Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προίκα 172.000 € από τον Παπαγεωργόπουλο

- Advertisement -

Έπιπλα αξίας 172.000 ευρώ παρήγγειλε για το γραφείο του και την αίθουσα συσκέψεων στο νέο δημαρχιακό μέγαρο, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Προφανώς για να προικοδοτήσει τον …
…διάδοχό του, όχι με την πείρα του, αλλά με χειροποίητα δρύινα κομμάτια, δερμάτινες πολυθρόνες και καναπέδες, αλλά και εντυπωσιακές βιτρίνες ενθυμίων.
Ορισμένα από τα αυτά, τα βλέπετε στην φωτό που τραβήχτηκε στις 11 του περασμένου Αυγούστου, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον υποψήφιο δήμαρχο της πόλης Κώστα Γκιουλέκα.
Η αγορά των πανάκριβων επίπλων ήρθε στο φως όταν η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τη δαπάνη, θεωρώντας ότι το ύψος της «υπερβαίνει το προσήκον μέτρο». Αποτέλεσμα; Ο προμηθευτής των επίπλων ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εναντίον του δήμου, διεκδικώντας τα οφειλόμενα.
Πριν από έξι μήνες, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου επέστρεψε στο δήμο το σχετικό ένταλμα πληρωμής, επισημαίνοντας αφενός ότι, ο διαγωνισμός έγινε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και αφετέρου γιατί έκρινε το ποσό υπερβολικό.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, μόνο το γραφείο του δημάρχου κοστίζει 5.700 ευρώ, η καρέκλα του 2.400 ευρώ, οι τρεις κυκλικοί καναπέδες 8.400 ευρώ, το τραπεζάκι ροτόντα 2.400 ευρώ και οι χωνευτές βιτρίνες 7.600 ευρώ.
Ο δήμος προκήρυξε δυο διαγωνισμούς με την μορφή του κατεπείγοντος και τελικά ανάδοχος κηρύχτηκε ο ένας και μοναδικός διαγωνιζόμενος, μια εταιρεία με έδρα τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, η οποία παρέδωσε τα έπιπλα, αλλά ακόμη δεν έχει πληρωθεί.
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο στην συμπρωτεύουσα, αφού εάν ο προμηθευτής δικαιωθεί, το «μάρμαρο» θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμη μια φορά, ποιοι άλλοι; Οι δημότες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο νέος δήμαρχος μάλλον δεν θα προλάβει να χαρεί τα πανάκριβα έπιπλα, καθώς θα υποχρεωθεί να τα επιστρέψει στον προμηθευτή τους.
Το “newsbomb.gr” έχει στην κατοχή του το έγγραφο της απευθείας ανάθεσης και το συμφωνητικό του δήμου με την συγκεκριμένη εταιρεία για την αγορά και παράδοση των επίπλων, τα σχετικά τιμολόγια της εταιρείας, καθώς και την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μπλοκάρει την πληρωμή τους.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog