Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χ. Μίχας: “Μας θεωρούν ιθαγενείς”

- Advertisement -

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ=ΕΛΕΓΧΟΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΑΠΟΧΗ=ΑΔΡΑΝΕΙΑ – ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Φίλες και Φίλοι
Με το νέο νόμο του Καλλικράτη ο διευρυμένος δήμος που προκύπτει θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με μια σειρά ζητήματα όπως η παιδεία, η υγεία, η ανάπτυξη .

Ζητήματα που μόνο με την ουσιαστική παρέμβαση των δημοτών μπορούν να λυθούν πρoς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορώ λοιπόν να δεχθώ την άποψη που εκφράζουν κάποιοι φίλοι να απέχουν από τις εκλογές για να τιμωρήσουν  τους πολιτικούς. Δεν μπορώ να δεχθώ αύτη την άποψη γιατί με τη συμμετοχή μας παρεμβαίνουμε ουσιαστικά:
-Για αλλαγές στην ποιότητα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ που θα εξασφαλίζουν ένα καλλίτερο μέλλον στα παιδιά μας.
-Για αλλαγές στην ποιότητα της ΥΓΕΙΑΣ ώστε να ξεφύγουμε από τα απαράδεκτα σημερινά επίπεδα που μας προσβάλουν σαν πολίτες.
-Για ουσιαστική ΑΝΑΠΤΥΞΗ στο ΔΗΜΟ μας που θα σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας στους πολίτες σε μια εποχή που η ανεργία καλπάζει.
Αντίθετα με την ΑΠΟΧΗ μας  αφήνουμε σοβαρές αποφάσεις στα χέρια άλλων με αποτέλεσμα:
-Φρένο στην ΠΑΙΔΕΙΑ και εμπόδια στους νέους ανθρώπους.
-Παραμονή της ΥΓΕΙΑΣ στα ίδια και χειρότερα επίπεδα.
-ΑΝΑΠΤΥΞΗ στρεβλή και προς όφελος όλων αυτών που έχουν φέρει το ΔΗΜΟ μας σ΄ αυτά τα χάλια.
-ΑΦΗΝΟΥΜΕ όλους έχουν σήμερα και όσους είχαν πριν τις τύχες του ΔΗΜΟΥ να μας παρουσιάζουν για έργο τα αυτονόητα.
-ΑΦΗΝΟΥΜΕ  στον 21ο αιώνα να μας λένε ότι με το να έχουμε δρόμους , νερό , αποχέτευση , σχολεία σε μαύρο χάλι , πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι .
Με λίγα λόγια να μας θεωρούν ιθαγενείς και να μας μοιράζουν χάντρες και καθρεφτάκια . Αυτοί όμως μοιράζονται τον πλούτο του τόπου μας .
Φίλες  και Φίλοι ξεχάστε την ΑΠΟΧΗ και πάρτε το παιχνίδι στα χέρια σας.
Διαλέξτε και αναδείξτε ανθρώπους άξιους , ικανούς , εργατικούς .
-ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ανθρώπους που θα διεκδικήσουν τις απαραίτητες κρατικές  επιχορηγήσεις για να γίνουν έργα, ώστε ο νέος νόμος να μη φέρει και νέους φόρους.
-ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ ανθρώπους που θα πάνε κόντρα στις συνέπειες του μνημονίου και στις εντολές του Δ.Ν.Τ.
-ΒΑΛΤΕ στην άκρη νοοτροπίες του στυλ όλοι μαζί τα φάγαμε γιατί η αλήθεια είναι πως όλοι μαζί ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ , αλλά εμείς πληρώσαμε το λογαριασμό.
-ΒΑΛΤΕ στην άκρη όλους αυτούς που θεωρούν την εργασία ελεημοσύνη και όχι δικαίωμα του κάθε δημότη .
ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ
Με τη συμμετοχή σου στις εκλογές πάρε τις τύχες του ΔΗΜΟΥ στα χέρια σου.
Έχεις υποχρέωση να βρεις και ν’ αναδείξεις τους ικανούς που υπάρχουν παντού.
Έλεγξε καθημερινά την κάθε λογής εξουσία και απαίτησε το καλλίτερο για σένα και τα παιδιά σου.
Μόνον έτσι θα μπορέσει να πάει ο ΔΗΜΟΣ μας και όλη η κοινωνία ΜΠΡΟΣΤΑ .

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΓ. ΜΙΧΑΣ
ΥΠ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΡΟΣΤΑ

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ιθαγενής: ιθύς+γένος (ιθύς=ευθύς, ο κατ' ευθείαν βαίνων + γένος -γενέσθαι / γίγνομαι

    Δηλαδή, αυτός που προέρχεται απ'ευθείας από προηγούμενες γενιές. Δηλώνει τον «γηγενή» και άρα αυτόν που δεν έχει φυλετικές προσμίξεις, τον γεννημένο από νόμιμο γάμο, τον ευγενή (όπως το ομηρικό «ιθαιγενής» ). Οι γηγενείς είχαν ως καύχημα την εντοπιότητα που την προέβαλλαν απέναντι στους επήλυδες (επί + ήλυθον= έποικοι, μετανάστες) ξένους.

    Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και οι γηγενείς αποτέλεσαν σε όλες τις εποχές και σε όλους τους τόπους το κοινωνικό στρώμα των «ευγενών» που χάρη σ’ αυτή την ιδιότητα εξασφάλιζαν τα δικαιώματά τους πάνω στη γη που κατοικούσαν.

    κ.Μιχα δεν πιστεύω να είστε μπιθικεν ????

    ΞΠΑΔΘΠΚΝ

  2. ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΟΜΕΝ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΙΘΙΚΕΝ….ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΣΦΑΛΜΑ.ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΛΟΣ.

  3. Καταρχάς δεν το παίζω ούτε είμαι διανοούμενος.
    Δεν ήθελα με τίποτα να θίξω το κ. Μίχα τον οποίο πραγματικά εκτιμώ και προσωπικά και για τους αγώνες του.
    Ούτε είμαι από αυτούς που πιστεύουν στον διαχωρισμό το πολιτών.
    η αναφορά μου στον όρο "μπιθικέν" ήταν καθαρά χιουμοριστική.
    το σχόλιο μου είχε ακριβώς αυτόν τον σκοπό.
    να διορθώσω τον κ. Μίχα και όλους τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν τον όρο "ιθαγενείς" , γιατί σύμφωνα με την επεξήγηση του όρου αυτό που κάνουν, χωρίς να το θέλουν, είναι να χωρίζουν τους πολίτες του δήμου σε ντόπιους και μη.
    σταματήστε λοιπόν να χρησιμοποιείτε το τον "ιθαγενείς" για τι δεν είναι σωστός.

    ΞΠΑΔΘΠΚΝ

  4. όσο θα υπάρχουν καποιοι σαν τον ΞΠΑΔΘΠΚΝ που θα θα χαρακτηριζουν τους ανθρώπους που επελεξαν το Λουτρακι να πορευτουν με τις οικογενειες τους και να προσφερουν πραγματικα ΑΓΑΠΗ & ΣΕΒΑΣΜΟ μπθικεν, αυτός ο τόπος δεν θα παει ουτε ενα βημα παρα κατω.
    δεν ξερω ποιος ειναι ο ξου-που-α-δου-θου-που-κου-νου!αλλα ειναι πολυ-πολυ μικρο το πατριωτικου αναστημα, και δεν εχει το δικαιωμα (ουτε για αστειο) να χαρακτηριζει Ελληνες πολιτες με αλβανικη λεξη μπιθικεν= "κολοσκυλα"
    ΥΣΤ/ΟΝ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΓΕΡΟΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΤΕ ΣΕ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!!!!!

  5. Το θέμα δεν είναι η καταγωγή των λέξεων. Το θέμα είναι ότι ο φίλτατος Χρήστος κάνει μια προσέγγιση πολύ ποιητική αλλά και θεωρητική που κανένας δεν μπορεί να διαφωνίσει. Πρακτικά Χρήστο δεν μας λές τι πρέπει να γίνει;; Να μαυρίσουμε το Γκιώνη η οχι;; Φταίνε οι προηγούμενες αρχές του δήμου,δηλαδή ποιές; Τελικά ποιά είναι η προτροπή σου ;; Απλώς να συμμετέχουμε στις εκλογές η να προτιμήσουμε κάποιον και γιατί;;;
    Μαν μας δίνεις γενικές απόψεις αλλά α΄πο την άλλη κοτσάρεις από κάτω την υποψήφιότητά σου με το Λογοθέτη!!!! Που είσασταν όλοι εσείς με πρώτο το Λογοθέτη όταν ψηφιζόντουσαν οι νόμοι που κόβανε τις συντάξεις;;;Επειδή είναι ΠΑΣΟΚΟΙ κολλητοί του Κωστάκη τότε κάνατε τα παγώνια;;;Τώρα θεωρία και συμβουλές;;; Άστα ρε Χρήστο από μυαλοπώληδες χορτάσαμε.Κανένα καλό ψάχνουμε.

  6. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ …

  7. ΚΕ ΜΙΧΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ
    ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΑΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΑΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

  8. ΠΡΟΣ κ.ΞΠΑΔΘΠΚΝ
    Επειδή έτυχε να γνωρίζω και ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ εχω να σου πω οτι αυτόν τον χαρακτηρισμό δεν τον χρησημοποιούμε ούτε για καλό ούτε για χιούμορ όπως λες.Ομως απο τους ιθαγενείς οι αποικιοκράτες έκλεβαν τον πλούτο δίνοντας ανταλλάγματα ευτελούς αξίας, με τον ίδιο τρόπο μας χρησημοποιούν οι διάφορες εξουσίες.Αυτα για να μπεις στο νόημα καληνύχτα.

  9. κ.ΑΝΩΝΥΜΕ
    ΩΡΑΣ 4.48μμ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΕ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝ ΙΣΩΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΝ.ΜΕ ΤΟΥΣ κ.ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ. ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

  10. κ.Α.G.
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΩΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

  11. κ.ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 8.39μμ
    ΡΕΖΙΛΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΝΕΣΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΣΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΝΩΜΕΣ Η ΠΕΙΡΑΞΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog