Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0

- Advertisement -

Ο Βύντρα… ξαναχτύπησε! Όταν βρίσκει απέναντι του τον ΠΑΟΚ, «φτιάχνεται» και σκοράρει. Αυτό έκανε ξανά και με την γκολάρα που πέτυχε έδωσε στον Παναθηναϊκό μια αγχωτική νίκη (1-0). Δοκάρι ο Σισέ!

Η επιστροφή του Λαζάρου

Οι πολλές απουσίες παικτών που παίζουν στα άκρα (Λέτο, Νίνης, Γκοβού)… πονοκεφάλιαζαν τις προηγούμενες ημέρες τον Νίκο Νιόπλια και κάπως έτσι άνοιξε ο δρόμος για την επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ενδεκάδα, μετά το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε το καλοκαίρι.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης στον άξονα των χαφ, αριστερό «φτερό» ο Λάζαρος, δεξί ο Λουίς Γκαρσία και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σισέ.

Με επιθετικό σχήμα

Από την άλλη πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε την ομάδα του με… φουλ επιθετικό σχήμα, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ιδιαιτερότητα του αγώνα και το… παγωμένο ΟΑΚΑ και να χτυπήσει στα ίσα το παιχνίδι.
Ο Κρέσιτς κάτω από την εστία, αριστερό μπακ ο Σακελλαρίου, δεξί ο Μπουσαϊντί και στο κέντρο της άμυνας ο Κοντρέρας με τον Μαλεζά. Βιτόλο και Πάμπλο Γκαρσία τα αμυντικά χαφ, με τον Ίβιτς σε ρόλο επιτελικού μέσου. Σαλπιγγίδης δεξί εξτρέμ, αριστερά ο Βιεϊρίνια και «φουνταριστός» ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού.

Κυριαρχία με… Βυντραλιοβόλο!

Μυδραλιοβόλο: Είδος πολυβόλου που κάνει τη διαφορά. Στο… οπλοστάσιο του Παναθηναϊκού υπάρχουν πολλά και διάφορα όπλα, αλλά απόψε στο ΟΑΚΑ έκανε την εμφάνισή του το «Βυντραλιοβόλο». Οι πρωταθλητές ήταν ανώτεροι και δεν έδειξαν να επηρεάζονται από το… παγωμένο ΟΑΚΑ.

Δημιούργησαν φάσεις για γκολ, με τους Καραγκούνη, Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο να κάνουν εξαιρετική δουλειά στον άξονα, αλλά ο Κρέσιτς ήταν ανίκητος μέχρι να… οπλίσει ο Βύντρα το δεξί. «Ρουκέτα» από τα 30 μέτρα, η μπάλα… καρφώθηκε στα δίχτυα και οι παίκτες του Νιόπλια, που ήταν ανώτεροι από την αρχή, πήραν κεφάλι στο 20′.

Μετά το γκολ οι «πράσινοι» πίεσαν και στα… καπάκια είχαν δοκάρι με τον Σισέ! Από κει και έπειτα όμως, ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και πήρε τη μάχη του κέντρου, αλλά το «τριφύλλι» είχε καλή αμυντική λειτουργία και με τον… βράχο Σαριέγκι «καθάριζε» όλες τις φάσεις. Ο «δικέφαλος του βορρά» αν και κατέβηκε με σχήμα… φαινομενικά επιθετικό, έπαιξε αρκετά συντηρητικά και είχε την τύχη να βρεθεί ο Κρέσιτς σε μεγάλη μέρα και να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή στο παιχνίδι.

Παρτίδα σκάκι και «πράσινη» οπισθοχώρηση

Στο δεύτερο μέρος, που δεν θύμιζε σε τίποτα το πρώτο, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό και κλείστηκε πίσω για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ο Νίκος Νιόπλιας φρέσκαρε άμεσα την ομάδα του. Ο Σιμάο άλλαξε τον Χριστοδουλόπουλο στο 60′, που ήταν καλός αλλά δεν είχε άλλες δυνάμεις, και λίγο αργότερα ο Μαρίνος πήρε τη θέση του Καραγκούνη. Ο Μαρίνος πήγε δεξιά και ο Σιμάο στον άξονα με Κατσουράνη, Ζιλμπέρτο.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης, βλέποντας την ομάδα του πίσω στο σκορ και χωρίς λύσεις στην επίθεση προχώρησε σε διπλή αλλαγή με σκοπό να κάνει πιο επικίνδυνο τον ΠΑΟΚ. Ο Φωτάκης πέρασε στη θέση του Γκαρσία (67′) και ο Ελ Ζαρ σε εκείνη του Σαλπιγγίδη, που κατά την επιστροφή του στο ΟΑΚΑ δεν μπόρεσε να φανεί.

Το κράτησε ο Τζόρβας

Η κίνηση αυτή έφερε την είσοδο του Δημούτσου, για να δώσει περισσότερα τρεξίματα και βοήθειες ανασταλτικά αντί του αρνητικού Γκαρσία, με τον Δερμιτζάκη να κλείνει τις αλλαγές με τον Φιλομένο αντί του Ίβιτς.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, πίεσε και αρχικά απείλησε μόνο με μακρινά σουτ του Βιεϊρίνια. Ο Τζόρβας ήταν σε ετοιμότητα και στις φάσεις που χρειάστηκε κράτησε το μηδέν. Απομάκρυνε εντυπωσιακά τη «βολίδα» του Πορτογάλου στο 75′ και στο 85′ έβγαλε την κεφαλιά του Μουσλίμοβιτς.
Με αυτά και με αυτά -και με το «τριφύλλι» να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 84′ με τον Σισέ- το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους. Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, όντας ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

MAN OF THE MATCH: Από τις καλύτερες -αν όχι η καλύτερη- εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μιλάμε ασφαλώς για τον Λουκά Βύντρα, που ήταν απολαυστικός! Απροσπέλαστος αμυντικά, μόνιμη πηγή κινδύνων επιθετικά… χορεύοντας αρκετές φορές τον Σακελλαρίου και φυσικά σκόρερ μιας γκολάρας που έκρινε την αναμέτρηση. Πολύ καλός και στις σέντρες του, αξιοποίησε τις κινήσεις του Σισέ. Έχει ρέντα κόντρα στον ΠΑΟΚ, μια και πρόπερσι είχε σκοράρει δις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τρεις παίκτες βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία. Καταρχήν ο Ντάριο Κρέσιτς. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ κράτησε μόνος του όρθια την ομάδα του μέχρι το τέλος, χάρη στις εξαιρετικές του επεμβάσεις.
Από κει και πέρα, ο Γιόσου Σαριέγκι. Ο Βάσκος στην πίεση που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, καθάρισε πολλές φάσεις και κέρδισε τις περισσότερες μάχες που έδωσε. Ηγετική εμφάνιση.
Καλό παιχνίδι και από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που μετά την εξάμηνη αποχή του, έδειξε ότι έχει επιστρέψει για τα καλά. Κράτησε μπάλα, ταλαιπώρησε τους αμυντικούς αλλά έμεινε, όπως ήταν λογικό, από δυνάμεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση του Παναθηναϊκού να γυρίσει… πίσω στο δεύτερο μέρος και να κάνει αφεντικό του παιχνδιού τον ΠΑΟΚ. Έπαιξε με τη… φωτιά και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Θα το πλήρωνε αν δεν ήταν ο Τζόρβας.

Η ΓΚΑΦΑ:  Οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος. Όταν έχεις τόσες φάσεις, πρέπει να τις τελειώνεις και να… καθαρίζεις. Ο Σισέ σήμερα αν και ήταν μέσα στις καλές στιγμές των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κρέσιτς. Οι πρωταθλητές θα μπορούσαν πιο εύκολα να πάρουν το «τρίποντο» και όχι τόσο αγχωτικά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τριτσώνη. Σωστά ακύρωσε ο βοηθός Ευθυμιάδης το γκολ του Σισέ στο 89′.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός εκτός από τον ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει και το άδειο ΟΑΚΑ. Στο πρώτο μέρος δεν επηρεάστηκε και κόντρα σε έναν «δικέφαλο» που ήρθε να παίξει άμυνα, έκανε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Οι «πράσινοι» αδικαιολόγητα γύρισαν πίσω, έδωσαν γήπεδο στους παίκτες του Δερμιτζάκη, που όμως δεν κατάφεραν να… τιμωρήσουν τους πρωταθλητές. Μεγάλο παιχνίδι από τον Βύντρα, ήταν καθοριστικός και έκανε τη διαφορά. Έχει αναπτύξει… πελατειακή σχέση με τον ΠΑΟΚ!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog