Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tελείωσε,ο Προαστιακός θα έρθει Λουτράκι!

- Advertisement -

Πολύ μεγάλη επιτυχία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και του Δημάρχου μας Γιώργου Γκιώνη η έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι, αφού προβλέπεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας  για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας. Το θέμα είναι
πότε θα υλοποιηθεί το έργο και εκεί πρέπει να πιέσουμε όλοι ώστε να επισπευθούν οι διαδικασίες για να γίνει άμεσα το έργο.

Γ. Γκιώνης: Πλέον ο Προαστικός στο Λουτράκι είναι Εθνική προτεραιότητα

Την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής του Προαστιακού στο Τμήμα Ισθμός – Λουτράκι περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πρωτεύουσας. «Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου μας, δικαιώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και ικανοποιεί ένα αίτημα των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης.

Στην «Πρόταση Οργάνωσης των Μετακινήσεων στην Αττική στα Πλαίσιο του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου 2020», που δημοσιεύθηκε στον αθηναϊκό Τύπο, και στο κεφάλαιο που αφορά τα νέα έργα του Προαστιακού περιλαμβάνεται η επέκταση της υφιστάμενης γραμμής στο τμήμα Ισθμός – Λουτράκι.
 
Διαψεύσθηκαν οι «Κασσάνδρες»
 
«Διεκδικήσαμε αυτό το έργο στο όνομα της ανάπτυξης και της ποιότητας ζωής στο Λουτράκι. Στο όνομα της αναβάθμισης του τουρισμού και των υποδομών του τόπου μας. Θέλουμε ο νέος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να συνδέεται άμεσα με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», το λιμάνι του Πειραιά και την Αθήνα» υπογράμμισε ο κ. Γ. Γκιώνης και πρόσθεσε: «αντιμετωπίσαμε την δυσπιστία και την πολεμική μικροπολιτικού χαρακτήρα. Η πρόταση του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας ξεκαθαρίζει τα πράγματα και διαψεύδει τις «Κασσάνδρες»: εντάσσει την γραμμή Ισθμός – Λουτράκι στα έργα που θα πρέπει να γίνουν μέχρι το 2020. Πλέον ο Προαστιακός στο Λουτράκι είναι εθνική προτεραιότητα».
«Εμείς», τόνισε ο κ. Γ. Γκιώνης, «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να γίνει το έργο που έχει ανάγκη ο τόπος μας νωρίτερα. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Θα κινητοποιήσουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του, τους συμπολίτες, τους κοινωνικούς φορείς, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Λουτράκι, ώστε με επιχειρήματα και χωρίς άναρθρες κραυγές, να φέρουμε σύντομα τον προαστιακό στο Λουτράκι».
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι όπως το γενικό πολεοδομικό σχέδιο που έταζε τόσο αυτός όσο οι υποψήφιοι σύμβουλοι του ότι θα εντάξουν τον υδροφόρο και και τους άλλους οικισμούς στο σχέδιο πόλης

  2. Μπράβο σας Δημοτικοί Άρχοντες του τόπου… Θα καταφέρετε να φέρετε μ'αυτό τον τρόπο όλες τις φιλές και τις ράτσες στο Λουτράκι!!!

  3. Ρε μας δουλευετε η δημοτικη αρχη της απραξιας εφερε και το τρενο;
    Παλευαν καποιοι επι χρονια και αυτοι το ηθελαν εξω απο το καζινο
    ΟΥΣΤ σας μαθαμε

  4. Ρεεεεε… Δεν ντρέπεστε καθόλου, τσίπα δεν σας έμεινε. Αν πράγματι θέλατε θα διεκδικούσατε την εφαρμογή του αρχικού σχεδίου υλοποίησης του προαστιακού, όπου υπήρχε σαφής χάραξη της γραμμής προς το Λουτράκι. Μάλιστα ο προαστιακός πήρε την επιδότηση απο την ΕΕ συμπεριλαμβάνοντας το Λουτράκι. Ρε χαραμοφάηδες, ερχόσαστε τώρα 20 ημέρες πριν τις εκλογές και ευλογάτε τα γένια σας, για προτάσεις και σχέδια που θα εφαρμοστούν…. Ντροπή σας που νομίζετε οι Γκιώνηδες, οι Κοφινάδες και οι Δριτσαίοι ότι θα ξαναεξαπατήσετε τους Λουτρακιώτες, τάζοντας λαγούς με πετραχίλια. Μαυρογιαλούροι του 2010.

  5. μπράβο γιώργο,άξιος!θα σε βγάλουμε πάλι να τα κάνεις πάλι έτσι καλά που τα κανες.Μόνο στις επόμενες εκλογές να ξαναβγάλεις δελτίου ότι έρχεται το τρένο το 2020 μην ξεχαστούμε και ψηφίσουμε κανέναν άλλο

  6. "ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ"!

    του Δ. Καραπατά *

    Άλλη μια συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης των Λουτρακιωτών επιχειρείται από την Δημοτική αρχή Γκιώνη, προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους.

    Το δελτίο Τύπου που απεστάλη από το γραφείο Τύπου του δημάρχου, κάνει λόγο για δήθεν μεγάλη επιτυχία του δημάρχου Γεώργιου Γκιώνη στο θέμα του Προαστιακού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η δημοτική αρχή πέτυχε την ένταξη του προαστιακού στο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας για το 2020, πράγμα που δεν είναι κάτι νέο, αφού ήδη ήταν ενταγμένο το έργο του προαστιακού σε προηγούμενα ρυθμιστικά σχέδια, όπως το ρυθμιστικό του ΥΠΕΧΩΔΕ, με υπουργό το Γιώργο Σουφλιά, που έχουμε στα χέρια μας.

    Καταπέλτη, όμως, αποτελεί η απάντηση του υπουργείου Υποδομών σε ερώτηση που έγινε το Φεβρουάριο του 2010 από βουλευτή του νομού, η οποία λέει ξεκάθαρα, ότι το έργο του προαστιακού Λουτρακίου, λόγω των αντιδράσεων των τοπικών αρχών σχετικά με τη χωροθέτηση του τερματικού σταθμού, δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης στα πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

    Η απόφαση 245 του δημοτικού συμβουλίου Λουτρακίου του 2007, που χωροθετούσε τον τερματικό σταθμό του Λουτρακίου στην οδό Παπανικολάου, σε χώρο κοντά στο καζίνο, ήταν η αιτία που ο ΟΣΕ δεν δεχόταν να κάνει το έργο. Και, εξ’ αιτίας αυτής της ανεξήγητης εμμονής της δημοτικής αρχής Γκιώνη, το έργο δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

    Το χρονοδιάγραμμα που έδωσε το υπουργείο του έργου είναι μόλις δέκα μήνες. Εάν η δημοτική αρχή Γκιώνη δεν έδειχνε αυτή την ανεξήγητη εμμονή το έργο του προαστιακού θα είχε ήδη πραγματοποιηθεί και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, το πλέον σύγχρονο και καθαρό συγκοινωνιακό μέσο θα είχε συνδέσει την Αθήνα με το Λουτράκι.

    * εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών, που ήδη αριθμεί 2.000 υπογραφές, για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι.

  7. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
    ΑΦΟΥ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ;
    ΞΥΠΝΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  8. κωφινας περρας ρουμελιωτης χατζοπουλος θυμης δεν ψηφισαν να ερθει μαλιστα οι κ κωφινας κ θυμης κινδυνολογουσαν να μην γινει βεβαια αμα ο οσε τους εκανε την χαρη να τερματιζει κοντα στο καζινο θα ηταν ολα μια χαρα ρε δεν ντρεπεστε λιγακι ρε προδοτες του τοπου

  9. αντε να πεταξετε κανα χαρτακι στους δρομους να βριζετε οποιον θελει το καλο του τοπου μονο για ψεματα και για λασπη εισαστε αξιοι παρτε τον πουλο τον νοεμβρη γιατι μας περνατε κ για μ….ς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog