Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελιές σε τελάρα για καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου

- Advertisement -
Ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση ....τελάρων για την αποθήκευση του ελαιοκάρπου αντί για τα σακιά, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις δίνουν στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας.
Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Τοσκάνη, όπου ο πρόεδρος της Ενωσης Βασίλης Κοζομπόλης που… φώναζε προς τους εκπροσώπους των αγροτικών και τους παραγωγούς, επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα της χρήσης τελάρων για τον ελαιόκαρπο. Με αυτή τη μέθοδο, μεταξύ άλλων, αποφεύγεται ο ”τραυματισμός” του καρπού, ενώ διασφαλίζεται και ιδανικότερη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα τη διασφάλιση τής όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον κλιματισμό των τυποποιητηρίων αλλά και τη χρήση αζώτου στις δεξαμενές αποθήκευσης του ελαιολάδου, αποτελούν παράγοντες που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να εγγυηθούν την ποιότητα παραγόμενου προϊόντος. Μέθοδοι που εφαρμόζονται στην Τοσκάνη και ουσιαστικά κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το ελληνικό και κυρίως το μεσσηνιακό ελαιόλαδο.
isthmos.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog