Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Ριέρα έκοψε της ΑΕΚ τον αέρα…

- Advertisement -

Ο Σίτο Ριέρα έδωσε το φιλί της ζωής στον Πανιώνιο (1-0) κόντρα στην αποδεκατισμένη ΑΕΚ των 10 παικτών (κόκκινη Ντατόμο στο 36′). Στους 7 βαθμούς οι “κυανέρυθροι”, στο -5 από την κορυφή παρέμειναν οι “κιτρινόμαυροι.

Τα «μαγικά» του Μανόλο Χιμένεθ δεν πιάνουν στη Νέα Σμύρνη!

Ένας Πανιώνιος -μεταμορφωμένος θαρρείς από κάποια… ανώτερη δύναμη- «κατάπιε» την ΑΕΚ (1-0) και της υπενθύμισε πόση δουλειά έχει ακόμα μέχρι να διεκδικήσει επάξια το πρωτάθλημα.

Το γκολ του Ριέρα στο 50’ ήταν… το λιγότερο που θα μπορούσαν να πάθουν απόψε οι «κιτρινόμαυροι» -η κακή εικόνα των οποίων πριν την αποβολή του Νταντόμο (36’) δεν τους επιτρέπει να την επικαλεστούν ως δικαιολογία.

Η εικόνα του αγώνα

Αν υπάρχει θεός που να ασχολείται με το ποδόσφαιρο τότε σίγουρα πρέπει να έβαλε το χέρι του έτσι ώστε να μην σκοράρει ο Πανιώνιος στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο, αναπάντεχα ίσως, κυριάρχησε στο παιχνίδι. Με μία άλλη θεώρηση αυτός ο….θεός έχει όνομα και επίθετο (Σεμπάστιαν Σάχα) αφού ο Αργεντίνος τερματοφύλακας έδειχνε να παίζει μόνος του τους γηπεδούχους.
Ο πορτιέρο της Ενωσης έπιασε ακόμα και πέναλτι στο 35′ (Ριέρα ο εκτελεστής) ενώ έκανε έξοχη δουλειά και σε δύο σουτ-φαρμάκι του Μπάλαμπαν κρατώντας όρθια την ομάδα του η οποία αιφινιδιάστηκε (το λιγότερο) από την ορμή με την οποία μπήκε στο γήπεδο ο Πανιώνιος. Για την ακρίβεια στο πρώτο ημίχρονο τίποτα δεν δούλεψε καλά για την Ενωση. Αλληλοκάλυψη δεν υπήρχε, οι πτέρυγες αποδείχθηκαν αχίλλειος πτέρνα, δημιουργία ανύπαρκτη. Εκτός αυτού, στο πρώτο 45λεπτο ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει δύο αλλαγές (πρώτα ο Ντιόπ και στη συνέχεια ο Δέλλας αποχώρησαν τραυματίες) ενώ είδε την ομάδα του να μένει με 10 παίκτες λόγω της κουτής αποβολής του Ντατόμο στο 36′. Εφιάλτης πραγματικός!

Οτι δεν έδωσε το πρώτο ημίχρονο στον Πανιώνιο το έδωσε στην επανάληψη. Στην πρώτη καλή ευκαιρία τους οι κυανέρυθροι προηγήθηκαν (με τον Ριέρα να εκθέτει το αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ) και στη συνέχεια είχαν και τη διάθεση και το αριθμητικό πλεονέκτημα για να παίξουν όπως θέλουν. Πολύ έξυπνα πάντως δεν κλείστηκαν και με βοήθεια από τον υπηρεσιακό τεχνικό Ακη Μάντζιο (που πέρασε τον Βαζ Τε στη θέση του Κουμορτζί) οι γηπεδούχοι κρατήθηκαν μπροστά χωρίς να δώσουν χώρους.
Στον αντίπαλο πάγκο τα χέρια του Χιμένεθ ήταν δεμένα. Ο Ισπανός βέβαια ρίσκαρε με την είσοδο στον αγώνα του Μπλάνκο στο 63′ αλλά το πρόβλημα ήταν ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και να σπρώξουν με αξιώσεις την μπάλα μπροστά. Ούτε καθαρό μυαλό είχαν ούτε τις απαραίτητες δυνάμεις. Ολα αυτά άλειψαν το ψωμί του Πανιωνίου με βούτυρο. Χωρίς να καταναλώσουν πολλές δυνάμεις στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν τα νώτα τους και έφτασαν στη νίκη-ανάσα (η δεύτερη στο πρωτάθλημα

Με πληροφορίες από: contra.gr, sport-fm

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog