Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ελλάδα-Ισραήλ 2-1

- Advertisement -

Ο νεανικός οίστρος του Γιάννη Φετφατζίδη και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του διαιτητή Χάνσον, διαμόρφωσαν το ευνοϊκό για την Εθνική αποτέλεσμα απέναντι στο αξιόμαχο Ισραήλ (2-1). TO KΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης διαπιστώσαμε δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν η ορθή επιλογή του Σάντος να βάλει τον Σαλπιγγίδη μπροστά, αφού η τακτική των Ισραηλινών να αμύνονται ψηλά έδινε το δικαίωμα στον επιθετικό του ΠΑΟΚ να απειλήσει με την ταχύτητά του. Το δεύτερο ήταν η δυναμική εμφάνιση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πίεζαν και φαίνονταν απειλητικοί. Οπως στην περίπτωση του 7ου λεπτού όταν ο Ραφαέλοφ πλάσαρε άουτ από καλή θέση.
Εκτός όλων των παραπάνω είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Σωτήρη Νίνη στο 15ο λεπτό. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του μπήκε ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος έδωσε καλύτερη ποιότητα στην Ελλάδα, καλύτερες πάσες και ένα ακόμα πιο γρήγορο παιχνίδι.
Στο 22ο λεπτό η ελληνική ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί με τον τρόπο που σας περιγράψαμε παραπάνω. Ο Σαλπιγγίδης έφυγε από το ύψος της σέντρας στον κενό χώρο και με πλασέ “κρέμασε” τον Αουάτ για να ανοίξει το σκορ. Κάτι που επιχείρησε ελάχιστα λεπτά νωρίτερα αλλά ορθώς είχε υποδειχθεί οφσάιντ.
Είναι αλήθεια πως το γκολ αυτό έδωσε καλύτερα πατήματα στους γηπεδούχους και ψυχολογία, αλλά δεν έδωσε διάρκεια. Αυτό γιατί μετά το 30′ το Ισραήλ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα, βγήκε ξανά μπροστά και έψαξε τρόπους για να απαντήσει στο τέρμα του Σαλπιγγίδη. Πάντως, δύο φορές είχε την ευκαιρία να σκοράρει αλλά ο Σουηδός διαιτητής Μάρτιν Χάνσον, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι αυτός που δεν είχε δει το χέρι του Ανρί στο Γαλλία-ΕΪΡΕ, αρνήθηκε ισάριθμες φορές πεντακάθαρα πέναλτι.
Στην επανάληψη τόσο η Ελλάδα όσο το Ισραήλ δεν άλλαξαν εικόνα, οπότε νομοτελειακά θα ερχόταν το γκολ. Ετσι έγινε, στο 59ο λεπτό, από τα πόδια του Σπυρόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μια επικίνδυνη στιγμή για τα ελληνικά καρέ, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Το καλό στην εξέλιξη του αγώνα ήταν το γεγονός πως το 2-1 ήρθε άμεσα. Ο Σαμαράς ανετράπη από τον Αουάτ, ο ρέφερι -σε αντίθεση με τις περιπτώσεις των Ισραηλινών- είδε το πέναλτι και ο Καραγκούνης στην 101η συμμετοχή του με την γαλανόλευκη φανέλα, έδωσε ξανά το προβάδισμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Ηταν τέτοια, όμως, η ροή και ο ρυθμός του ματς που δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος για να έρθει η αντίδραση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι λίγο μετά το τέρμα του Καραγκούνη απείλησαν τον Σηφάκη, αλλά -ευτυχώς για εμάς- η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι.
Τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σουηδού διαιτητή αναλώθηκαν στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να απειλήσουν για τη δεύτερη ισοφάριση, ωστόσο έπεσαν πάνω σε μια πιο προσεκτική και οργανωμένη ελληνική άμυνα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Νίκος Σπυρόπουλος (ο οποίος δέχθηκε πολλά πλήγματα από την πλευρά του) ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά το αυτογκόλ και βοήθησε και αυτός τα μέγιστα για να κρατήσουμε έως τέλους τη νίκη.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ανοιχτό ματς, με πολλές φάσεις και γρήγορο ρυθμό. Η κλασική περίπτωση όπου η ομάδα που σκοράρει περισσότερα τέρματα παίρνει τη νίκη. Αυτή ήταν η Ελλάδα, η οποία παρουσιάστηκε σε πολλές περιπτώσεις επιθετική, δραστήρια, αλλά ολίγον προβληματική στα μετόπισθεν.
MVP:
Ο Γιάννης Φετφατζίδης έρχεται να ακολουθήσει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, τον Σωτήρη Νίνη και όλα τα ταλέντα που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια στο άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Χρόνια είχαμε να δούμε να σηκώνεται όλο το πλήθος στο γήπεδο για έναν παίκτη. Οχι για να τον αποδοκιμάσει…
Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Ο Μάρτιν Χάνσον είναι Ελληνας! Δεν εξηγούνται αλλιώς οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του και η αδικία εις βάρος των Ισραηλινών. Κάτι τέτοιες διαιτησίες βλέπουν οι δικοί μας και… παίρνουν τα πάνω τους,
contra.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog