Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το “κλεμένο” τραγούδι του Γιώργου Θεοφάνους – Με ποιό είναι σχεδόν ίδιο;

- Advertisement -

Τη δικαστική οδό έχει λάβει πλέον η διαμάχη του Αντώνη Μιτζέλου με τον Γιώργο Θεοφάνους για τη «πατρότητα» μουσικού κομματιού.
Μήλον της έριδος η μουσική του τραγουδιού

«Χωρίς Σύνορα» που έγραψε ο γνωστός συνθέτης, την οποία όμως όπως υποστηρίζει το πρώην μέλος του συγκροτήματος «Τερμίτες» αποτελεί δική του πνευματική δουλειά.
«Η μουσική του εν λόγω τραγουδιού είναι κατάφορα η ίδια με αυτή του κομματιού «Να ‘φευγα !» Τραγούδι που έγραψα για τον Γιάννη Κότσιρα και που περιλαμβάνεται στο δίσκο «Φύλακας ‘Αγγελος», δήλωσε ο Α. Μιτζέλος.
Το θέμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί και τη μουσική επένδυση της ομότιτλης ταινίας «Χωρίς Σύνορα», κομμάτι που ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας.
Ήδη, ο Α.Μιτζέλος έχει κερδίσει την πρώτη δικαστική μάχη, καθώς έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του cd «Χωρίς Σύνορα», αλλά και η προβολή της ομώνυμης ταινίας.
Η απαγόρευση αιφνιδίασε συνθέτη και εταιρεία παραγωγής, οι οποίοι απάντησαν με έφεση κατά της απόφασης. Μάλιστα το δικαστήριο αποφασίζει εντός της ημέρας επί της ένστασης με δεδομένο ότι η ταινία προβλήθηκε την Πέμπτη κανονικά από τις κινηματογραφικές αίθουσες.
«Δεν θέλω να διασύρω κανέναν. Επιδίωξα μια συνάντηση με τη πλευρά Θεοφάνους, αλλά δεν εμφανίστηκε κανείς. Το κομμάτι το έγραψα πριν 10 χρόνια, οι 13 από τις 14 νότες είναι δικές μου!», δηλώνει ο τραγουδιστής και καταλήγει «το θέμα είναι ηθικό πλέον, θα κινηθώ με κάθε νόμιμο μέσο».

Ακούστε τα δύο τραγούδια:

Newsbomb

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog