Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Σου το ‘χα πει ρε άρχοντα…» από τον Νίκο Αλέφαντο

- Advertisement -

Με Αλέφαντο μιλήσαμε μετά τα μεσάνυχτα, για να τον απολαμβάνετε νωρίς Δευτέρα πρωί. Κοφτερή η ματιά του και ο λόγος του…
• «Πρώτα θα μιλήσω για τον Ολυμπιακό και μετά για τον Παναθηναϊκό. Ήμουν στο ..
…Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός είχε ένα εκρηκτικό πρώτο 20λεπτο, ήταν πολύ γρήγορη η ομάδα, πρέσαρε, πίεζε ψηλά, με τον φοβερό κόσμο εκεί, σε πνίγει. Μπορούσε να έχει κάνει το σκορ 3-0 και να το έχει κλειδώσει από το α’ ημίχρονο το ματς.
Όλα τα λεφτά ήταν ο Μιραλάς και ο Ιμπαγάσα στο α’ ημίχρονο, ο οποίος μοίραζε δεξιά και αριστερά, έβγαζε πάσες ξυράφι. Ο δε Μιραλάς έκανε μεγάλες κινήσεις, τραβιέται και σε χώρους μέσα δεξιά, μέσα αριστερά, μόνο με φάουλ τον έκοβαν! Το γκολ όμως του έλειπε ξανά. Κάνει τις κινήσεις που κάνει ένας μεγάλος σέντερ φορ, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ.
• Λείπει ο εκτελεστής στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, είναι κάτι που το έχω πει επανειλημμένως. Οπωσδήποτε πρέπει να περάσει δίπλα στον Μιραλάς ο Πάντελιτς. Είναι το μεγάλο κενό που βλέπω σε αυτόν τον Ολυμπιακό, δεν έχει στράικερ γκολτζή η 11άδα. Αν έπαιζε ο Πάντελιτς φέτος, με τα εξτρέμ που έχει ο Ολυμπιακός και με τον Μιραλάς να κάνει φοβερές κινήσεις, πιστεύω ότι θα ήταν τώρα πρώτος σκόρερ ο Σέρβος. Μπορούν να κάνουν αγγέλους οι δυο τους, θα τα εξουθενώσουν τα σέντερ μπακ. Ο Φουστέρ είναι καλός εργάτης, αλλά δεν είναι ούτε κυνηγός ούτε δημιουργός χαφ. Θέλει παρτενέρ γκολτζή ο Μιραλάς, αυτός να κάνει τη μεγάλη κίνηση και ο Πάντελιτς να κάνει τη μικρή κίνηση μέσα στην περιοχή που την ξέρει σαν την παλάμη του.
• Στο β’ ημίχρονο έπεσε αισθητά ο Ολυμπιακός, χάθηκε η φρεσκάδα, χάθηκε η ταχύτητα. Είναι κάτι που προβληματίζει αυτό, διότι ο Άρης είχε παίξει μεσοβδόμαδα αγώνα ευρωπαϊκό, ενώ ο Ολυμπιακός όχι…  Ευτυχώς που ήταν πάλι δυνατή η αμυντική τετράδα και κράτησε τον Άρη έξω από την περιοχή. Είχε κατοχή της μπάλας ο Άρης, αλλά ήταν ακίνδυνος, δεν πάτησε πολύ στην περιοχή.
Ο Κούπερ έκανε πολύ καλές αλλαγές. Έβγαλε τον Μενδρινό, πέρασε στη θέση του με εσωτερική αλλαγή τον Κάλβο, έξω αριστερά τον Τσεσνάουσκις φέρνοντάς τον απ’ την άλλη πλευρά και βάζοντας μέσα τον Χαβίτο. Όμως ήταν «λίγοι» στο να απειλήσουν σοβαρά για ισοφάριση. Οι αλλαγές του Ολυμπιακού δεν βοήθησαν, ούτε ο Χολέμπας ούτε ο Ρόμενταλ που σου έχω πει ότι παίζει σαν «χεσμένος». Σαν αρχάριος παίζει αυτό το παιδί στον Ολυμπιακό.
• Το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός δεν το είδα, δεν ήταν δυνατόν αφού ήμουν στο Καραϊσκάκη. Όμως είχα προαναγγείλει ότι ο ΠΑΟ δεν θα τη βγάλει καθαρή με την ΑΕΚ! Σου το είχα πει ρε άρχοντα, τις έβλεπα τις ομάδες. Και παρότι είχε απώλειες μέσα στην εβδομάδα η ΑΕΚ, παρότι έχασε καλούς παίκτες. Ο Ισπανός προπονητής που ήρθε, κάνει δουλίτσα και εκθέτει αυτούς τους Μπαγεβιτσικούς που έλεγαν «ποιος να έρθει στη θέση του Ντούσαν». Σιγά τα ωά! Ήρθε ένας προπονητής που άλλαξε πράγματα, το παλεύει, και βλέπεις την ΑΕΚ να παίρνει και τα δύο ντέρμπι. 6 βαθμούς πήρε με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και με τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλο επίτευγμα αυτό. 
Τα χάλια του Παναθηναϊκού τα έλεγα και ίσως νόμιζαν ότι είχα εμπάθεια. Μάθετε μπαλίτσα ρε, αυτή η ομάδα παίζει σε αργό ρυθμό, πονάει στα χαφ, δεν πατάνε περιοχή, είναι όλοι μακριά από το γκολ και ψάχνουν τον Σισέ που είναι αποκομμένος αφού οι αντίπαλοι ξέρουν τι κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι  προβλέψιμος. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και παλιά που όλοι έψαχναν τον Αντωνιάδη, ο Παναθηναϊκός είχε ένα Δομάζο στα χαφ, είχε παικταράδες. Τώρα τι έχει; Τον Ζιλμπέρτο τον… περιπατητή στη σύνταξη; Τον Γκοβού να ξενυχτάει και να πίνει; Τον Λέτο να πηγαίνει στο σημαιάκι του κόρνερ να ντριμπλάρει… τον επόπτη;
Ή τον Γκαρσία τον ξεζουμισμένο με τα μάγουλά του να έχουν μπει μέσα, όπως σου είχα πει απ’ την αρχή; Ποιος Γκαρσία, ένα φάντασμα του εαυτού του είναι, σκιά. Έχει καμία σχέση αυτός ο Γκαρσία με τον Γκαρσία στον τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Λίβερπουλ που ήμουν μέσα; Σέντερ μπακ παικταρά θα πάρουν ποτέ; Τόσα χρόνια το λένε, αλλά δεν το κάνουν.
• Ή έχει κανέναν προπονηταρά ο Παναθηναϊκός που να τον φτιάξει ομάδα. Είναι αργή ομάδα και προβλέψιμη. Ο Σισέ έχει πολλά καλά, είναι σπουδαίος αθλητής, γρήγορος και ψυχάρα, αλλά έχει ένα αρνητικό που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο παίζοντας σε αυτήν την ομάδα: Δεν ντριμπλάρει. Βλέπεις τι κάνει ο Μιραλάς, βλέπεις τι κάνει ο Ανελκά, ο Σισέ δεν μπορεί να το κάνει. Δεν ντριμπλάρει, ρε παιδί μου, δεν μπορεί. Γράψε το: Με Αβραάμ-Μέλμπεργκ και έτσι όπως είναι φέτος ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ δεν θα ακουμπήσει μπάλα! Αρκεί βέβαια να παρουσιαστεί στο γήπεδο ένας καλός Ολυμπιακός, μην δούμε τίποτα τρελά, διότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται.
• Εγώ όμως πιστεύω σε κάποιες αρχές του ποδοσφαίρου. Είδες ο Μουρίνιο, που τον υποστηρίζω πάντα. Δεν βάζει γκολ έλεγαν για τη Ρεάλ. Και τους έχει πλακώσει, πάρε 6 γκολ, πάρε 4 γκολ, πάρε ξανά 6 γκολ. Και τον Ρονάλντο τον ξανάφτιαξε όπως ήταν επί Φέργκιουσον. Έφτιαξε και την αμυντική λειτουργία της Ρεάλ. Αυτός είναι προπονητής να υποκλίνεσαι.
• Ποιους προπονητές παραδέχομαι και γουστάρω; Ωραία ερώτηση. Τον Μουρίνιο και τον Φέργκιουσον, αυτοί οι δύο είναι και γαμώ τους προπονητές. Ο Αντσελότι επίσης. Έχει εξελιχτεί σε πολύ καλό προπονητή. Ο Καπέλο έχει δώσει δείγματα. Ο Λίπι και ο Γκους Χίντινγκ. Πιο παλιά: Ο Χερέρα, ο Ματ Μπάσμπι, ο Μίχελς, ο Βαϊσβάλερ, ο Χάπελ στον οποίο πήγαινα 7 σερί χρόνια, από το ’83 ως το ‘90. Αυτοί ήταν προπονητές και όχι «βαπτισμένοι» δήθεν προπονητές. Όπως αυτός ο Στόρε του Πανιωνίου. Είναι για κλοτσιές και δρόμο! Αμολιέται μέσα η ομάδα του και δεν ξέρει τι παίζει… Θα πούμε και άλλα για το ντέρμπι ειδικά σε 3 μέρες».

Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
πηγή:katimagiko.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog