Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Εκεί όπου ως αρωγός της προσπάθειας του σημερινού δημάρχου αισθανόμουν υπερήφανος για το επερχόμενο έργο στον τόπο.
Έλευση προαστιακού, ανάπτυξη πράσινης ενέργειας, εκμετάλλευση κοινοτικών κονδυλίων, δημιουργία λειτουργικού parking, νέος παιδικός σταθμός, νέο κτήριο για το Λύκειο Λουτρακίου, παιδικές χαρές στις πλατίες, κέντρο νεότητας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, γενικό πολεοδομικό σχέδιο, την ανάπτυξη του τουρισμού………και τόσα άλλα.
Και ο κόσμος πίστεψε και ανταποκρίθηκε. Και ήρθε το 2010. Πέρασαν 4 χρόνια, 4 χαμένα χρόνια που μου αφήνουν μια τεράστια θλίψη -να μην πω αγανάκτηση-. Να δούμε το αποτέλεσμα των μεγάλων λόγων?
Έλευση προαστιακού: Όχι μόνο δεν ήρθε, αλλά μετά από 4 χρόνια μου λες ότι θα φέρεις τον προαστιακό!!!
Ανάπτυξη πράσινης ενέργειας: Το μόνο που έγινε -και αυτό λόγω Ευρωπαϊκού προγράμματος- ήταν ένα μικροέργο στο Γυμνάσιο Λουτρακίου. Κανένα άλλο δημόσιο κτήριο, καμμία μελέτη, χαμένες ευκαιρίες για απόκτηση αδειών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, καμμία μελέτη για δημιουργία αιολογικής ενέργειας στα Γεράνεια.
Εκμετάλλευση κοινοτικών κονδυλίων και προγραμμάτων: Χρειάζεται να αναφερθώ?
Parking – Συγκοινωνία – Αποσυμφόρηση κυκλοφοριακού. Πεταμένα λεφτά για ένα χώρο που δεν φυλάσσεται, δεν βολεύει και δεν έχει καν δημοτική ή άλλη συγκοινωνία για εξυπηρέτηση του κοινού. Μεγάλα λόγια για μελέτες, μηδεν αποτέλεσμα.
Λύκειο Λουτρακίου: Μετά από 4 χρόνια μου ξανατάζεις ότι θα βρεις οικόπεδο!!! Δεν το έκανες όταν είχε λεφτά ο Δήμος, θα γίνει τώρα που είναι χρεωμένος? Αμ για τις προκατ αίθουσες? Ήξερες ότι έχουν λήξει αλλά απλά τα έχωνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή!!!! Εεεεε να σου θυμίσω ότι 4 χρόνια εσύ είσαι η δημοτική αρχή?
Κέντρο νεότητας, απασχόληση παιδιών και πράσσειν άλογα: Τα ξεχάσαμε, χαλάσαμε 2 εκατ. ευρώ και φτιάχνουμε γραφεία με θέα στο πρώην Μπο-Ριβάζ!!!!
Παιδικές χαρές στις πλατίες. Τώρα που τις βρήκες που είναι αυτές οι πλατίες, το ξανα-ανακοίνωσες ότι θα γίνει μετά από 4 χρόνια. Εύγε!!!
Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Μας έχουν πάρει όλοι χαμπάρι και μας χλευάζουν. Πρώτη φορά δημοτική αρχή ανακοινώνει και τάζει τη στιγμή που το δασαρχείο έχει ανακοινώσει το αυτονόητο….ότι δηλαδή αυτά που τάζεις δεν γίνονται.
Τουρισμός: Άστο καλύτερα. 

Αλλά ας μην τα ακυρώσω όλα. Έγιναν και κάποια έργα. Περατώθηκαν τα έργα τις προηγούμενης δημοτικής αρχής -όλα με υπέρβαση κόστους- και παρουσιάστηκαν ως δια μαγείας ως έργα της τελευταίας 4ετίας. Περατώθηκαν έργα που διαφημίζονταν ώς έργα υποδομής του δήμου, όταν υπεύθυνη για αυτά ήταν η Νομαρχία!!!. Υπο περάτωση το λιμάνι του Λουτρακίου, χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί έπρεπε να δώσουμε ένα σκασμό λεφτά για να καταστραφεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη του τόπου μας. Περατώθηκε το κολυμβητήριο όταν με τα ίδια λεφτά έφτιαχνες κλειστό και σου περίσσευαν και για όμορα γήπεδα μπάσκετ και τενις.

Θλίψη. Απογοήτευση. Αγανάκτηση. Δεν ξέρω για άλλους και δεν μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος τους. Όμως για εμένα ισχύουν. Και ας πίστεψα. Και ας προσπάθησα να σταθώ αρωγός με προτάσεις και προσπάθειες συμμετοχής.

ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

Ο Γιώργος Μπάκος είναι υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας με τον συνδυασμό “Με τους Πολίτες Μπροστά” του Κ. Λογοθέτη.