Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μ. Θεοδωράκης : “Μινώταυρος που ζει από το αίμα του λαού το κράτος”

- Advertisement -

Με μια επιστολή-παρέμβαση ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, μιλά για την....οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρας μας, κάνοντας λόγο για «εθνικό μαγγανοπήγαδο», για φαύλο κύκλο δανείων και τόκων, για απόλυτη εθνική ντροπή αλλά και για αδηφάγο Δημόσιο. «Αν αυτή η χώρα βουλιάξει, τότε θα πνιγούμε όλοι μαζί. Πλούσιοι και φτωχοί, Αριστεροί και Δεξιοί, Κεντρώοι, αναρχικοί», τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και προσθέτει : «Με άλλα λόγια έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ένας λαός στον ίδιο χώρο, στην ίδια πατρίδα;» «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που οι Κυβερνήσεις αντί να εξασφαλίσουν στον λαό μας να ζει χάρη σε ένα σύστημα ανάπτυξης στηριγμένο στις δικές του παραγωγικές δυνάμεις καταφύγανε στην εύκολη λύση των δανείων από ξένες δυνάμεις. Η βασική αιτία γι’ αυτό δεν ήταν μόνο η ανικανότητα αλλά και το σύστημα των πελατειακών σχέσεων που μετέβαλε τον Κρατικό Μηχανισμό σε έναν αληθινό Μινώταυρο, που ζούσε με το αίμα του λαού…» επισημαίνει.
Δε διστάζει δε να στηλιτεύσει και την «καταναλωτική υστερία που κυριάρχησε, που μας βουλιάζει καθημερινά σε όλο και πιο βαθιά εξάρτηση από τους δανειστές μας», ώστε να φτάσουμε να φτωχύνουμε την Ελλάδα, «όπως τελικά φτωχύναμε τους εαυτούς μας σε σημείο που να καταντήσουμε περίγελος στα μάτια όλου του κόσμου… και να μπούμε «στο μαγγανοπήγαδο Τρόϊκα-Δάνεια-Φόροι Δάνεια-Τόκοι-Φόροι, που για να μας κάνει να τρέχουμε γύρω-γύρω πιο γρήγορα, χρησιμοποιεί μαστίγιο…».
Όπως τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης «πρέπει λοιπόν να αλλάξει σε εθνικό επίπεδο η νοοτροπία μας» αλλά και να «γίνουμε όλοι μια γροθιά», ενώ συγχρόνως «ο λαός μας περιμένει να ακούσει μια υπεύθυνη και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση για το τι μπορεί και πρέπει να γίνει…». 
cosmo.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog