Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση του δημάρχου με τους εργαζομένους του δήμου

- Advertisement -

Σε άριστο κλίμα, που αποτυπώνει και το επίπεδο της 4ετούς συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση του κ. Γιώργου Γκιώνη με τον Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Στην συνάντηση εκ μέρους της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» εκτός από τον υποψήφιο Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετείχαν οι υποψήφιοι..
..Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαράλαμπος Γεωργίου (πρόεδρος Δ.Σ. Λουτρακίου – Περαχώρας), Ηλίας Κοφινάς (αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας), Σωτήρης Πέρρας (αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας), Γιώργος; Ρουμελιώτης(αντιδήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας) και Τάκης Στέφας.
Στην συζήτηση οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την υλοποίηση του «Καλλικράτη», για την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στο τμήμα Καθαριότητας και Πρασίνου, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού, για τα δώρα που λαμβάνουν τα παιδιά των εργαζομένων από τον Δήμο, για την μεταφορά του προσωπικού που είναι στα υπόγεια του Δημαρχείου καθώς για την εγκατάστασή τους στο ανακαινισμένο κτίριο του Μπο-Ριβάζ όπου θα μετακινηθεί η Πολεοδομία και η Τεχνική Υπηρεσία.
Οι υπάλληλοι μετακινούνται από τα υπόγεια του Δημαρχείου
Ο κ. Γ. Γκιώνης τόνισε ότι είχε δεσμευθεί να μετακινηθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου από τα υπόγεια, γιατί ήταν μία απαράδεκτη κατάσταση για ένα σύγχρονο Δήμο. Αυτός αποτέλεσε ένα επιπλέον λόγο για να προχωρήσει η ανακαίνιση του Μπο-Ριβάζ, το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα, οπότε και θα υλοποιηθεί άλλη μία δέσμευσή του προς τους εργαζόμενους του Δήμου και τους πολίτες.
Αναφορικά με τα θέματα έλλειψης προσωπικού επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας έκανε και κάνει προσπάθειες για να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό είχε πάρει όλες τις εγκρίσεις για πρόσληψη προσωπικού και είχε προβλέψει τα σχετικά κονδύλια στον προϋπολογισμό του 2010, αλλά ενόψει του «Καλλικράτη» σταμάτησαν όλες οι προσλήψεις.
Υπογραμμίζεται ότι με την σύσταση του νέου Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα γίνει νέος Οργανισμός Υπηρεσιών (ΟΕΥ), όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» μέχρι το τέλος Ιουνίου 2011. Ο ΟΕΥ θα αποτυπώνει τη νέα κατάσταση στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, και ήδη έχουν γίνει ήδη προμελέτες και συζητήσεις με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Διοίκησης.
Όσον αφορά την καθαριότητα ο κ. Γ. Γκιώνης τόνισε ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας έχει ήδη ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και ένταξη της κομποστοποίησης στις δράσεις του Δήμου, όπως προβλέπει ο περιφερειακός σχεδιασμός. Υπενθυμίζεται ότι η ανακύκλωση ξεκίνησε στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας το 2008, επί της παρούσας δημοτικής αρχής. Επεσήμανε ακόμη ότι ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας προχωρά στην δημοπράτηση της προμήθειας μεταλλικών κάδων ανακύκλωσης, καθώς και στην προμήθεια οικιακών κάδων κομποστοποίησης, που θα δοθούν σε δημότες κατόπιν αιτήσεώς τους. Τόνισε δε, ότι θα δημιουργηθεί Γραφείο Ανακύκλωσης, στο οποίο θα είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των πολιτών στην ανακύκλωση και για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.
Νέο αμαξοστάσιο του Δήμου
Αναφερόμενος στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων ο κ. Γ. Γκιώνης υπενθύμισε ότι εγκρίθηκε και ολοκληρώθηκε η πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας και ιατρού εργασίας. Τόνισε ακόμη ότι στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που ενέκρινε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπει την μετακίνηση του αμαξοστασίου του Δήμου, ώστε να υπάρξουν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τους εργαζόμενους. Το ζήτημα των δώρων που δίνονται στα παιδιά των εργαζομένων θα αντιμετωπιστεί μέσα από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Από Γραφείο Τύπου

mykorinthia

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog