Στο Ελευθέριος Βενιζέλος προσγειώθηκε το βράδυ της …
..Πέμπτης (21/10) ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή της Παρασκευής (22/10) στη Βουλιαγμένη.Τον τούρκο πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου παραθέτει ιδιωτικό δείπνο στον κ. Ερντογάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προτίμησε το εστιατόριο Διόνυσος της Ακρόπολης για να δειπνήσει με τον τούρκο ομόλογο του.

Την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών και την υπογραφή 22 συμφωνιών σε διάφορους τομείς, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας Παπανδρέου και Ερντογάν, το πρωί της Παρασκευής (22/10), σε συνάντησή τους που έχει προγραμματισθεί να γίνει στο περιθώριο του Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή.

Το μεσημέρι οι δύο άνδρες θα συμμετάσχουν σε πάνελ συζητήσεων οι οποίες θα καταλήξουν στην υπογραφή της Δήλωσης Πρωτοβουλίας για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Λόρενς Γκόντζι, ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Σαλάμ Φαγιάντ, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο Αχμέντ Μασαντεχ καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Φιλιπ Μέισταντ. Ο Τζέφρι Ζακς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια θα προεδρεύσει της στρογγυλής τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναχωρήσει από την Ελλάδα την Παρασκευή (22/10) το απόγευμα. cosmo.gr