Οι μαροκινές αρχές ανέστειλαν τις δραστηριότητες του γραφείου του ....τηλεοπτικού δικτύου αλ Τζαζίρα στο Ραμπάτ και αποφάσισαν την ανάκληση των διαπιστεύσεων του προσωπικού του σταθμού”, ανακοίνωσε την Παρασκευή (29/10), το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι αυτή η αναστολή “πραγματοποιείται εξαιτίας των πολλαπλών παραβιάσεων των κανόνων της σοβαρής και υπεύθυνης δημοσιογραφίας”. Ο Αμπντελκαντέρ Χαρούμπι διευθυντής του γραφείου του αλ Τζαζίρα στο Ραμπάτ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το τηλεοπτικό δίκτυο “πάντα σεβόταν τους κανόνες του επαγγελματισμού και της ουδετερότητας, κυρίως στο Μαρόκο”.
Το θέμα του αλ Τζαζίρα δεν βρίσκεται δυστυχώς στα χέρια μόνο του υπουργείου Επικοινωνιών. Υπάρχουν και άλλα μέρη που αποφασίζουν σε αυτό το επίπεδο“, πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.
Οι μαροκινές αρχές κατηγορούν το αλ Τζαζίρα για τον τρόπο με τον οποίο “αντιμετωπίζει τα θέματα που σχετίζονται με ισλαμιστές και το θέμα της (δυτικής) Σαχάρας”, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της κυβέρνησης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.