Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

2o ΕΠΑΛ Λουτρακίου: Για ένα σχολείο που δίνει ίσες ευκαιρίες για όλους

- Advertisement -

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου δεν παραμένουμε αδιάφοροι μπροστά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Θέλουμε ένα σχολείο που να σέβεται τους μαθητές και τις ανάγκες τους.
Αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που να έχει εμάς σαν κεντρικό σημείο αναφοράς του και όχι ένα σχολείο-χώρο πειραμάτων «ότου κασίδη το κεφάλι» όπως γίνεται συστηματικά.Κάθε χρόνο βλέπουμε την κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.Οι πλούσιοι έχουν βρει τη λύση στα κολέγια ενώ στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών δίνουν σχολεία-αποθήκες.
Αντί για λύσεις στα χρόνια προβλήματα του σχολείου μας, το μόνο που βλέπουμε είναι περικοπές και συνεχείς ανέξοδες -όσο και αναποτελεσματικές- αναδιαρθρώσεις.
Τα δικά μας αιτήματα πρέπει να είναι (και πιστεύουμε πως είναι) τόσο των γονιών μας όσο και των καθηγητών μας.
Όποιος συκοφαντεί τον αγώνα μας, λέγοντας πως κάνουμε κατάληψη «για πλάκα» προφανώς δεν έχει αντιληφθεί το πόσο έχει υποβαθμιστεί χρόνο με το χρόνο η λειτουργία του σχολείου μας.
Ένα είναι σίγουρο πλέον: Η βελτίωση της κατάστασης θα έρθει μέσα από την πίεση των μαθητικών
κινητοποιήσεων.
Και ήδη βλέπουμε πως κάτι αρχίζει να κινείται. Τουλάχιστον άρχισε μια συζήτηση για τα προβλήματα
μας, ενώ πριν υπήρχε η πλήρης αφασία, η άγνοια και η αδιαφορία.
Οι γονείς και οι καθηγητές που έχουν συνειδητοποιήσει πως η βαρβαρότητα χτυπάει την πόρτα μας, είναι δίπλα μας. Δυστυχώς μερικοί γονείς, παρά το γεγονός ότι σαν εργαζόμενοι βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα και συκοφαντούν τους αγώνες μας και τις καταλήψεις.
Διαβεβαιώνουμε πως καμιά ζημιά δεν έχει γίνει από την κατάληψη στα κτήρια. Ο πραγματικός υπεύθυνος για το χάλι των σχολείων είναι η κυβέρνηση που φέτος μείωσε κατά 260 εκατομμύρια ευρώ τις δαπάνες για την παιδεία.
Μερίδιο στην ευθύνη για το σημερινό χάλι, έχουν και ο Δήμος Λουτρακίου και η Νομαρχία Κορινθίας που ενώ χαλούν τεράστια ποσά σε «έργα βιτρίνας», έχουν αφήσει το σχολείο μας να καταρρέει και να υπολειτουργεί. Για όλα μας τα αιτήματα, μια απάντηση πήραμε: «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν».
Όσον αφορά την κατάληψη:
Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίσουμε για την μελλοντική μορφή και εξέλιξη των κινητοποιήσεων μας.
Η κατάληψη ήταν, είναι και θα είναι Ο ΜΟΝΟΣ μοχλός πίεσης στα χέρια των μαθητών και δεν πρόκειται να την αναστείλουμε χωρίς να πετύχουμε έστω κάποιες κατακτήσεις που θα βελτιώσουν ΑΜΕΣΑ την καθημερινότητα μας.
Αντίθετα, η όποια προσπάθεια τρομοκράτησης και βιαίας καταστολής θα βαρύνει την συνείδηση εκείνων που την παρότρυναν, την επεδίωξαν ή την εκτέλεσαν και θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες. Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας των δικαστών και της αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση, όπως και την συμπαράσταση μας σε όσους μαθητές διώκονται.
Ο αγώνας των μαθητών είναι και αγώνας όλης της κοινωνίας.
                   
                    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
                         TΟΥ 2ου ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog