Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γνωρίζατε ότι…

- Advertisement -

1 στους 4 Αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!

Αμερικανική και ελβετική κοινοπραξία σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της ρεπλίκας του “Τιτανικού”, με αφορμή την 90ή επέτειο του ναυαγίου, το 2002.
Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.

Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.

Απ’ όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.

Αράπικα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!

Για να καταφέρει να περπατάει… με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παp@utsιού της!

Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.

Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.

Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!

Ένα από τα πιο… δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να… καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.

Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.

Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog