Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

H υπερβολή βλάπτει

- Advertisement -

‘Όσοι δεν καπνίζουν μπορούν να πάνε παντού και έχουν πρόσβαση σε κάθε χώρο, ενώ οι καπνίζοντες πουθενά και διώκονται ..
..ηθικά, κοινωνικά και ποινικά.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με απαγορεύσεις φασιστικού χαρακτήρα, σε ανθρώπους και Λαό που θεμελίωσαν τις αρχές της Δημοκρατίας των πολλών και της άμεσης κοινοβουλευτικής νομοθετικής αντιπροσώπευσης.

Δεν μπορεί κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι) υστερικοί αποστειρωμένοι αντικαπνιστές, να μην νιώθουν την ίδια απέχθεια για τα καυσαέρια που εκπέμπουν από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων τους δίπλα στα ρουθούνια περαστικών παιδιών, στα παράθυρα σπιτιών και καθόλου τύψεις ή ευαισθησία για τις καμινάδες των τζακιών τους σε πλήρη καύση.

Καταλαβαίνω απόλυτα την κατάσταση και των δύο πλευρών, διότι υπήρξα καπνιστής για 32 χρόνια και μη καπνιστής τα τελευταία 3, Διαπίστωσα ότι δεν είχε πλέον τίποτα άλλο να μου προσφέρει το κάπνισμα και το εγκατέλειψα, συνειδητή εγκεφαλική και εύκολη στην εξέλιξη της απόφαση. Δυστυχώς μεγαλύτερη δυσφορία προκαλούν στην καθημερινότητά μου τα 15 επιπλέον κιλά που απέκτησα μετά την διακοπή, παρά ο διπλανός καπνιστής.

Με την λογική της υπερβολής των ολικών απαγορεύσεων, θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά που προσφέρουν «παχυντικά» γεύματα, μιας και η παχυσαρκία σκοτώνει τους πιο πολλούς ως αιτία, να σταματήσουν εργοστάσια να παράγουν καύσιμα, να εκτελέσουμε τους ανθρακωρύχους και τους καπνοπαραγωγούς, αυτούς τους οποίους επιδότησε η Ευρωπαϊκή ένωση και το κράτος για πολλά χρόνια.

Για τους Ευρωπαίους λοιπόν, όπως λένε οι εντολοδόχοι «ειδικοί» αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε έναν άδικο αντισυνταγματικό και ατιμωτικό νόμο. Αυτούς θέλουν να μιμηθούμε, τις υπερβολικές υστερίες τους, με την αυθαίρετα-υπεροπτική ανάληψη της ευθύνης να προστατεύσουν όλους εμάς, ανθρώπους με άλλα ήθη έθιμα και συνήθειες. Να μιμηθούμε αυτούς που οι πολυεθνικές ασφαλιστικές μπορεί να πιέζουν ασφυκτικά για λιγότερες δαπάνες αποζημίωσης.

Το Κράτος εισπράττει πάρα πολλά χρήματα από τα τσιγάρα, δεν είναι διατεθειμένο να απεμπολήσει έσοδα τα οποία είναι αναγκαία αυτή την στιγμή, δεν θα θελήσουν κάθετη πτώση εισπράξεων από κακές απομιμήσεις άλλων χωρών. Νομίζω ότι τελικά θα έλθει στην επιφάνεια το Ελληνικό ελεύθερο πνεύμα θα επικρατήσει σύνεση και θα αφήσουν τις απαγορεύσεις τις βίαιες αλλαγές και τις άκαιρες εφαρμογές.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας οδηγείται ολοκληρωτικά σε κατάθλιψη και ανασφάλεια, όντας βυθισμένος σε συναισθήματα απόγνωσης από την κακοδιαχείριση της εξουσίας στα θέματα που συνολικά αλλοιώνουν την ποιότητα της ζωής του.

Οι Κυβερνήσεις μας φορτώνουν διαρκώς με βάρη μέχρι να έλθουμε στα όριά μας, μέχρι να μας λιώσουν κυριολεκτικά. Έχουμε ένα άκαμπτο επιθετικό Κράτος, που εμφανίζεται αδιάλλακτο και όχι ανθρωποκεντρικό. Κράτος το οποίο λειτουργεί με τέτοια φιλοσοφία χωρίς λογική, γίνεται επικίνδυνο για τους πολίτες του.

“Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν ή εξουσία έχει άδικο” είπε ο Βολταίρος.

Να αποσυρθεί άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος από την εκούσια καθημερινότητα του Έλληνα χωρίς λόγια υποσχέσεις ή βολέματα.

Διότι μας μοιράζουν την πίτα έτσι ώστε να νομίζουμε ότι

δεν πήραμε το μικρότερο κομμάτι

Χρ. Ντούσικος

Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας

- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οσοι δεν καπνιζουν κι εχουν διπλα τους καπνιστες αντιμετωπιζουν το λεγομενο παθητικο καπνισμα και τις συνεπειες του (μαλλον αυτη ειναι επιβαλλομενη/χουντικη συμπεριφορα) – οσοι καπνιζουν κι εχουν διπλα τους μη καπνιστες δε νομιζω να παθαινουν κατι – εγω προσωπικα το βλεπω ως μια καλη αφορμη να κοψω το καπνισμα που κανει κακο πανω απο ολα στη δικη μου υγεια – ειναι αληθεια οτι πολλοι πεθαναν απο καρκινο και δεν εφταιγε το καπνισμα/ δεν καπνιζαν αλλα δε βλεπω το λογο οταν υπαρχουν μελετες κατα του καπνισματος γιατι πρεπει να προκαλω τον εαυτο μου επιβαρυνοντας την υγεια μου – και οι επαγγελματιες καταστηματαρχες – οπως εσεις – οπου εχουν σωστο εξαερισμο ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα

  2. Οι απλές και λογικές λύσεις είναι δύο .Ας διαλέξει το κράτος μια από τις δύο θέλει.
    1. Ο καταστηματάρχης να αποφασίζει αν θα είναι το μαγαζί του καπνιζόντων ή μη. Ο πελάτης ελεύθερα θα αποφασίζει σε πιο μαγαζί θα πηγαίνει.
    2. Η τιμή του πακέτου να πάει στα 10 ευρώ.

  3. Υπάρχει κάποιο μαγαζί που να μην καπνίζουν καθόλου? υπάρχει μαγαζί που να λειτουργεί όπως είπε ο προηγούμενος ο εξαερισμός σωστά? είμαι εγώ αναγκασμένος μετά απο νυκτερινή έξοδο να κάνω μπάνιο γιατι μυρίζω απαίσια και δεν μπορώ να σταθώ ούτε μια στιγμή? υπάρχει γιατρός που να λέει ότι το κάπνισμα κάνει καλό?
    Προβλήματα έχουμε όλοι μας.
    Δέστε την πραγματικότητα με αισιοδοξία και όλα θα πανε καλά. Τα καφέ δεν άνοιξαν για να μαστουριάζει ο καθένας. Ανοιξαν για να προσφέρουν υπηρεσίες. Και υπηρεσία είναι να καλύπτεις όλες τις ανάγκες των πελατών όσο μπορείς.
    Μην γίνεσαι αρνητικός σε όλα και επιθετικός. Δεν σε οδηγεί πουθενά αυτή η λογική. όταν πηγαίνεις στο εξωτερικό ακολουθείς τους κανόνες μιας ξένης χώρας.Αυτοί δηλαδή είναι φασίστες και χουντικοί ? Μέχρι και οι Τούρκοι κατάφεραν να περάσουν το μέτρο με επιτυχία. Μόνο εμείς είμαστε οι ΕΞΥΠΝΟΙ και οι ανένταχτοι. Που δεν μας χωράει ο τόπος εάν μας αλλάξουν τις συνήθειες. και μαλιστα τις κακές συνήθειες. Εξαιρέσεις θα υπάρχουν το θέμα μας είναι ο γενικός κανόνας. Και ο κανόνας λέει ότι πρέπει να μην καπνίζουν. Εύκολα ή δύσκολα πρέπει να γίνει και να αλλάξουμε νοοτροπία.Διαφορετικά δεν πρέπει να τρώμε γιατί τα τρόφιμα είναι γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, δηλητηριασμένα με φάρμακα ,μην οδηγούμε γιατι καποιος τρελλος τρέχει και σκοτώνει κόσμο, μην πίνουμε γιατι το νερο δεν είναι καθαρο, μην αναπνέουμε γιατι ο αερας είναι δηλητηριασμένος μην πεθάνουμε γιατι επιβαρύνουμε ώς άψυχα σώματα και ύλη την γή. Αρα τι μας μένει?

  4. φίλε 11:50, μαγαζί δεν έχω αλλά εχω δουλέψει αρκετά χρόνια και καταλαβαίνω τους μαγαζάτορες. Τα μαγαζιά – όπως σχεδόν τα πάντα- δουλεύουν κάτω από τον αμείλικτο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, θα έλεγα και της μόδας/συνήθειας. Αν υπάρξει διαχωρισμός των καταστημάτων, μπορεί σιγά σιγά αυτά που θα είναι μη καπνιζόντων να κάνουν …σουξέ! Θα προσφέρουν στον καταναλωτή κάτι διαφορετικό (το μη κάπνισμα).Θα μας προσφέρουν ΕΠΙΛΟΓΗ!. Κάτι που δεν εχουμε τώρα. Όσα μαγαζιά πουλάνε τώρα στους καπνιστές και δουν τις εισπράξεις τους να μειώνονται θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν. Έτσι ο κακός επαγγελματίας θα βάλει καλύτερο εξαερισμό αλλιώς δεν θα μπαίνει πελάτης στο μαγαζί πια, ενώ ο καλός αν δει τον κόσμο να αλλάζει νοοτροπία και συνήθειες θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί για να κρατήσει την επιχειρησή του ζωντανή και να επιβιώσει.
    Χρειάζεται χρόνο όλο αυτό.Η μετάβαση όμως θα είναι πιο ομαλή χωρίς ποινές,διώξεις, ρουφιανιλίκια κ.λ.π.
    Στο τέλος θα ωφεληθούμε και εμείς και οι μαγαζάτορες.
    Τα μαγαζιά δεν πουλάνε ιδεολογία, επιχειρήσεις είναι. Στην ουσία εμείς τα φτιάχνουμε.Με τις επιλογές μας,το γούστο μας,τις συνήθειές μας.Με τα λεφτά μας τα στήνουμε και με τα λεφτά μας τα κλείνουμε.

  5. Αποδεικνύεται πολύ δημιουργικό τελικά το να δύνεται το περιθώριο για διαβούλευση και ιδέες. Αυτό είναι και το νόημα του άρθρου, να δώσουν το λόγο στους πολίτες, αυτοί πάντα θα βρίσκουν τρόπους να εφαρμόσουν τους κανόνες με τους οποίους η κοινωνία τους θα λειτουργεί. Ορθότατα και εμπεριστατωμένα τα σχόλια.
    Όσο για τους ανένταχτους, αυτοί βρήκαν (όπως λέγεται στα καφενεία) την στέγη τους εκεί που ανήκαν πάντα, πήγαν τελικά στο «σπίτι» τους
    και γλύφουν εκεί που έφτυναν.
    Ευχαριστώ Χρ. Ντούσικος

  6. Κάποιοι πιστεύουν ότι θα καλύψουν την τεμπελιά τους με την πρόφαση του καπνίσματος. Οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι και όποιος έχει τύχει σε τέτοιους θα είδε ότι είναι του χαβαλέ γιατί καταλαβαίνουν.Αν οι τεμπέληδες , θρασείς και "τσαμπουκάδες" μαγαζάτορες ψάχνουν για άλλοθι ας συνεχίζουν. Τα μαγαζιά τα κλείνει το κακό srvice και οι τιμές "κλοπή" όχι η δήθεν απαγόρευση. Διαφωνώ , παρότι καπνιστής, με τη λογική "είναι δική μου απόφαση" αφού έχει αποδειχτεί ότι το 40 % των ασθενειών (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) οφείλονται στο κάπνισμα. Ας ανεβάσουνε στα 10 ευρώ το πακέτο για τα extra έξοδα περίθαλψης.
    Τώρα τι δουλειά έχει το θέμα ανένταχτων;; Ντούσικε είναι κοινό μυστικό στη πόλη ότι και εσύ ήσουνα πίσω από το κόλπο.Ας τα αφήσουμε αυτά στη μπάντα εδώ μιλάμε για το κάπνισμα και τους θρασείς καταστηματάρχες. Τώρα μήπως αναγνωρίζεις τον εαυτόσου Ντούσικε;;

  7. Μερικών σας διαφεύγει ότι τα bar και οι καφετέριες είναι και χώρος εργασίας για κάποιους…οπότε με αυτούς τι κάνουμε ρε παλικάρια;

  8. ΠΕΡΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Κ.ΚΟΝΤΕ,ΣΤΑΜΟΥ Κ.Τ.Λ.ΕΤΣΙ ΠΑΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ.

  9. φιλε 1.34μ.μ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ – ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ – ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΦΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΞΕΡΟΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΚΙ ΑΥΤΗ – ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ Η' ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!! – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ – ΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ Η' ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ Η' Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΕΝΑ ΤΟΣΤ ΚΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ – ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ – ΟΤΑΝ ΔΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΤΙΜΗΣΩ ΚΙΟΛΑΣ – ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο 11.50π.μ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ – ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ – ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ
    ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ – ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΤΛ. ΚΤΛ. – ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΕΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ – ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΨΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ
    ΚΑΙ ΝΑΙ 1.09μ.μ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ – Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ – ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
    ΤΑ ΗΜΙΠΕΤΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ Η' ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ Η' ΟΧΙ – ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΔΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ – Η' ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Η' ΟΧΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog