Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Aποκλειστικά στο lοutrakiblog όλη η ομιλία του Γιώργου Γκιώνη

- Advertisement -

Φίλες και φίλοι
Συνδημότες και συνδημότισσες
Πριν από 4 χρόνια ο συνδυασμός της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών έδωσε ένα δυνατό μήνυμα προς όλους εσάς: «Φτάνει πια. Αλλάζουμε σελίδα».
Αυτές οι τέσσερις λέξεις ήταν το μεγάλο σύνθημά μας, αλλά και το μεγάλο μας στοίχημα. Ήταν ο φάρος του συνδυασμού μας. Ήταν το όραμα και ο στόχος μας.
Πριν από 4 χρόνια εσείς, με την ψήφο σας, μας δώσατε την εντολή να ..…υλοποιήσουμε το μήνυμα αυτό.
Εσείς, με την ψήφο σας, μας εμπιστευθήκατε και μας ανοίξατε το δρόμο για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό το δυνατό μήνυμα. Μας ανοίξατε το δρόμο για να υλοποιήσουμε το όραμά μας. Αλλά πάνω απ’ όλα να μην χάσουμε το στόχο μας. Διότι, φίλες και φίλοι, η αλλαγή της σελίδας είχε ένα και μοναδικό μεγάλο νόημα. Είχε ένα και μοναδικό μεγάλο στόχο:
Τέλος στα λόγια – Ναι στα έργα.
Και αυτό κάναμε. Γιατί μας δεσμεύει ένα συμβόλαιο τιμής. Ένα συμβόλαιο ανάμεσα σε σας και σε εμάς. Ανάμεσα σε εσάς και σε μένα.
Απόψε, ύστερα από τέσσερα χρόνια, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω.
Φίλοι μου,
με νύχια και με δόντια κάναμε ένα μεγάλο αγώνα για να φανούμε συνεπείς. Τα τέσσερα αυτά χρόνια δουλέψαμε για τον τόπο μας. Αδιάκοπα. Συναντήσαμε πολλά προβλήματα. Πολλές αντιξοότητες. Ήμασταν μια νέα δημοτική αρχή που δέχθηκε τον πιο ανελέητο πόλεμο. Που χτυπήθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Όχι με τον σωστό τρόπο της αντιπολίτευσης που είναι δεκτός και αποδεκτός από τους κανόνες της δημοκρατίας, αλλά με τρόπο αχαρακτήριστο για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Φαινόμενα πρωτοφανή για μια νέα δημοτική αρχή.
Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζαμε δυνατά, διότι οι βάσεις μας είναι πολύ γερές, οι δυνάμεις μας αστείρευτες και η αγάπη για τον τόπο μας, ιδιαίτερη.
Συνεχίζαμε με πείσμα, με δυναμισμό, με εργατικότητα, με εμπιστοσύνη σε εσάς
γιατί ξέραμε πολύ καλά ότι εσείς ήσασταν δίπλα μας. Με δικαιοσύνη.
Δουλέψαμε για να έχει ο τόπος μας μία καλύτερη προοπτική. Για να αποκτήσουμε όλοι δικαίωμα στην ελπίδα. Δικαίωμα στο καλύτερο αύριο.
Υπερασπιστήκαμε τον τόπο μας όταν κάποιοι θέλησαν να μας προσαρτήσουν και να μας τεμαχίσουν. Υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή, με πείσμα, την αυτονομία του Δήμου. Υπερασπιστήκαμε την προοπτική του. Υπερασπιστήκαμε την ιστορία του.Κερδίσαμε την μάχη της ύπαρξης και της συνέχειας του Δήμου μας. Και σήμερα
είμαστε εδώ  γιατί κερδίσαμε αυτή τη μάχη. Κερδίσαμε την μάχη και δώσαμε όραμα και κοινό μέλλον μαζί με τους συνδημότες των Αγίων Θεοδώρων. Διαμορφώσαμε τους όρους για να έχουν καλύτερο αύριο το Λουτράκι, η Περαχώρα, τα Ίσθμια, τα Πίσσια, ο Σχοίνος, οι Άγιοι Θεόδωροι.
Σταθήκαμε δίπλα στον συμπολίτη με δικαιοσύνη. Προστατεύσαμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Δώσαμε  διέξοδο στις αγωνίες της νέας γενιάς μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Κερδίσαμε την μάχη των έργων. Κάναμε 15 μεγάλα και 30 μικρότερα έργα. Έργα
που βάζουν τον Δήμο στο δρόμο της ανάπτυξης. Έργα που δεν ανήκουν στον Δήμαρχο, αλλά στους πολίτες. Έργα που ανήκουν στις επόμενες γενιές.
Φίλες και φίλοι,
Μέσα σε 4 χρόνια κάναμε ένα έργο που δεν ξανάγινε στο Λουτράκι. Μέσα σε 4 χρόνια έγινε
-το SPA. Ένα σύγχρονο υδροθεραπευτήριο που εντυπωσιάζει όλη την Ελλάδα.
Μέσα σε 4 χρόνια κατασκευάζονται:
-ο περιφερειακός δρόμος
-η είσοδος του Λουτρακίου
-ο δρόμος Περαχώρα – Πίσσια
-οι στροφές της Αγίας Παρασκευής
-το ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο
-ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην Περαχώρα
-το νέο δημοτικό πάρκινγκ
-το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ίσθμια
Μέσα σε 4 χρόνια ολοκληρώνονται
-το Πνευματικό Κέντρο της Περαχώρας
-το Μπο Ριβάζ
-το αλιευτικό καταφύγιο
-η βιβλιοθήκη του Δήμου
στη Βίλα Χατζοπούλου
Μέσα σε 1 χρόνο περάσαμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλο το Δήμο.
Για να διασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής. Για να αξιοποιήσουν όλοι οι συμπολίτες την περιουσία τους. Για να αποκαταστήσουμε αδικίες του παρελθόντος. Για να πολεοδομηθούν περίπου 20 οικισμοί.
Ολοκληρώσαμε το νέο δίκτυο ύδρευσης στο Λουτράκι.
Αντικαταστήσαμε το δίκτυο στα Ίσθμια.
Κατασκευάσαμε νέο αγωγό ύδρευσης στην Περαχώρα.
Δώσαμε νερό σε οικισμούς.
Επεκτείνουμε τα δίκτυα ομβρίων στο Λουτράκι, τα Ίσθμια, τον Σχίνο.
Ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναπλάσεων, στο Λουτράκι, τα Ίσθμια, το Καλαμάκι και τα Πίσσια.
Δώσαμε στα παιδιά μας 9 καινούργια και ασφαλή σχολικά κτίρια.
Παρέχουμε «Βοήθεια στο Σπίτι» σε δεκάδες οικογένειες.
Ανακαινίσαμε την Λέσχη Φιλίας του ΔΟΥΚΑΛΠ.
Δημιουργήσαμε τους χώρους συνάντησης για τις γυναίκες και για τους συμπολίτες με ειδικές ανάγκες.
Ξεκινάμε την αναστήλωση του Αγίου Ανδρέα.
Δημιουργήσαμε θεσμούς πολιτισμού, όπως είναι η Επαγγελματική Παιδική Σκηνή, η Μουσική Σχολή. Δημιουργήσαμε έτσι 40 θέσεις εργασίας για τους νέους του Δήμου. Αναβαθμίσαμε την Φιλαρμονική και συνεργάζεται πια με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Το όραμά μας είναι ένας Δήμος πράσινος. Θέλουμε ελεύθερους χώρους, πλατείες, ποδηλατοδρόμους, πράσινο. Και το κάνουμε πράξη.
Βάζουμε φωτοβολταϊκά σε όλα τα σχολεία και σε όλα τα δημοτικά κτίρια.
Μετατρέπουμε την βίλα Χατζοπούλου στο πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Κορινθία.
Θα λειτουργούμε το υπερσύγχρονο υδροθεραπευτήριο με ηλιακή ενέργεια.
Το νερό στο κολυμβητήριο θα θερμαίνεται από τον ήλιο.
Ξεκινήσαμε την ανακύκλωση. Και την λειτουργούμε με μεγάλη επιτυχία χάρη σε σας, τους πολίτες. Αγοράζουμε κάδους κομποστοποίησης που θα μοιράσουμε στα σπίτια.
Οργανώσαμε και εξοπλίσαμε την δασοπροστασία με σύγχρονα μέσα.
Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, δεν έγιναν τυχαία.
Έγιναν διότι αυτή η δημοτική αρχή και οι πολίτες αυτού του δήμου δεσμεύονται από ένα συμβόλαιο τιμής. Έγιναν διότι εσείς μας δίνετε το κουράγιο να συνεχίζουμε.
Και θα συνεχίσουμε. Διότι απόψε, εδώ, εσείς και εμείς, μέσα από αυτή την συνάντηση θα ανανεώσουμε το συμβόλαιο που μας ενώνει. Ένα συμβόλαιο που θα μας ανοίξει και πάλι το δρόμο να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε. Που θα μας επιτρέψει να υπερασπιστούμε το μέλλον μας. Που θα μας ενώσει να προχωρήσουμε όλοι μαζί  μπροστά.
Όλοι μαζί!
Με την δύναμη που μας δίνετε εσείς!
Για να κάνουμε πράξη τα κοινά μας οράματα.
Φίλες και φίλοι,
Εμείς αυτά κάνουμε για τον τόπο μας. Κάποιοι προσπαθούν να συκοφαντήσουν το έργο που έγινε. Προσπαθούν να μειώσουν το έργο που ανήκει σε όλους τους πολίτες. Σπέρνουν φήμες και δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας. Διαβεβαιώνω τον κάθε πολίτη του Δήμου ότι το αύριο είναι καθαρό. Χωρίς επιβαρύνσεις. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι στο Ταμείο του Δήμου βρίσκονται 7,5 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθεί όλο το πρόγραμμα έργων που έχει εγκριθεί. Είναι η απόδειξη ότι δουλεύουμε με σχέδιο, με προγραμματισμό, χωρίς σπατάλες.
Όμως, φίλες και φίλοι, είναι πεποίθησή μου ότι  απόψε πρέπει να σας κοιτάξω
όλους κατάματα και με  το χέρι στην καρδιά αλλά και με περισσό θάρρος
να σας πω ότι ξέρω πωςι δεν γίνανε όλα σωστά. Ξέρω ότι μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε και άλλες δυνατότητες. Ξέρω ότι θα έπρεπε να είμαστε καλύτεροι. Ξέρω ότι κάποιες φορές σας απογοητεύσαμε. Ότι κάναμε λάθη. Τίποτα δεν με φοβίζει να πω δημόσια ότι ΝΑΙ αναγνωρίζω ότι υπήρξαν φορές που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας.
Θέλω όμως να σας πω ότι αυτό τον δρόμο τον διανύουμε μαζί. Μαζί λοιπόν
θα διορθώσουμε. Μαζί θα δημιουργήσουμε. Μαζί θα συνεργαστούμε για να μη χάσει η πόλη μας την ρότα της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Φίλες και φίλοι
Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε για τον τόπο μας. Ξέρουμε πως θέλουμε να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας.
Θέλουμε να ζήσουμε σε μία κοινωνία με συνοχή.
Με αλληλεγγύη.
Με ασφάλεια.
Με ανθρωπιά.
Με ένα Δήμο ισχυρό, που θα στέκεται δίπλα στον αδύναμο συμπολίτη.
Θέλουμε να ζούμε σε ένα τόπο που θα μας παρέχει ευκαιρίες για ευημερία.
Για ισόρροπη ανάπτυξη.
Για εργασιακή σταθερότητα.
Σε ένα περιβάλλον που θα ενισχύει τους επαγγελματίες του τόπου μας.
Που θα γίνονται μεγάλες επενδύσεις.
Θέλουμε ένα Δήμο ισχυρό, που θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του στο Δημότη.
Που θα λειτουργεί με διαφάνεια.
Που θα κάνει έργα για τον τόπο. Έργα που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη. Έργα που να τονώνουν την τουριστική κίνηση. Έργα που να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να δίνουν εισόδημα στους επαγγελματίες και σε όλους τους συμπολίτες. Έργα που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.
Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου.
-το φυσικό μεταλλικό νερό.
-την θάλασσα.
-το ιαματικό νερό.
-τα Γεράνεια.
Ξέρουμε ότι ο τουρισμός είναι το μέλλον του Δήμου. Και θέλουμε η τουριστική ανάπτυξη να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
-ποιότητα ζωής,
-σύγχρονες τουριστικές υποδομές,
-«πράσινη» τουριστική ανάπτυξη,
-αναβάθμιση και διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος.
Γι’ αυτό εργαζόμαστε ώστε ο δήμος να είναι:
-Σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη
-Διεθνής τουριστικός προορισμός για 12 μήνες το χρόνο.
-Θέλουμε να πετύχουμε ισόρροπη ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού.
-Θέλουμε να γίνουμε η πρωτεύουσα του θερμαλισμού στην Ελλάδα.
-Απαιτούμε από την πολιτεία την ανάδειξη και την αξιοποίηση της αρχαιολογικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ζητάμε να υλοποιηθεί η μελέτη για την προστασία της Βουλιαγμένης και του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου. Να γίνει επιτέλους το Μουσείο της Περαχώρας.
-Ζητάμε την αναβάθμιση και την τουριστική αξιοποίηση του Ισθμού και την διάσωση του Αρχαίου Διόλκου με την δημιουργία πολυθεματικού πάρκου αναψυχής.
Αλλά η ανάπτυξη δεν μπορεί να στηρίζεται σε ένα πόδι. Δεν μπορούμε
να εξαρτήσουμε το μέλλον αποκλειστικά από τον τουρισμό. Όλοι βλέπουμε
ότι υπάρχει οικονομική κρίση. Γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου από την μια άκρη του δήμου στην άλλη. Τίποτα δεν με έχει αφήσει αδιάφορο. Τίποτα δεν πέρασε απαρατήρητο. Αφουγκράστηκα τα προβλήματα σας επί τέσσερα χρόνια  που ερχόμουν σε επαφή μαζί σας.
Η λέξη που κλείνει τη λύση για τα περισσότερα προβλήματα είναι η λέξη δουλειά. Γι’ αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες βιομηχανίες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Θέλουμε να γίνουν και άλλες μεγάλες επενδύσεις, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής που έχουμε κατακτήσει. Επενδύσεις που θα προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα σε εκατοντάδες συμπολίτες.
Είμαστε μπροστά σε μια νέα ιστορική περίοδο για το Λουτράκι, την Περαχώρα, τους Αγίους Θεοδώρους, την Ισθμία, τα Πίσσια, το Σχοίνο. Το κοινό μας μέλλον περιλαμβάνει: την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου με βάση τον τουρισμό και την βιομηχανία.
Αυτή την καινούργια πρόκληση εμείς θα την κερδίσουμε προς όφελος των πολιτών και της επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι:
να «παντρέψουμε» τον τουρισμό και την βιομηχανία και να δημιουργήσουμε το μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία στους συνδημότες μας, θέσεις εργασίας, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Φίλες και φίλοι
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας. Αυτό το συμβόλαιο τιμής που μας δεσμεύει. Ο δικός μας Δήμος έχει επίκεντρο τον πολίτη.
Δεσμευόμαστε για έναν Δήμο:
-με διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες.
-με αποτελεσματικότητα, ευσυνειδησία και στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών.
-με ανθρώπινο πρόσωπο, δίπλα στον πολίτη.
-με αντίληψη για την κοινωνική συνοχή, που θα στηρίζει την οικογένεια, τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Φίλες και φίλοι
Να είσαστε σίγουροι ότι απόψε εδώ, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να σας κρύψω την αλήθεια. α επόμενα χρόνια θα είναι δύσκολα σε όλα τα μέτωπα. Γι’ αυτό η ευθύνη όλων μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Γιατί εμείς καλούμαστε τα επόμενα χρόνια να διαμορφώσουμε  τις  συνθήκες στις οποίες θα ζήσουμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.
Μέσα σε αυτή την γκρίζα κατάσταση που επικρατεί στις ημέρες μας, εμείς πρέπει να δώσουμε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα πιο φωτεινό αύριο. Είναι μια πρόκληση που αφορά όλους μας. Μια πρόκληση που μόνο ο δικός μας συνδυασμός, μπορεί να πραγματοποιήσει.
Γιατί η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών, για μια φορά ακόμη, διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που εγγυάται την πορεία προς την επιτυχία. Είμαστε η μόνη παράταξη που είναι πραγματικά ανεξάρτητη από κόμματα. Πίσω από εμάς δεν κρύβονται ούτε κόμματα, ούτε κομματάρχες. Έχουμε κατακτήσει την αυτονομία μας. Σεβόμαστε την ένταξη και την ψήφο κάθε πολίτη, αλλά θέλουμε τα κόμματα να είναι έξω από την Αυτοδιοίκηση και την ζωή του πολίτη.
Είμαστε η παράταξη που έχει υπογράψει συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες. Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το μέλλον του τόπου μας. Για να αξιοποιήσουμε όλοι μαζί τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Για να οργανώσουμε όλοι μαζί το Δήμο μας σε νέα βάση. Για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί πόρους, έργα και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις από την πολιτεία. Για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί καλύτερο μέλλον, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Για να τηρήσουμε όλοι μαζί το συμβόλαιο τιμής που μας δεσμεύει.
Φίλες και φίλοι ,
Όλοι οι υποψήφιοι είναι απόψε εδώ μαζί μας για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Για να προχωρήσουμε μαζί και για να χαράξουμε την προοπτική του νέου Δήμου. Για να προχωρήσουμε μαζί και για να δημιουργήσουμε το καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας.
Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών είναι η νικηφόρα παράταξη. Διαθέτει το μοναδικό ψηφοδέλτιο νίκης. Είμαστε η παράταξη που τιμά το λόγο της. Είμαστε η παράταξη που δίνει τις μάχες. Είμαστε η παράταξη που αγωνίζεται. Είμαστε η παράταξη που κερδίζει! Είμαστε η παράταξη της εμπιστοσύνης, της σιγουριάς. Είμαστε η παράταξη που εγγυάται το αύριο.
Φίλες και φίλοι
Συνδημότες και συνδημότισσες
Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη εκλογική μάχη. Πάμε για μία μεγάλη νίκη. Έχουμε ανάγκη όλους. Έχουμε την πιο ισχυρή ομάδα. Έχουμε κοντά μας τους καλύτερους. Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε τον τόπο μας. Εγγυόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Τιμάμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε μαζί. Συνεχίζουμε μαζί μέχρι την τελική νίκη.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους .
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog