Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κ. Λογοθέτη με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας

- Advertisement -

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων συναντήθηκε με τον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας

Δελτίο Τύπου
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου και της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, αφού αρχικά εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση του Δήμου, σημείωσαν ότι αποτελούν κομμάτι της πόλης, ένα κομμάτι που συνδέει το Δήμο και υλοποιεί αποφάσεις με την κοινωνία.
Κυρίαρχο θέμα ανέφεραν ότι είναι αυτό της καθαριότητας , το χαρακτήρισαν νευραλγικής σημασίας, αλλά τόνισαν ότι ακούν και το ανάθεμα της κοινωνίας για την σημερινή κατάσταση . Σημείωσαν ότι στην αποκομιδή των απορριμάτων εργάζονται ελάχιστοι μόνιμοι υπάλληλοι οδηγοί και συμβασιούχοι και ότι ενώ αρχικά στο παρελθόν διορίστηκε ικανός αριθμός, αυτός αποδυναμώθηκε με τις μετατάξεις χωρίς να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις. Έθεσαν επίσης το θέμα της υγιεινής στην εργασία, αφού οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν εμβολιάζονται γιατί δεν υπάρχουν προβλεπόμενες δαπάνες για αυτό. Άλλα θέματα που τέθηκαν είναι η ακαταλληλότητα του υπογείου του Δημαρχείου ως χώρου εργασίας και υποδοχής κοινού, ο χώρος του αμαξοστασίου και η ανυπαρξία μηχανοστασίου, τέλος ανέφεραν ότι με την συνταξιοδότηση ικανού αριθμού δημοτικών υπαλλήλων και την μη πρόσληψη προσωπικού οι υπηρεσίες αποδυναμώνονται δραματικά.
 Ο Κώστας Λογοθέτης δήλωσε ότι για εμάς οι εργαζόμενοι στο δήμο αποτελούν το πιό σημαντικό κομμάτι της διοίκησης, αφού υλοποιούν τις αποφάσεις  της πολιτικής ηγεσίας και συναλλάζονται καθημερινά με το κοινό. Σημείωσε ότι το θέμα της διοικητικής μέριμνας αποτελεί για τον συνδυασμό κυρίαρχο ζήτημα, που θα αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και διαπίστωσε  ότι η σημερινή διοίκηση έχει σημαντικές ευθύνες στον τομέα αυτό. Η πόλη, είπε, δεν έχει την καθαριότητα που της αρμόζει, ενώ δεν νοείται καθαριότητα χωρίς διαλογή στην πηγή. Λειτουργούμε με συνθήκες παρελθόντος και χρησιμοποιούμε τις ίδιες αναχρονιστικές μεθόδους. Παρατηρείτε ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, ικανότητα και σχεδιασμός από την σημερινή διοίκηση, ώστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες από την αποκομιδή έως την διαχείριση των απορριμάτων για να υπάρχει όφελος και ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Θέση μας είναι ότι ο Δήμος μπορεί να αποκομίσει οφέλη από την διαχείριση των απορριμάτων, ώστε να μειώνετε και το ανταποδοτικό τέλος προς τους δημότες. Σε καμία περίπτωση είπε δεν θέλουμε να δοθεί σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμάτων δεν θέλουμε να βάλουμε ιδιώτη εδώ.
 Όσον αφορά τα ζητήματα της διοίκησης δεν πρόκειται να πάρουμε πολιτική θέση χωρίς να έχουμε ακούσει πρώτα την γνώμη των εργαζομένων και αυτό αποτελεί δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
 Η υγιεινή και η ασφάλεια στην εργασία είναι απόλυτη προτεραιότητα του συνδυασμού μας και αυτό θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από εμάς , είναι κοινωνικά απαράδεκτο να μην εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή , όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας του υπογείου του Δημαρχείου  δήλωσε ότι πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα οι υπηρεσίες από αυτό διότι είναι απαράδεκτο να εργάζονται άνθρωποι εκεί και να υποδέχονται κοινό δίπλα σε μηχανοστάσια και λέβητες . Το αμαξοστάσιο πρέπει να καθοριστεί άμεσα σε φυλασσόμενη περιοχή στην οποία πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να δημιουργηθεί μηχανοστάσιο. Τέλος, δήλωσε στους εργαζόμενους ότι είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τα πράγματα , είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου, να δώσουμε ένα διαφορετικό στίγμα για την διοίκηση και την λειτουργία του Δήμου μας, με σεβασμό στους εργαζόμενους, με σεβασμό στους πολίτες, με σεβασμό στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συνγχαρητήρια στο Κώστα. Πάντα δημοκράτης. Πήγε στους εργαζόμενους στο καζίνο και τους έταξε υποστήριξη …..αλλά στη κρίση του καλοκαιριού ΕΛΕΙΠΕ. Πήγε στο Λύκειο για τα κακά κτήρια…..αλλά τα παιδιά του στο Αριστοτέλειο,πήγε στους εργαζόμενους στο δήμο …..αλλά όταν έγινε το θέμα με τα λεφτά του δώρου πάλι τυχαία…..ΕΛΕΙΠΕ.
    Τζάμπα μάγκας ο Κωστάκης

  2. ειδα κ τους αγαπημενους σας εκλεγμενους τι εκαναν στις "κρισεις"… (εκαναν το παγΩνι)
    αυτους που στειλαμε την προηγουμενη 4ετια στο συμβουλιο.
    αλλά το να μεταθετουμε τις ευθυνες κ να πεταμε το μπαλακι σε αυτους που ξεκινανε τωρα κατι ομορφο κ φρεσκο ειναι το αγαπημενο σπορ ολων των "βολεψακηδων".

  3. φίλε το θέμα δεν είναι τι έκαναν οι άλλοι,
    αλλά το τι κάνεις εσύ.

    αυτό θα πρέπει να σε προβληματίσει

    καλές οι κινήσεις του Λογοθέτη, αλλά είναι αργά,
    όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι για τα μάτια του κόσμου, χωρίς ουσία και σημασία, παρά μόνο να ασκηθεί προεκλογική αγγαρεία.

    Προσωπική μου εκτίμηση, άξιος για το δημαρχιακό θόλο ο Λογοθέτης, όπως λεει και ένας δημοσιογράφος, αλλά τα στελέχη του δεν έχουν πείσει κανέναν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε ένα τέτοιο κοινωνικό φορτίο.

  4. tα δωρα του πασχα στα παιδια των εργαζομενων ξεχαστετα απο δω και περα και οεπιτροπος που θα ελεγχει και τη ΔΑΕΤ και το δημο δεν θα επιτρεπει τετοια σκανδαλωδη μεταχειρηση εις βαρος των υπολυπων πολιτων ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . ΟΠΟΙΟς ΥΠΟΨΕΙΦΙΟς υποσχεθει κατι τετοιο ειναι ΦΑΥΛΟΣ.

  5. ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ.ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΓΚΙΩΝΗΣ ΝΑ ΔΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog