Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με την πλάτη στον τοίχο

- Advertisement -

Δύο ήττες σε δύο ματς; Ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισης;

Τα ‘χει ξανακούσει αυτά!

Όπως και πρόπερσι, ο Παναθηναϊκός φτάνει «άκαπνος» στην τρίτη αγωνιστική του Champions League και όπως και πρόπερσι θέλει να δείξει ότι… τρελαίνεται όταν η πλάτη ακουμπά στον τοίχο!

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρούμπιν και ετοιμάζονται να τη μετατρέψουν σε ξεκίνημα αντεπίθεσης στην Ευρώπη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μαρίνος, Λουίς Γκαρσία, Σισέ

Στον πάγκο: Φερνάντες, Σεϊταρίδης, Ιωαννίδης, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος, Δημούτσος, Μαυρίας

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντιέβ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Σέζαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ, Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Καραντενίζ, Νάτσο, Κορνιλένκο

Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Κουσμίν, Μπιστρόφ, Σιμπάγια, Ορεκόφ, Μάρτινς, Κάρλος Εντουάρντο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνουελ Γκρέφε (Γερμανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Βόλκερ Βέζελ, Μάρκους Χέκερ (Γερμανία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Μαρκ Σέεμαν (Γερμανία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ 

Με σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί απέναντι στους Ρώσους ο Παναθηναϊκός. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τραυματιών Νίνη, Γκοβού, Λέτο, Καντέ και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, που είναι τιμωρημένος.

  Στην… αντιμετώπιση της Μπαρτσελόνα εντοπίζεται η μόνη διαφορά στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των δύο ομάδων. Αμφότεροι ηττήθηκαν από την Κοπεγχάγη (η Ρούμπιν με 1-0 στη Δανία και ο Παναθηναϊκός με 2-0 στην Αθήνα), ωστόσο οι Ρώσοι τα πήγαν πολύ καλύτερα -εντός έδρας, βέβαια- απέναντι στους Καταλανούς (απέσπασαν 1-1, μετά τη βαριά ήττα των «πράσινων» με 5-1 στο «Καμπ Νου»).

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου

Κοπεγχάγη 6 (3-0)
Μπαρτσελόνα 4 (6-2)
Ρούμπιν Καζάν 1 (1-2)
Παναθηναϊκός 0 (1-7)

Η επόμενη αγωνιστική (2/11)

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα

  Από νίκες στα εγχώρια παιχνίδια τους προέρχονται οι δύο αντίπαλοι. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 του ΠΑΟΚ το Σάββατο (με το γκολ του Λουκά Βύντρα), ενώ η Ρούμπιν επικράτησε 2-1 της Ροστόφ, παραμένοντας αήττητη για ένατο συνεχόμενο ματς στο ρωσικό πρωτάθλημα.

  Η αποψινή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της Ρούμπιν Καζάν με ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, έχει αντιμετωπίσει τη Λοκομοτίβ Μόσχας στη φάση των ομίλων του κυπέλλου UEFA -το Δεκέμβρη του 2007- επικρατώντας 2-0 (με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 70’ και το 74’).

  Την πορεία του Παναθηναϊκού στο Champions League θα… κρίνει το αποψινό παιχνίδι, αν πιστέψει κανείς τη σχετική προϊστορία των «πράσινων» στην τρίτη αγωνιστική της διοργάνωσης. Στις τρεις αναμετρήσεις που ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη (1995-96 1-0 την Πόρτο, 2000-01 1-0 το Αμβούργο, 2005-06 1-0 την Άρσεναλ), πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!

Στις τρεις περιπτώσεις που ήρθε ισόπαλος, η συνέχεια ήταν… μοιρασμένη (μια πρόκριση στην επόμενη φάση, μια πρόκριση στο UEFA και ένας αποκλεισμός), ενώ από τις τρεις φορές που ηττήθηκε, στη μια απλά κατάφερε να συνεχίσει στο κύπελλο UEFA.

  Δύο φορές έχει διευθύνει στο παρελθόν αγώνες ελληνικών ομάδων ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης. Ο Γερμανός Μάνουελ Γκρέφε «σφύριξε» στις 6 Ιουλίου τον αγώνα ΟΦΚ Βελιγραδίου-Πανιώνιος (1-0) για το δεύτερο γύρο του Ιντερτότο, ενώ φέτος στις 19 Αυγούστου σφύριξε στον αγώνα ΠΑΟΚ-Φενέρμπαχτσε (1-0) για τα πλέι οφ του Europa League. Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, ήταν διαιτητής στον αγώνα Αγγλία-Μαυροβούνιο (0-0) για τα προκριματικά του Euro 2012.

Sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog