Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα 28 Οκτωβρίου

- Advertisement -

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα

312: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη της Μουλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτο νίκα».

1886: Γίνονται τα αποκαλυπτήρια του Αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη από τον πρόεδρο Κλίβελαντ. Είναι δώρο της Γαλλίας για τη 100η επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.

1919: Ξεκινά στις ΗΠΑ η Ποτοαπαγόρευση.

1921: Η συνδιάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων κατακυρώνει τη Βόρειο Ήπειρο στην Αλβανία.

1940: Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Το «ΟΧΙ» των Ελλήνων.

1962: Λήγει η «Κρίση των Πυραύλων» στην Κούβα, που έφερε στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.

Γεννησεις

1912: Ρίτσαρντ Ντολ, βρετανός επιδημιολόγος, ο πρώτος επιστήμονας που απέδειξε τη σύνδεση του καπνίσματος με τον καρκίνο των πνευμόνων. [θαν. 24/7/2005]
1955: Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ιδιοκτήτης της «Microsoft».
1956: Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, Πρόεδρος του Ιράν.

Θανατοι

1704: Τζον Λοκ, άγγλος φιλόσοφος, από τους πρωτεργάτες του εμπειρικισμού και φιλελευθερισμού. [γεν. 29/8/1632]
1959: Καμίλο Σιενφουέγκος, ηγετική μορφή της Κουβανικής Επανάστασης. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 27 ετών. [γεν. 6/2/1932]
1998: Τεντ Χιουζ, άγγλος «δαφνοστεφής» ποιητής, περισσότερος γνωστός για τον θυελλώδη έρωτά του με την αμερικανίδα ποιήτρια Σίλβια Πλαθ. [γεν. 17//8/1930]

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ – ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ – ΜΕΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΖΟΦΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΞΕΖΟΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΥΠΑΡΗΦΑΝΟ – ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΣ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ -ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ -ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ….

  2. NTΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΟΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΨΙΧΑΛΕΣ… ΕΣΧΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥς ΤΟΥΣ ΔΙΘΕΝ ΠΟΥ ΝΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΑΜΑ ΝΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΝΑ ΤΙΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

  3. Τη βροχή τα παιδιά τη φάγανε έτσι κι αλλιώς αφού είχαν πάει μέχρι το Ηρώον. Κακώς αναβλήθηκε η παρέλαση, οι ήρωες πολέμησαν σε αντίξοες συνθήκες κι εμείς ακυρώσαμε την παρέλαση για λίγο κρύο….
    Τα παιδιά μας δεν είναι από ζάχαρη…….
    Υ.Σ Οι γονείς άφησαν φίλε 1:22 τα παιδιά τους αφού τα πήγαν στην κατάθεση στεφάνων. Άλλοι αποφάσισαν να μη γίνει η παρέλαση.

  4. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ…ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ.
    ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ…ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ…ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΛΟΓΟ ΒΡΟΧΗΣ.
    ΓΕΛΙΟΙ!!!!!!!!!!!!
    ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ…. ΔΑΣΚΑΛΟΙ…ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ…ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.
    ΘΑ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΊΠΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΜΙΧΑΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ…ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog