Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Ταγαράς: Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της Κορινθίας

- Advertisement -

Την Κυρά-Βρύση, την Περαχώρα και το Λουτράκι επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.

Ο λόγος του Νίκου Ταγαρά τα οκτώ χρόνια της Νομαρχιακής του θητείας στους πολίτες της Κορινθίας, είναι το έργο του και οι δεσμεύσεις του, που έγιναν πράξη.

Ο Περιφερειακός δρόμος του Λουτρακίου, είναι άλλο ένα παράδειγμα της συνέπειας λόγου και έργων του Νίκου Ταγαρά. Η χρηματοδότηση επετεύχθη τον Ιανουάριο του 2006 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου (ΠΕΠ) και η δημοπράτηση του έργου έγινε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Κατασκευάστηκε ο δρόμος παράκαμψης της πόλης του Λουτρακίου, από τον κόμβο του Ισθμού μέχρι την έξοδο προς την Περαχώρα, συνολικού μήκους 7,5 χ.λ.μ και προϋπολογισμού 9.105.000 ευρώ. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2009 και δόθηκε στην κυκλοφορία.

Στόχος των δράσεων, των έργων, των λόγων του Νίκου Ταγαρά όλα αυτά τα χρόνια, είναι ο άνθρωπος.

Με σεβασμό και κοινωνική ευαισθησία, υλοποιήθηκαν τα έργα και οι δράσεις της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια. Με την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Κόρινθο, η Κορινθία απέκτησε σύγχρονες σχολικές μονάδες για τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Για την κατασκευή και λειτουργία του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), επετεύχθη η παραχώρηση δημόσιας έκτασης 20 στρεμμάτων στην περιοχή της Κυρά-Βρύσης. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2006 και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2009. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 4.497.850 ευρώ. Παράλληλα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του ΕΕΕΕΚ δαπανήθηκαν 34.000 ευρώ.

Το Δεκέμβριο του 2004, επετεύχθη η χρηματοδότηση για την κατασκευή του 3ου ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου και το Νοέμβριο του 2005 ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του. Πρόκειται για ένα εξαθέσιο σχολείο δυναμικότητας 180 μαθητών, το οποίο περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια πληροφορικής και ξένων γλωσσών και χώρους εξυπηρέτησης της ολοήμερης λειτουργίας του. Η κατασκευή του σχολείου ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2008 και το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε η λειτουργία του. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα 2.256.000 ευρώ.

Για τη διευκόλυνση και την κάλυψη των αναγκών των μαθητών της Περαχώρας, τον Αύγουστο του 2005 δημοπρατήθηκε η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Περαχώρας. Το έργο προϋπολογισμού 1.410.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε και λειτούργησε το 2008.

Από το ΕΣΠΑ επετεύχθη η χρηματοδότηση και δημοπρατούνται τρία νέα σχολικά κτίρια, ένα εκ των οποίων είναι το Νηπιαγωγείο του Λουτρακίου με προϋπολογισμό 1.158.000 ευρώ.

Για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών στο Γυμνάσιο Ισθμίας, δαπανήθηκαν 38.000 ευρώ, παράλληλα για την τοποθέτηση ανελκυστήρα για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Λουτρακίου δαπανήθηκαν 14.200 ευρώ.

Στο τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΚΑΦΚΑ δαπανήθηκαν συνολικά 75.000 ευρώ.

Στοχεύοντας στην ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Ισθμίας και του Ιουστινιάνειου Τοίχους, δαπανήθηκαν συνολικά 1.050.205 ευρώ.

Στον τομέα της οδοποιίας, για την τεχνικογεωλογική έρευνα του δρόμου Σχοίνου-Αλεποχώρι δαπανήθηκαν 30.000 ευρώ, παράλληλα για τις συντηρήσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, δαπανήθηκαν συνολικά 360 000 ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που υλοποιήθηκαν στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας, αγγίζει τις 19.668.255 ευρώ.

Αναφορά έγινε και στην προστασία και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και στην προστασία των υδάτινων πόρων, με σκοπό να διασφαλιστεί και η ποιότητα αλλά και η ποσότητα τους.

Ο Νίκος Ταγαράς, τόνισε την αναγκαιότητα για κοινούς στόχους και συνεργασία. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χωριζόμαστε μεταξύ μας και να αναλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Πρέπει να στοχεύουμε ψηλά, με ανθρωπιά, χωρίς τη μιζέρια του παρελθόντος, για την ανάπτυξη της Κορινθίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Πηγή: korinthiakoi-orizontes.blogspot.com

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. κ ταγαρα σε ενα απο τα μεγαλα θεματα που απασχολουν το λουτρακι ειναι η ελευση του προαστιακου οπου στην ημεριδα της 5/7/2009 ειχατε κληθει και μαλιστα με αριθμο πρωτοκ. της νομαρχιας. εσεις οχι μονο δεν δωσατε το παρον αλλα δεν κανατε ουτε το στοιχειωδη οπως ο κ.παππαληγουρας να στειλετε εστω την αποψη σας γραπτος για να διαβαστει οταν γυρνατε την πλατη σε τοσο σοβαρα θεματα στους λουτρακιωτες για ποιον λογο ζητατε την στιριξη μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog