Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το πήρε μόνος του…

- Advertisement -

Πετυχαίνοντας την απόλυτη ανατροπή, ο Παναθηναϊκός με δύο τέρματα του Σισέ, γύρισε “τούμπα” το ντέρμπι και πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό που έπαιζε με 10 παίκτες ύστερα από την αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο 61ο λεπτό, όταν ο διαιτητής του αγώνα Τάσος Κάκος, έδειξε το σημείο του πέναλντι στην ανατροπή του Σισέ από τον Έλληνα αμυντικό.
Το ‘χε πει: «Χρωστάω γκολ στον Ολυμπιακό».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τράβηξε τον Παναθηναϊκό από την κόλαση που τον είχε βάλει ο «αιώνιος» (37’ Μιραλάς) και πλέον είναι… πάτσι με τον κόσμο των «πράσινων»!

Μπλακ-άουτ για τους «ερυθρόλευκους», που μέσα σε έξι λεπτά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Δεν ξέρουμε τι είχε δει ο Νιόπλιας από τον Πλεσί στις προπονήσεις και τον έβαλε βασικό, στο πρώτο μέρος όμως δεν δικαιώθηκε αφού ο Γάλλος δεν βοήθησε, δεν είχε τα τρεξίματα και δεν έβγαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά. Αυτή ήταν η πρώτη αλλαγή του Νιόπλια στην αρχική η ενδεκάδα. Η δεύτερη ήταν ο Καντέ, ο οποίος έπαιξε δίπλα στον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας.
Από αυτή την αλλαγή προήλθε το γκολ του Ολυμπιακού στο 37′ από τον Μιραλάς. Στη μοναδική φάση που ο Καντέ έχασε τον Βέλγο αυτός δεν λάθεψε και με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Τζόρβα.
Το γκολ αυτό ήταν η δικαίωση των όσων είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο -θαρρείς πως ήταν αυτός στο -4 από την πρώτη θέση- και δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έδειξε τίποτε άλλο από αυτά που περιμέναμε. Αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα που ο Κατσουράνης ανέβηκε και πήρε την ομάδα πάνω του, στη συνέχεια είχε όλα τα μειονεκτήματα που παρουσιάζει στα φετινά ματς. Ασύνδετος, με τον Σισέ μόνο του να προσπαθεί να νικήσει τους αντίπαλους αμυντικούς.
Στην επανάληψη ο Νιόπλιας πέρασε Μαρίνο και Γκαρσία στις θέσεις των Κατσουράνη και Γκοβού. Ορθή κίνηση, πρωτίστως για να πάρει περισσότερη μπάλα στο κέντρο και φυσικά για να γίνει πιο επικίνδυνος στην επίθεση.
Στο 57ο λεπτό η πίεση που άρχισε να ασκεί ο Παναθηναϊκός έφερε το γκολ της ισοφάρισης στη μοναδική μέχρι εκείνη τη στιγμή αδράνεια της άμυνας των Πειραιωτών. Ο Χριστοδουλόπουλος σέρβιρε από τα δεξιά έτοιμο γκολ στον Σισέ και αυτός από κοντά πέτυχε το παρθενικό του τέρμα σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 63ο λεπτό ο Γάλλος στράικερ ανέτρεψε το αποτέλεσμα ευστοχώντας από την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος όταν ανατράπηκε από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Διπλό το κέρδος, αφού ο Παπαδόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα όντας ο τελευταίος παίκτης.
Πλέον η πλάστιγγα είχε γείρει υπέρ του Παναθηναϊκού όχι μόνο λόγω της ανατροπής των δεδομένων και της ψυχολογικής ανάτασης, αλλά (και) του αριθμητικού πλεονεκτήματος, αν και ο Βαλβέρδε φρόντισε να καλύψει το κενό του Παπαδόπουλος βάζοντας στο ματς τον Μοντεστό (στη θέση του Φετφατζίδη). Τουλάχιστον στην άμυνα δεν είχε απώλεια, έχασε όμως ένα όπλο στη μεσαία γραμμή και δη στα δεξιά.
Οι πράσινοι είχαν τον έλεγχο και τα καλύτερα πατήματα, αναζητώντας ένα τρίτο γκολ που ουσιαστικά θα ήταν ο επίλογος του ντέρμπι. Στην αντίπερα όχθη, οι ερυθρόλευκοι έψαχναν τους κενούς χώρους (αυτούς που βρήκαν άφθονους στο πρώτο μέρος) Παρά την (όποια) προσπάθεια έδειξαν εγκλωβισμένη σε μια ορθολογική άμυνα του αντιπάλου που άφησε τα λάθη του πρώτου μέρους στα αποδυτήρια και με χαρακτηριστική άνεση κράτησε έως το τέλους του υπέρ του 2-1.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Ο Παναθηναϊκός γύρισε ένα χαμένο ματς σε διάστημα λίγων λεπτών. Με δύο πριν τη συμπλήρωση του τέταρτου στο δεύτερο μέρος το τριφύλλι έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό που αλλιώς σχεδίαζε το παιχνίδι του και αλλιώς του βγήκε.

ΜVP:
Ο οίστρος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και τα πόδια του Σισέ χάρισαν τη νίκη στον Παναθηναϊκός. Ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού πιστοποίησε την πολύ καλή φόρμα του.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:
Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τον Σισέ τα οποία και πλήρωσε. Από τα χειρότερα παιχνίδια του διεθνούς αμυντικού, ο οποίος χρεώθηκε με την αποβολή αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες σε ένα κομβικό σημείο.

Με πληροφορίες από contra.gr και sport-fm.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog