Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ: ΜΕ ΕΡΓΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΔΗΜΟΣ

- Advertisement -
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!
Φωτοβολταϊκά συστήματα σε 7 δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας. «Για ένα «πράσινο» Δήμο δεν αρκούν τα λόγια. Χρειάζονται πράξεις και έργα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Γιώργος Γκιώνης.
Τα φωτοβολταϊκά θα τοποθετηθούν στο ....Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, στο νέο Πνευματικό Κέντρο Περαχώρας (που κατασκευάζεται), στο Γυμνάσιο Ισθμίας, στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμακίου, στο 1ο, στο 2ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. Το συνολικό κόστος του έργου θα φτάσει τα 200.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι και το SPA του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας θα θερμαίνεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Υπογραμμίζεται ότι από τα φωτοβολταϊκά συστήματα τα δημοτικά κτίρια θα εξοικονομούν ενέργεια με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη μέρους των αναγκών ηλεκτροδότησής τους, ενώ, ειδικά για τα σχολεία, θα έχουν οικονομικό όφελος οι σχολικές επιτροπές από την πώληση του ρεύματος στην ΔΕΗ.

«Είμαστε πρωτοπόροι ως Δήμος στην χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και συνολικά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Γ. Γκιώνης και πρόσθεσε: «για ένα «πράσινο» Δήμο δεν αρκούν τα ωραία λόγια. Χρειάζονται πράξεις και έργα. Αυτό κάνουμε. Πριν από ένα χρόνο τοποθετήσαμε φωτοβολταϊκά συστήματα στο Γυμνάσιο του Λουτρακίου. Τώρα, τηρώντας την πολιτική μας δέσμευση, τοποθετούμε σε άλλα 7 δημοτικά κτίρια, δίνοντας προτεραιότητα στα σχολεία».

«Αυτό που πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει είναι να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στα παιδιά, μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές ρύπων στο Δήμο», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε να αλλάξουμε αντίληψη για τον τρόπο που σπαταλάμε την ενέργεια και αυτό θα αρχίσει από τις μικρότερες ηλικίες».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog