Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θα κλάψουν μανούλες με τον πρώτο ξάδερφο του Μέσι

- Advertisement -

«Να μην τον πρήξουν τον Φετφατζίδη με ομαδικότητες και του κ..ου τα εννιάμερα» λέει ο Νίκος Αλέφαντος στη στήλη του στο katimagiko.gr. Για τον Νίνη: «Τον είδαμε, τρίχες». Αυτά και άλλα πολλά, παρακάτω…

• «Θα επιμείνω στον μικρό διότι δεν βγαίνουν κάθε μέρα τέτοια Ελληνόπουλα… Θα επιμείνω και θα πω τούτο: Κανένας να μην πάει να τον «ευνουχίσει», ούτε προπονητής, ούτε δημοσιογράφοι, μην πέσουν πάνω του και αρχίσουν να τον λένε «ατομιστή» και άλλα τέτοια… Αφήστε το παιδί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του! Είναι κλώνος Μέσι! Έχει το ίδιο ύψος, τα ίδια κυβικά σε σώμα, είναι αριστεροπόδαρος κι αυτός, παίζει κι εκείνος απ’ τα δεξιά, έχει σούπερ τεχνική, λες και είναι πρώτος ξάδερφός του! Γιατί, μήπως βλέπουμε κανέναν άλλο Έλληνα να έχει αυτά τα στοιχεία; Πρέπει να δουλέψει πολύ να μην χαραμίσει το ταλέντο του.
Μην τον πρήξουν με τα «παίξε πιο ομαδικά» και με το «πήραν τα μυαλά του αέρα», αυτά είναι… του κ..ου τα εννιάμερα! Και ο Νίνης παίζει για την ομάδα, τι έγινε; Τρίχες. Η μεγαλύτερη τύχη του Σάντος στο παιχνίδι με τους Εβραίους ήταν που δεν μπόρεσε να συνεχίσει ο Νίνης και πήρε τη θέση του νωρίς ο Φετφατζίδης.
Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά, όχι μόνο την ομαδικότητα. Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι είναι. Ακόμα και στην Μπαρτσελόνα που είναι Η ΟΜΑΔΑ, βλέπεις τι σημαντικό ρόλο παίζει ο Μέσι με τις επελάσεις του, τις ντρίμπλες του και τα γκολ του. Αν δεν παίξει ο Μέσι, φοβάσαι να την παίξεις την Μπαρτσελόνα στο στοίχημα! Με Μπόγιαν δεξιά, Πέδρο αριστερά και φορ Βίγια, φοβάσαι να την παίξεις… Ενώ αν παίζει ο Μέσι λες «δεν γ…ται, θα κερδίσει»!
• Αν έπεφτε ο Μέσι στο ξεκίνημά του στην Μπαρτσελόνα σε κανέναν κομπλεξικό προπονητή και του απαγόρευε να κάνει τα δικά του και του έλεγε να παίζει με τη μία, μπορεί και να μην είχε την εξέλιξη που πήρε. Αν γυρίσει ο Φετφατζίδης να γίνει σούπερ ομαδικός, «πέθανε». Έχει θρηνήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο χιλιάδες ομαδικούς παίκτες που χάθηκαν!
Εσύ αγοράκι μου έχεις ένα χάρισμα από το Θεό. Σε αυτό πάνω θα πατήσεις. Θυμήσου τον Μέσι στις αρχές που δεν σκοράριζε… Τον πάταγο τον έκανε όταν άρχιζε να πηγαίνει σε προσωπικές ενέργειες και να τελειώνει μόνος του τις φάσεις. Θα τους «τρυπάς» και θα κοιτάς να τελειώνεις τις φάσεις. Είδες τι ωραία που το έκανες το γκολ στην Ξάνθη. Για χόρτα έστειλες τον αμυντικό, και όπως σου είχα πει, να σκέφτεσαι για τον τερματοφύλακα «πάρ’ τα»! Πρέπει να τινάζεις τα δίχτυα, να σπαρταράνε. Πρέπει να δουλέψεις σε αυτό πάρα πολύ, στην προηγούμενη στήλη έδωσα ένα σωρό συμβουλές. Καλό είναι όποιοι δεν έτυχε να τη διαβάσουν, να την αναζητήσουν, υπάρχει στο αρχείο της στήλης. Ήταν μία πραγματικά μεγάλη στήλη με το Α και το Ω που πρέπει να κάνει ο μικρός εξωγηπεδικά και αγωνιστικά για να εξελιχτεί. Άμα τα κάνει αυτά, θα κλάψουν μανούλες με αυτόν!
• Έχεις δίκαιο Θέμη, είναι για γέλια που δεν τον καλούσαν ποτέ στην Εθνική Παίδων και στην Εθνική Νέων! Είναι για πίσσα και πούπουλα οι ομοσπονδιακοί που φέρουν την ευθύνη! Μεταφορικά το λέω, την υγειά τους να έχουν. Όμως πώς εξηγείται που καλούσαν όλα τα άλλα παιδιά τόσα χρόνια, αλλά δεν καλούσαν ποτέ το μεγαλύτερο ταλέντο; Το μεγαλύτερο ταλέντο ρε μέχρι στιγμής! Αυτόν που διακρίνεται σε κορυφαίο επίπεδο, στον Ολυμπιακό και στην Εθνική Ανδρών, δεν το καλούσαν ποτέ στις μικρές Εθνικές! Να πέσεις κάτω. 20 χρονών έφτασε ο Φετφατζίδης και αν δεν έπαιζε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν θα τον είχαν πάρει χαμπάρι οι… κυνηγοί ταλέντων! Τόσα χρόνια ήταν το παιδί στις μικρές ομάδες του Ολυμπιακού, από 12 χρονών είναι στο Ρέντη, αλλά δεν τον πήραν χαμπάρι ποτέ! Αλλά πού να τη μάθουν την προπονητική, σάμπως ταξίδεψαν σε κανέναν ξένο προπονητή ποτέ; Καλές δημόσιες σχέσεις είχαν στην ΕΠΟ και προσλαμβάνονταν οι περισσότεροι…
Για τον Τοροσίδη τα είχα πει σε προηγούμενη στήλη με τίτλο «ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής». Είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή, τα προσόντα του τα είχα αναλύσει. 3 γκολ σε 3 ματς έχει βάλει, ενώ είναι δεξί μπακ, ποιος άλλος τα κάνει αυτά; Όταν για την περίπτωσή του είχα μνημονεύσει ονόματα όπως ο Μαϊκόν, ο Λαμ, κάποιοι μπορεί να γελάγανε… Να ακούτε τον Αλέφαντο να μαθαίνετε μπαλίτσα.
• Για τον Μιραλάς έχω αναφερθεί από το πρώτο 20λεπτο που τον είδα από κοντά, είχα πάθει πλάκα με το 20λεπτο που μπήκε αλλαγή με τον Αστέρα. Γρήγορος, ντριμπλέρ, τέτοιοι κυνηγοί μου αρέσουν, να μην περιμένουν μόνο τη μπάλα, αλλά να αναστατώνουν τις άμυνες με προσωπικές ενέργειες.
• Θα επιμείνω όμως ότι θα ήθελα να δω Πάντελιτς φορ με Μιραλάς δεύτερο κυνηγό από πίσω του. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια τώρα και εκεί θα κριθεί ο Ολυμπιακός. Η ομάδα είναι μια κλάση πάνω από τις άλλες μέχρι στιγμής, όμως θέλω να τον δω τον Ολυμπιακό και στα δύσκολα…
• Ο Φουστέρ στην Ξάνθη έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στον Ολυμπιακό. Παιχνίδι ουσίας και τακτικής. Πάρα πολύ καλή η πάσα του στον Ριέρα στο πρώτο γκολ. Και έκανε δουλειά για την ομάδα, πίεζε τα σέντερ μπακ και τον αμυντικό χαφ. Δεν είναι γκολτζής όμως. Έχει πάθος πάντως, βάζει και τα πόδια στη φωτιά. Γενικώς ο Βαλβέρδε την πάει καλά ως τώρα την ομάδα και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
katimagiko.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog