Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Και όμως ο Κιτ υπάρχει…

- Advertisement -

Άλλη μια καινοτομία στο χώρο της τεχνολογίας παρουσίασαν Γερμανοί επιστήμονες που ονομάζεται “MadeInGermany” (MIG).Πρόκειται για ένα αυτοοδηγούμενο όχημα το οποίο οι επιβάτες μπορούν να καλούν για τη μεταφορά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιβάτες του θα τηλεφωνούν στο MIG από ένα iPad ή smartphone και μέσω του GPS το αυτοκίνητο θα βρίσκει τον επιβάτη όπου κι αν βρίσκεται και στη συνέχεια αφού βρει την συντομότερη διαδρομή θα τον ενημερώνει πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φθάσει εκεί.

Με ένα κοινό κινητό με πολυμέσα όπως το iPhone ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του ταμπλό του αυτοκινήτου“, δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας των κατασκευαστών.


Οι οδηγοί βέβαια θα έχουν και την δυνατότητα απενεργοποίησης της αυτόματης τεχνολογίας και να παίρνουν οι ίδιοι τον έλεγχο.

Όπως επίσημα ανφέρουν το MIG χρησιμοποιεί τεχνολογία αισθητήρων για να δημιουργήσει μία τρισδιάστατη εικόνα του δρόμου στον υπολογιστή του αυτοκινήτου ώστε το όχημα να μπορεί να εντοπίζει ποδήλατα, μηχανές, πεζούς αλλά και τις πινακίδες σήμανσης.

newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog