Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λουτρακίου και συναντήθηκε με τους διευθυντές και με μέλη του συλλόγου γονέων.

Περιηγήθηκε τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, στην αυλή του οποίου υπάρχουν λυόμενα που χρησιμοποιούνται πάνω από δέκα χρόνια, παρότι έχει παρέλθει η διάρκεια παραχώρησης και χρήσης. Βρίσκονται σε κακή κατάσταση, με τα πατώματα να είναι έτοιμα να υποχωρήσουν και στοιβάζονται σε αυτά 25-28 μαθητές. Ο χώρος της αυλής παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, ενώ οι χώροι των αποδυτηρίων στην αίθουσα του γυμναστηρίου μας παραπέμπουν τουλάχιστον σε τριτοκοσμική χώρα. Χρησιμοποιούνται έως και αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες, ενώ το κτίριο δεν έχει φύλαξη τις βραδινές ώρες με αποτέλεσμα να σημειώνονται βανδαλισμοί και συνεχείς καταστροφές σχολικού υλικού.
Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε: “Η εικόνα του σχολείου είναι άθλια, η εγκατάλειψη είναι προφανής. Δεν είναι δυνατόν ένας Δήμος με τέτοια οικονομική επιφάνεια να αφήνει το σχολείο σ’αυτή την κατάσταση. Ο χώρος των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου αποτελεί κίνδυνο, για την υγεία των παιδιών μας και ουδείς ασχολείται. Η κατάσταση του σχολείου έχει φθάσει στο απροχώρητο, χρειάζεται άμεσα παρέμβαση από την Δημοτική αρχή ώστε τουλάχιστον να επισκευασθούν βασικά σημεία του. Η λειτουργία λυομένων αιθουσών οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα όρια χρηστικότητας και η άσχημη εικόνα που παρουσιάζουν με κάνουν να αγανακτώ. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και τα λυόμενα να απομακρυνθούν. Οι χώροι υγιεινής να επιθεωρηθούν και να επισκευασθούν και η αυλή να καθαριστεί από τα χώματα που φαίνεται ότι χρόνια υπάρχουν εκεί. Ως Δήμος πρέπει να επιφυλάσσουμε την καλύτερη δυνατή μεταχείριση για τα παιδιά μας, δεν έχουμε πια και τόσα πολλά σχολεία να συντηρήσουμε. Φτιάχνουμε στο όνομα της ανάπτυξης πολυτελή κτίρια και αφήνουμε τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου, να μορφώνονται μέσα σε άθλια λυόμενα και σε κτίρια που μόνο σε σχολικό συγκρότημα δεν αρμόζουν.”