Είναι κουτό όμως, να δημιουργείς Θερμοπύλες για να πεθάνεις ηρωικά.
Αισθάνομαι την ανάγκη σαν άνθρωπος, έχοντας χρέος, σαν πολιτικό πρόσωπο αφού ασχολήθηκα ενεργά με τις δημοτικές εκλογές του νέου διευρυμένου δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, να ξεκαθαρίσω τα γεγονότα, τις προσωπικές ανησυχίες, τους προβληματισμούς, και τις αλήθειες που με οδήγησαν στο να αποχωρήσω, από τον συνδυασμό του Κώστα Λογοθέτη, “Με τους πολίτες μπροστά”. Μια δήλωση, που τη θεωρώ αναγκαία.

Η αξιοπρέπεια για εμένα, είναι Ολυμπιακό άθλημα δια βίου.
Τα τελευταία χρόνια η πολιτική που μας επιβάλλουν, διαγράφει μια πορεία που οδηγεί την κοινωνία ολοένα και σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Αξίες, ιδανικά, υψηλά πρότυπα που αποτελούσαν τα ορόσημα κάθε κοινωνίας, έχουν χαθεί.

Σαν νέος άνθρωπος και ενεργός πολίτης, με όραμα, θέλησα να ασχοληθώ με τις δημοτικές εκλογές του τόπου μου, σε μια εποχή δύσκολη που η απογοήτευση του κόσμου κυριαρχεί.
Έτσι, με την ελπίδα ότι μπορώ να συμβάλλω κ εγώ καθοριστικά στην εξέλιξη, στην ανάπτυξη και την πρόοδο του δήμου μας, πήρα τη δύσκολη απόφαση.
Ουσιαστικά και όχι τυπικά, ξεκίνησα συναντήσεις με φίλους και γνωστούς απ όλο τον δήμο, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και προβληματισμών. Επιχειρώντας να έρθω πιο κοντά στην πραγματικότητα, αφουγκράστηκα και κατέγραψα σ’ ένα έντυπο σε μορφή ερωτηματολογίου, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συνδημοτών μου. Είναι το έντυπο που σας παρέδωσα, κύριε Λογοθέτη, το Σάββατο 10 Ιουλίου την ημέρα που μου δώσατε την πρόσκληση για το Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας. Θυμάμαι αυτή την στιγμή σαν τώρα. Με ρωτήσατε: “Τι θα κάνεις τελικά, Τάσο”;

Με είχατε πείσει, κύριε Λογοθέτη, από τις έως τότε συναντήσεις μας, ότι πραγματικά θέλατε να δώσετε άλλη πνοή στον τόπο και ότι για εσάς ήταν σημαντικό να σας ακολουθούσουν νέοι άνθρωποι με καθαρή σκέψη, αποφασιστικότητα, ελευθερία έκφρασης, θάρρος και υπευθυνότητα. Δώσαμε τα χέρια και μου είπατε ότι με θέλετε δίπλα σας, στο κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας. Δε θέλω να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, δεν είναι της παρούσης και δεν θέλω να κουράσω…

Παραπλανήσατε όχι μόνον εμένα, αλλά και άλλους συνυποψήφιούς μου, που άφησαν τις κομματικές τους ταυτότητες στο σπίτι και τάχθηκαν στο πλευρό σας.
Αφού είχατε πρόθεση να χρησιμοποιήσετε άτομα, με κομματική ταυτότητα, “συντάξιμα” αυτόδιοικητικά, γιατί δεσμεύσατε νέους ανθρώπους που ασχολούνται για πρώτη φορά; Οφείλατε να μας ενημερώσετε από την αρχή, για τις πραγματικές σας προθέσεις και όχι μία εβδομάδα πριν “κλείσει” το ψηφοδέλτιο, να μας παρουσιάζετε κάποια άτομα για το καλό του αγώνα. Κατά την προσωπική μου άποψη η αναδόμηση γίνεται με νέα υλικά και όχι με παλιά και ξεπερασμένα.

Στην δημοκρατία κανείς δε ξεφεύγει από την κριτική.

Ποιός ο λόγος να υποδύεστε την ανανέωση αφού δεν την εκπροσωπείτε; Αναφέρομαι στην συνάντηση που είχαμε στα ΙΣΘΜΙΑ και στη δική σας διπλή πρόταση: Να “κατέβουν” δυο άτομα από το κεντρικό ψηφοδέλτιο στο τοπικό και να ανέβει ένα αδικημένο άτομο που έχει πολλά να προσφέρει στο κεντρικό ψηφοδέλτιο παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Δεν μπόρεσα να δεχτώ την πολιτική αφασία. Αυτός ήταν και ο λόγος της προφορικής μου παραίτησης την επόμενη μέρα και καλό θα ήταν να μην προσπαθήσει κανένας σας να με διαψεύσει. Η αόρατος αρχή που αρνείστε ότι σας καθοδηγεί, άρχισε πλέον να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία…

 Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να σωπάσω, αλλά για να πω αλήθειες, κάτι που νόμιζα ότι εκπροσωπείτε κύριε Λογοθέτη. Ίσως θα μπορούσατε να πείτε έστω ένα ευχαριστώ για όσα προσέφερα μέχρι τώρα μιας και η συγγνώμη είναι δύσκολη και ο εγωισμός σας δεν το επιτρέπει. Δεν με ενδιαφέρει η κοινή γνώμη, αλλά η αλήθεια.
 Ο ανορθόδοξος τρόπος και η πολιτική μέθοδος που χρησιμοποιήσατε, είναι αντικείμενο σκέψης και προβληματισμού…   Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υποψήφιος δήμαρχος είναι η σκέψη να προηγείται της εποχής του.
Οφείλατε να εκτιμήσετε τον ενθουσιασμό ενός νέου ανθρώπου που ήθελε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι να τον αδικήσετε και να τον οδηγήσετε σε παραίτηση.

Αν ψάχνετε ακόμα τους λόγους της παραιτήσεώς μου, σας γνωστοποιώ ότι είναι θέμα αξιοπρέπειας και ελευθερίας.

Υ.Γ. Μην μεγαλοποιείτε πράγματα που έχουν περιορισμένη αξία και μην απλοποιείτε πράγματα που είναι πολύ μεγάλα.

Αναστάσιος Ροντζώκος