Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο σκαμνί Ρουσόπουλος, Βουλγαράκης, Μπασιάκος, Δούκας, Κοντός

- Advertisement -

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπει το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής τους πέντε  πρώην υπουργούς της ΝΔ.
Αναλυτικά,
το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τους κ.κ. Ευάγγελο Μπασιάκο, Πέτρο Δούκα και Αλέκο Κοντό για το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, καθώς θεωρεί ότι πίεζαν τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους, για να «τρέξουν» την υπόθεση των ανταλλαγών (αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί). Παραπέμπει επίσης τον κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο για ηθική αυτουργία σε απιστία και τον κ. Γιώργο Βουλγαράκη για παράβαση καθήκοντος.
Το ΚΚΕ παραπέμπει τους τρεις υπουργούς που έχουν υπογράψει, δηλαδή Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, για απιστία και επιφυλάσσεται να προσθέσει στις πορισματικές τους θέσεις και τους κ.κ. Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη, εφόσον προκύψουν έως τότε επιβαρυντικά στοιχεία, μέχρι δηλαδή την ψήφιση του πορίσματος από την Ολομέλεια.
Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ΛΑΟΣ δεν παραπέμπει κανέναν, καθώς θωρεί ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Να σημειωθεί ότι  το πόρισμα θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής στις 16 Νοεμβρίου, όπου θα στηθούν πέντε κάλπες, μία για κάθε έναν προτεινόμενο πρώην υπουργό, ώστε οι βουλευτές να ψηφίσουν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την παραπομπή του.
Λογικά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι η πλειοψηφία της Ολομέλειας, θα συμφωνήσουν με το πόρισμα της προανακριτικής και άρα με την παραπομπή και των πέντε «γαλάζιων» υπουργών. Στη συνέχεια, η υπόθεση οδηγείται στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί για νομικά ζητήματα και κυρίως για το εάν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι.
Εφόσον και το δικαστικό συμβούλιο «εγκρίνει» το πόρισμα, τότε η υπόθεση οδηγείται στον Άρειο Πάγο, όπου στήνεται Ειδικό Δικαστήριο.
Protothema.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog