Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

This is AEK

- Advertisement -

Αυτή είναι η ΑΕΚ! Αυτή είναι η ομάδα που ξέρει να νικά τα προβλήματα, να υποτάσσει το κάθετι και με την ψυχή της, τη μαγκιά της και τη βαριά φανέλα της να παίρνει ντέρμπι σαν κι αυτά. Η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό χάρη το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ από το 4′, σε ένα ματς που ήταν βγαλμένο από εποχές… Νέας Φιλαδέλφειας. Τότε που ο αντίπαλος… έστριβε στη Δεκελείας και έχανε.

Έτσι έχασε και ο Παναθηναϊκός απόψε. Κι ας αναγκάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ να αλλάξει ό,τι είχε στο μυαλό του, από τις πολλές απουσίες και τις τρεις αλλαγές. Έστησε όμως μαεστρικά την ομάδα. Έφτιαξε τους παίκτες ψυχολογικά και όλοι μαζί, παρέα με τους 40.000 λαού έστειλαν μήνυμα: Η ΑΕΚ είναι εδώ και θα παλέψει για τον τίτλο.
Με πάθος, λοιπόν, βγαλμένο από εποχές… Φιλαδέλφειας μπήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ στο ντέρμπι. Τι κι αν ήξεραν ότι κατεβαίνουν στο γήπεδο με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, τι κι αν έμαθαν πριν την έναρξη ότι στους απόντες Λυμπερόπουλο, Σκόκο, Μανωλά, Γιάχιτς, Γεωργέας, Πατσατζόγλου ότι προστέθηκε και ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Οι παίκτες πήραν δύναμη από τους 40.000 οπαδούς τους και πάτησαν χορτάρι με το μάτι να… γυαλίζει. Με τη δύναμη αρχικά της ψυχής, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 4′. Λάθος του Σαριέργκι, ο Τζιμπούρ βγήκε τετ α τετ με τον Τζόρβα τον οποίο και εκτέλεσε βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ, που ήδη «φλεγόταν» από την μοναδική υποδοχή που δημιούργησε ο κόσμος της ΑΕΚ στην επίσημη είσοδο των ομάδων. Το 4-2-3-1 του Χιμένεθ λειτούργησε μαεστρικά. Οι παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και ο προπονητής από τον πάγκο να δίνει συνεχώς κατευθύνσεις και οδηγίες. Ενδεκάδα «ανάγκης» για τον Ισπανό, με τις τόσες πολλές απουσίες, όμως κακά τα ψέματα, όσοι κατέβηκαν στο γήπεδο έδωσαν στα πρώτα 45λεπτά και την ψυχή τους προκειμένου να καλύψουν τις πολλές απουσίες. Και τα κατάφεραν. Με έναν εκπληκτικό Γκερέιρο να παίζει πίσω από τον Τζιμπούρ και να κάνει όλη τη δουλειά: Πολλά τρεξίματα, κερδισμένα φάουλ, κλεψίματα, σωστά ανοίγματα του παιχνιδιού στα πλάγια. Άξιοι συμπαραστάτες του Πολωνού στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ Καφές – Μάκος. Περιόρισαν τους Ζιλμπέρτο, Κατσουράνη με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να βγαίνει μπροστά ο Σιμάο (!) αφήνοντας μεγάλο κενό στο κέντρο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί καλύτερα την κόντρα επίθεση, αν τα δύο εξτρέμ Μπερνς (δεξία) και Λαγός (αριστερά) είχαν καλύτερη τελική πάσα. Αμυντικά η ομάδα στο πρώτο μέρος ήταν… ατσάλινη. Με τον Δέλλα να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι (ένα λάθος του μόνο μετρήσαμε), τον Νασούτι συγκεντρωμένο παίζοντας δεξί στόπερ (αλχημεία του Χιμένεθ, μια και ο Αργεντινός είναι αριστεροπόδαρος) και τα δύο πλάγια μπακ (Αργυρίου και Νταντόμο, στο ντεμπούτο του), να μην επιτρέπουν στους Χριστοδουλόπουλο και Γκαρσία να απειλούν, συγκλίνοντας προς την περιοχή της ΑΕΚ. Μία φορά μόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να απειλήσει την Ένωση στο πρώτο ημίχρονο, με σουτ του Γκαρσία και τούτο έπειτα από λάθος των αμυντικών που ήταν και το μοναδικό στο 45λεπτο.
Στην επανάληψη ο Χιμένεθ δεν αλλάζει τίποτα. Δεν υπήρχε και λόγος, εξάλλου. Ο Νιόπλιας περνά τον Καραγκούνη στη θέση του Σιμάο. Ο Παναθηναϊκός στην πορεία του δευτέρου μέρους εκμεταλλεύτηκε την κούραση της ΑΕΚ, τη δεδομένη οπισθοχώρηση των παικτών και ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή. Κυκλοφορούσε τη μπάλα στο κέντρο, όμως δυσκολευόταν να βγάλει φάση. Και όχι μόνο αυτό αλλά η ΑΕΚ θα μπορούσε στο 48′ με τον Τζιμπούρ και έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Νταντόμο να κάνει το 2-0. Δεν έγινε. Και το ματς κύλησε με τον Παναθηναϊκό να πιέζει και η ΑΕΚ να προσπαθεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η απουσία του Σκόκο… Στο 70′ ο Νιόπλιας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί από τον πάγκο. Πέρασε στο ματς τον Μαυρία αντί του Σαριέγκι, φέρνοντας τον Κατσουράνη στην άμυνα, περνώντας τον Γκαρσία αριστερά (και τον Μαυρία δεξία), με τον Χριστοδουλόπουλο να παίζει πίσω από τον Σισέ. Όσο περνούσε η ώρα όλο και αυξανόταν η πίεση των «πρασίνων», με αποτέλεσμα να χάσει μία μοναδική ευκαιρία με τον Ζιλμπέρτο να κάνει το 1-1. Δεν έγινε στο 84′ και τα τελευταία λεπτά μίλησε η καρδιά και η τεράστια βοήθεια του κόσμου της ΑΕΚ. Όλο το ΟΑΚΑ στο πόδι, ο Σιδηρόπουλος να κλείνει τα μάτια σε πέναλτι που κάνει ο Μπουσμόγκ στον Τζιμπούρ και το φινάλε… γκραν κιολ. Η ΑΕΚ όμως άντεξε. Άντεξε στις πολλές απουσίες, άντεξε και στις τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Πήρε το ντέρμπι χάρη στο γκολ του Τζιμπούρ στο 4′ και απέδειξε ότι είναι εδώ και θα χτυπήσει το πρωτάθλημα.

aek365.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΑΕΚ είναι πολύ δεμένη ομάδα, αλλά έχει θέμα ψυχολογίας. Αν δεν είχε τα σκαμπανεβάσματα, θα ήταν το πιο σίγουρο στοίχημα στη vistabet..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog