Με δύο εντυπωσιακές συγκεντρώσεις ο Γιώργος Γκιώνης ξεκίνησε επίσημα την προεκλογική του εκστρατεία για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων εγκαινιάζοντας τα εκλογικά του κέντρα στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους.

«Μας δεσμεύει συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος, ο οποίος υπενθύμισε τα 45 μεγάλα και μικρά έργα που έχει ολοκληρώσει μέσα σε 4 χρόνια.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Γ. Γκιώνης μίλησε με προτάσεις και θετικό τρόπο για το μέλλον και δεν τροφοδότησε την πολεμική που δέχεται από πολιτικούς του αντιπάλους. «Ο ξύλινος λόγος της στείρας πολιτικής δεν με αφορά. Εγώ θα ήθελα να μιλήσω για εμένα και κυρίως για εσάς. Μιλώ με το έργο μου και τον καθαρό μου λόγο. Για εμένα θα σας μιλήσει το έργο μου και η δουλειά μου. Μιλάνε τα 45 μικρά και μεγάλα έργα που κάναμε μέσα σε 4 χρόνια», τόνισε.

«Κερδίσαμε τη μάχη των έργων»

«Κερδίσαμε την μάχη των έργων», επεσήμανε ο κ. Γ. Γκιώνης και υπενθύμισε ορισμένα από τα μεγάλα έργα που έγιναν:
-το SPA, που αποτελεί το πιο σύγχρονο υδροθεραπευτήριο στην Ελλάδα και την μεγαλύτερη επένδυση στον ιαματικό τουρισμό.
-ο περιφερειακός δρόμος.
-η είσοδος του Λουτρακίου.
-ο δρόμος Περαχώρα – Πίσσια.
-οι στροφές της Αγίας Παρασκευής.
-το ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο.
-ο Πυροσβεστικός Σταθμός στην Περαχώρα.
-το νέο δημοτικό πάρκινγκ.
-το γήπεδο ποδοσφαίρου στα Ίσθμια.
-η επέκταση των αγωγών ύδρευσης σε όλο τον Δήμο Λουτρακίου.
-το Πνευματικό Κέντρο της Περαχώρας.
-η ανακαίνιση του παλαιού ξενοδοχείου του Μπο Ριβάζ.
-το αλιευτικό καταφύγιο Λουτρακίου.
-η κατασκευή αγωγών ομβρίων σε οικισμούς του Δήμου.
-η βιβλιοθήκη του Δήμου στη Βίλα Χατζοπούλου, που αποτελεί το πρώτο δημόσιο βιοκλιματικό κτίριο στην Πελοπόννησο.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γκιώνης στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας. Πολεοδομούνται 20 οικισμοί και αποκαθιστούνται αδικίες χρόνων μέσα στο κεντρικό Λουτράκι, είπε.

7,5 εκατ. ευρώ στο Ταμείο του Δήμου

Ο κ. Γκιώνης απάντησε και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα οικονομικά του Δήμου και για υπερβάσεις στα έργα. Όλα αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν κανονικά και σήμερα στο Ταμείο του Δήμου βρίσκονται 7,5 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε.
Υπενθύμισε ότι το Λουτράκι κέρδισε το στοίχημα της αυτονομίας του στο θέμα του «Καλλικράτη», επειδή η δημοτική αρχή κινήθηκε με μεθοδικότητα, αλλά και δυναμισμό. «Υπερασπιστήκαμε τον τόπο μας όταν κάποιοι θέλησαν να μας προσαρτήσουν και να μας τεμαχίσουν. Κερδίσαμε την μάχη της ύπαρξης και της συνέχειας του Δήμου μας. Και σήμερα είμαστε εδώ γιατί κερδίσαμε αυτή τη μάχη», επεσήμανε ο κ. Γκιώνης.

Τουρισμός και βιομηχανία

Αναφερόμενος στο νέο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ο κ. Γκιώνης τόνισε ότι το μέλλον του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη του νέου Δήμου με βάση τον τουρισμό και την βιομηχανία. «Στόχος μας είναι να «παντρέψουμε» τον τουρισμό και την βιομηχανία», τόνισε και πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις στη βιομηχανία πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον, στους κατοίκους και στην ποιότητα ζωής τους, να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας και σταθερό εισόδημα.

Οι στόχοι για Λουτράκι, Περαχώρα, Ισθμία, Πίσσια

Για την περιφέρεια του Λουτρακίου ο κ. Γ. Γκιώνης είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν τα φυσικά πλεονεκτήματά της που είναι το φυσικό μεταλλικό νερό, η θάλασσα, το ιαματικό νερό, τα Γεράνεια. Στόχος είναι το Λουτράκι να καταστεί σύγχρονη ευρωπαϊκή λουτρόπολη και διεθνής τουριστικός προορισμός για 12 μήνες το χρόνο. «Θέλουμε να γίνουμε η πρωτεύουσα του θερμαλισμού στην Ελλάδα», είπε και τάχθηκε υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των μορφών τουρισμού.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάδειξη και την αξιοποίηση της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ζήτησε να υλοποιηθεί η μελέτη για την προστασία της Βουλιαγμένης και του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου, αλλά και να γίνει το Μουσείο της Περαχώρας.
Για τον Ισθμό πρότεινε την δημιουργία πολυθεματικού πάρκου αναψυχής, ώστε να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά και να προστατευθεί ο Αρχαίος Δίολκος.

Οι προτάσεις για τους Αγ. Θεόδωρους

Για την περιφέρεια των Αγίων Θεοδώρων ο κ. Γ. Γκιώνης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει τουριστική αξιοποίηση με έμφαση στον μέτωπο του Σαρωνικού, αλλά και στον ορεινό όγκο των Γερανείων. Αναφέρθηκε στην ανάδειξη του γεωθερμικού πεδίου στο Σουσάκι, την ολοκλήρωση της επέκτασης του παραλιακού πεζόδρομου στους Αγίους Θεόδωρους, ώστε να φτάνει μέχρι τα Πευκάκια, την ένταξη των Γερανείων και της Μονής Πραθίου σε δίκτυα εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την στελέχωση του Πολυϊατρείου Αγίων Θεοδώρων, την δημιουργία νέων χώρων άθλησης, την ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και της μονάδας αφαλάτωσης. Για το θέμα του νερού είπε ότι θα γίνει υδρολογική μελέτη από το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών, ενώ τόνισε ότι θα συνταχθεί νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για όλη την περιφέρεια των Αγίων Θεοδώρων.
Ο κ. Γ. Γκιώνης δεσμεύθηκε για έναν Δήμο:
-με διαφάνεια και λογοδοσία στους πολίτες.
-με αποτελεσματικότητα, ευσυνειδησία και στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών.
-με ανθρώπινο πρόσωπο, δίπλα στον άνθρωπο.

-με αντίληψη για την κοινωνική συνοχή, που θα στηρίζει την οικογένεια, τους ηλικιωμένους και τους αδύναμους συμπολίτες.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου 22 και Κατσώνη
Τηλ..: 27440-68048

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΕΟΑΚ (Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου) 65
Τηλ..: 27410-67009