Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της Παιδικής Επαγγελματικής Σκηνής

- Advertisement -

Πρεμιέρα έκανε σήμερα (Κυριακή), η Παιδική Επαγγελματική Σκηνή, με το καινούριο έργο της “Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες”,στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο.*

Η Παιδική Επαγγελματική Σκηνή, ιδρύθηκε το 2006,υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου, για να καλύψει το κενό επαγγελματικού θεάτρου στον νομό μας.
Απαρτίζεται ως επί το πλείστον, από Λουτρακιώτες επαγγελματίες ηθοποιούς ,όπως και συναδέλφους τους,  της ευρύτερης περιοχής.
Στα 3 πρώτα χρόνια λειτουργίας της, ανέβασε με επιτυχία τα θεατρικά έργα: ” Ο Μικρός Πρίγκηπας” του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερύ, “Η Παναγία των Παρισσίων”, του Β.Ουγκώ και “Τομ Σώγιερ” του
Μάρκ Τουαίην.
Η ανταπόκριση, τόσο των επιτροπών έγκρισης του Υπουργείου Παιδείας, όσο και των εκπαιδευτικών και μαθητών που παρακολούθησαν τις παραστάσεις, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.
Οι επιτροπές, συνέστησαν,σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας να παρακολουθήσουν τα έργα της Π.Ε.Σ. και οι μαθητές, που παρακολούθησαν στα 3 χρόνια λειτουργίας, άγγιξαν τις 30.000, γεγονός πρωτόγνωρο για πρωτοεμφανιζόμενο επαρχιακό θίασο.
Βασική αρχή που τηρείται, είναι η προσέγγιση κλασσικών κειμένων υψηλής αισθητικής και η επαφή των μαθητών με την Τέχνη του Θεάτρου, η οποία είναι μεγίστης εκπαιδευτικής αξίας.
Στόχος, η καθιέρωση του ποιοτικού Θεάτρου στον νομό μας και η έκφραση των καλλιτεχνικών ανησυχιών των ντόπιων ηθοποιών, σε συνεργασία με επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, για την πραγματοποίηση τους.

*Ευχαριστούμε τον Α. Βλάσση για το κείμενο που μας έστειλε.

- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

  1. να ρωτησω κατι ?

    αδεια λειτουργιας εχει το συνεδριακο κεντρο, για να συναθροιζονται εκει 300-400 ατομα για αυτες τις παραστασεις?

    και αν δεν εχει, τι κανει η αστυνομια ?

    πως επιτρεπει την συναθροιση κοινου σε χωρο που στερειται σχετικης αδειας?

    αν γινει κατι κακο, ποιος θα φταιει μετα?

    για να τα λεμε ολα …

  2. …όπως,επίσης,να θέτουμε και τους προβληματισμούς μας,για το αντικείμενο εργασίας των εκεί απασχολούμενων υπαλλήλων και τα κριτήρια για να πάρουν τις "καρέκλες"… (αξιοκρατία ; νεποτισμός ; πολιτικά μαγειρέματα;)…σκεπτόμενοι και νοήμονες πολίτες είμαστε,τους προβληματισμούς μας καταθέτουμε …

  3. Kαλό θα ήταν να παρακολουθούμε και να ενισχύουμε τις όποιες προσπάθειες προάγουν τον πολιτισμό στην πόλη μας και να αφήναμε τις όποιες αντιπαραθέσεις.Σε κάποια πράγματα,δεν βοηθά να λειτουργούμε με κριτήριο τί ψηφίζουμε.
    Ευχαριστώ,
    Άγγελος Βλάσσης.

  4. προς κο ΑΓΓΕΛΟ ΒΛΑΣΣΗ:

    εχει αδεια λειτουργιας ο χωρος κε Βλασση ΝΑΙ ή ΟΧΙ ?
    σε αυτο απαντηστε μας παρακαλω …
    και αν δεν εχει γιατι τον χρησιμοποιειτε?

    επιτρεπετε με βαση την ελληνικη νομοθεσια να χρησιμοποιεται χωρος συναθροισης κοινου χωρις αδεια?

    δεν ξερετε οτι συναθροιζονται μικρα παιδακια?

    αν γινει κανενα κακο ποιος θα φταιει?

    σε αυτο απαντηστε μας !!!

  5. Έχει δίκιο ο Άγγελος ο οποίος νομίζω συμμετέχει και στην παράσταση αλλά Άγγελε πώς να μη γίνει η συζήτηση εκλογική όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ο Γκιώνης πίεζε τους πάντες για να προλάβει την πρεμιέρα λίγο πριν τις εκλογές; Ή όταν δεν λαμβάνουν πρόσκληση ούτε ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νίκος Λόης επειδή έχει πάει σε άλλο συνδυασμό εγκαταλείποντας τον Γκιώνη ούτε ο υποψήφιος δήμαρχος Π.Παύλου;

    Αυτό είναι πολιτισμός ή επίπεδο για κλάματα;

  6. ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ -ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΑΙ ΧΑΜΠΑΡΙ -ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ -ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ -ΠΗΓΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΑΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ -ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΙΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΩ ΑΛΛΟΥ

  7. συνεχιζω να ρωτω !!!

    καλος ο πολιτισμος και η συγκεκριμενη παρασταση !!!

    μην γινεστε γραφικοι μερικοι εδω μεσα …

    χιλια μπραβο στους συμτελεστες !!!

    επιτρεπεται ομως να γινεται η εν λογω παρασταση σε χωρο που στερειται αποδεδειγμενα νομιμης αδειας, να συναθροιζεται δηλαδη κοινο σε χωρο που δεν εχει την αντιστοιχη αδεια απο την επισημη πολιτεια (Ελληνικος Οργανισμος Τουρισμου, αφου προκειται για Συνεδριακο Κεντρο)και μαλιστα μικρα παιδακια ?

    σε αυτο γιατι δεν απαντατε ολοι εσεις που κοπτεστε δηθεν για τον πολιτισμο της πολης μας …

    το ερωτημα μου ειναι απλο, γιατι κανετε πως δεν το διαβαζετε?

  8. για τον κυριο-α που εγραψε οτι και η συζυγος του ΠΑΥΛΟΥ, εχει "καρεκλιτσα" στο Συνεδριακο Κεντρο, θα επρεπε να μαθει και να ρωτησει πρωτα και πριν γραψει ανακριβειες, οτι η εν λογω πηγε εκει αμεσως μολις βγηκε ο Γκιωνης δημαρχος, με δυσμενη ουσιαστικα μεταθεση απο το κεντρικο κτιριο της Δημοτικης Ανωνυμης Εταιρειας οπου εργαζοταν (ΔΑΕΤ), αφου κατα δηλωση του κου Γκιωνη δεν μπορουσε να την εχει μεσα στα ποδια του!!!!!!!!!!

    γιατι αραγε, για να μην βλεπει ισως τις "ανδραγαθειες" του, οπως π.χ. τα 150 χιλιαρικα που παρανομα εδωσε σε εργολαβο αλλου εργου που εκτελοταν απο τον Δημο ?

  9. Μία κουβέντα θα ήθελα να πώ και να κλείσω το θέμα από την μεριά μου…δεν είμαι υπεύθυνος να γνωρίζω αν το Συνεδριακό Κέντρο έχει θέματα ασφαλείας…ρωτήστε τους υπεύθυνους για αυτά τα θέματα…μου ζητήθηκε να γράψω κάποια πράγματα για την Ε.Π.Σ…ούτε να ευλογήσω τα γένια μας,προσπάθησα,ούτε να υποστηρίξω κανέναν πολιτικά,για να είμαι ξεκάθαρος…καταλάβετε,παρακαλώ,ότι οι ντόποιοι καλλιτέχνες προσφέρουν στην πόλη,όσο μπορούν και από όποιο πόστο μπορούν (και πολλές φορές αφιλοκεδώς)…φέτος,δεν συμμετέχω στην Ε.Π.Σ.,της οποίας,υπήρξα ιδρυτικό μέλος και συμεργάτης,για προσωπικούς επαγγελματικούς λόγους…δεν παύω ,όμως,να υποστηρίζω,όπως έχουμε όλοι μας υποχρέωση,πιστεύω,κάθε προσπάθεια,που προάγει τον πολιτισμό στην πόλη μας…και για όσους φωνάζουν για το ποιός έχει παρευρεθεί στις παραστάσεις της Ε.Π.Σ.,δηλώνω ότι έχουν υπάρξει ηχηρότατες απουσίες από όλες τις παρατάξεις,κατά καιρούς…από την μεριά μου,το θέμα έχει κλείσει και λυπάμαι,ειλικρινά,που κάποιοι,εξακολουθούν,μέσω της ανωνυμίας,να ρίχνουν το επίπεδο συζήτησης των blogs σε επίπεδο συζήτησης καφενείου…ας αναλογιστούμε όλοι μας ,τέλως πάντων,ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν,από όσα μας χωρίζουν…
    "United we stand,devided we fall…"…όπως έλεγαν και οι Pink Floyd.
    Eυχαριστώ και συγγνώμη για το μήκος του κειμένου…
    Άγγελος Βλάσσης

  10. ΚΕ ΒΛΑΣΣΗ ΑΝ ΜΙΛΩΝΤΑς ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑς ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗς ΣΥΖΗΤΗΣΗς (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ), ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ !!!

    ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ !!!

    ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ …

    ΜΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΤΕ …

  11. Από ότι ξέρω,το Συνεδριακό Κέντρο υπάγεται στην δικαιοδοσία της Δ.Α.Ε.Τ. και υπεύθυνος είναι ο κύριος Αθανάσιος Ζόγκας.Επίσης,διευθύντρια του Συνεδριακού Κέντρου,είναι η κυρία Βάνα Καραγιαννοπούλου.Αν έχετε τόσο μεγάλη αγωνία,απευθυνθείτε στους καθ'ύλην αρμόδιους,για να ενημερωθείτε και σας παραπλανήσω εγώ,που στρουθοκαμηλίζω.(και ουδεμία τέτοια πρόθεση έχω,αυτό είναι δικό σας,αυθαίρετο συμπέρασμα)
    Ευχαριστώ,
    Άγγελος Βλάσσης.

  12. ΕΣΕΙς ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ?

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Η … ΤΕΧΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΥΣΙ …

  13. Εσείς 7:31 όταν το εγκαινιάζατε παρουσιάζοντάς το ως έργο δικό σας ενώ ήταν του καζίνου δεν αγωνιούσατε ότι δεν έχει άδεια;Άγγελε αγόρι μου μην ασχολείσαι με μικροπολιτικά συμφέροντα και συνέχισε να εξασκείς την τέχνη που υπηρετείς.Μετά τις εκλογές αυτές κάποιοι θα μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας απαλλάσοντας τον τόπο από καθεστωτικές πρακτικές που πολώνουν αντί να ενώνουν τους πολίτες μας πολλά χρόνια τώρα.
    ήρα

  14. ποιοι εμεις ρε ΗΡΑ?
    αντιλαμβανεσαι τι γραφεις?

    δεκανικι του Γκιωνη οπως παντα σε ολα τα μπλογκ που μπαινεις ……

    δεν εχω καμμια σχεση με αυτο που υπονοεις !!!

    δεν ψηφισα ποτε ΠΑΥΛΟΥ !!!

    αν τωρα δεν σε απασχολει που ο Δριτσας και η παρεα του για μικροπολιτικους λογους 3 χρονια τωρα μαζευουν παιδακια σε ενα κτιριο που δεν εχει αδεια λειτουργιας, τοτε εισαι το λιγοτερο ανερυθριαστη !!!

    στο κατω κατω αν επι ΠΑΥΛΟΥ δεν ειχε αδεια θα πρεπει αυτο να συνεχιστει και 4 χρονια μετα ?

    θες και τα λες?

  15. Αν θέλετε να μιλήσουμε ουσιαστικά,πολύ ευχαρίστως…και το λέω σαν Λουτρακιώτης,που νοιάζεται για τον τόπο του…θα θέλατε,μήπως,να συζητήσουμε για την χρήση του Συνεδριακού,μέχρι πρότινος (τί προσέφερε και ποιά η χρησιμότητά του;;;)…υπάρχει στα Αγγλικά μία έκφραση,λέγεται "white elephant"…και εκφράζει απόλυτα αυτό το κτίριο…τώρα,για τον "μισθό" μου,αγαπητέ/η φίλε/η,επειδή δεν είμαι κανένας άγνωστος στην πόλη,όσοι με ξέρουν,γνωρίζουν πολύ καλά,ότι κάνω και δεύτερη δουλειά για να ζήσω…(κανείς μας δεν περίμενε το θέατρο για να βγάλει λεφτα)…καλό είναι να υπερασπίζουμε τις απόψεις μας,αλλά με επιχειρήματα και χωρίς υπονοούμενα για την τιμιότητα αυτών που διαφωνούμε…το να κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας,είναι το πιό εύκολο…απάντησα,νομίζω,αν έχεις τόση πρεμούρα για τυχόν παρανομίες,ως προς το Συνεδριακό,πού να απευθυνθείς,για να έχεις πλήρη ενημέρωση.Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου κανενός,ούτε υποστηρίζω κανέναν σε όλη αυτή την αντιπαράθεση που έχετε.Δεν με αφορά και παρακαλώ,αφήστε με απ'έξω.
    (όπως βλέπεις,για άλλη μία φορά…επώνυμα)
    Άγγελος Βλάσσης

  16. ΑΓΓΕΛΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΑΚΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙΓΚΙΩΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΣ ΑΜΑ ΠΑΡΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΣΑΣ

  17. ασχοληθειται με τα σχολεια του δημου, που υπερασπιζεστε με τοσο μενος κυρια μου, που ειναι βομβες ετοιμες να σκασουν και αφηστε το θεατρο ησυχο… δεν το ξερετε, δεν σας αφορα, ουτε θα βγαλετε λεφτα απο εκει, αντιθετα με οτι σας ειπαν… και επιτελους αφηστε αυτον τον τοπο να προοδευσει… τα παιδια μας κινδυνευουν απο αλλα πολυ σοβαρετερα ζητημζτα, να πειτε στον υποψηφιο σας, οχι απο τον πολιτισμο.. ή μηπως σας τρομαζει ο πολιτισμος κυρια μου???

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog