανιέται στην ατμόσφαιρα της σχέσης σας, όσο δυνατό δέσιμο κι αν έχετε μεταξύ σας. Πάντα εκείνος δείχνει να σκέφτεται κάτι που δεν σου το αποκαλύπτει, να κρατά κλειδωμένο ένα κομμάτι του, που θέλει να το διατηρήσει απροσπέλαστο στους πάντες, μη εξαιρώντας ούτε εσένα. Ο Υδροχόος σου δεν φοβάται τίποτα όσο την απώλεια της ελευθερίας του και αισθάνεται ότι αυτό ακριβώς θα του συμβεί, αν σου ανοιχτεί τελείως.

Πώς να το χειριστείς: Πρέπει να τον κάνεις να ξεθαρρέψει, αλλά προχωρώντας με μικρά βήματα. Μην τον ζορίσεις, μην πιέζεις τα πράγματα, άφησε τον να διαπιστώσει μόνος του ότι μπορεί να σε εμπιστευτεί, χωρίς αυτό να απειλήσει την αυτονομία του.

Ιχθύες:

Ένα κακομαθημένο παιδί! Σαν κάτι πιτσιρίκια που θέλουν μόνο χυμό μπανάνας, ακριβώς γιατί στο ψυγείο υπάρχουν πέντε-έξι άλλα είδη, αλλά όχι μπανάνα, έτσι και αυτός ο τύπος θα βρει πάντα κάτι που λείπει από τη ζωή του για να παραπονεθεί. Κι ας έχει μια καλή σχέση, μια ενδιαφέρουσα δουλειά, ένα καλοβαλμένο σπίτι… Αν δεν βρίσκει κάτι να κλαφτεί, θα στραφεί σε εσένα, κάνοντάς σε να νιώθεις και φταίχτρα από πάνω.

Πώς να το χειριστείς: Εδώ χρειάζεται μια δραστική θεραπεία. Στέρησε του τον αποδέκτη των παραπόνων του, δηλαδή εσένα. Βρες μια αφορμή (επίσκεψη στη μαμά σου στην επαρχία, εκδρομούλα με φίλες) και παράτησε τον μόνο του για μερικές μέρες. Θα του κάνει καλό!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog