Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Δέδες: “Εμείς πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό”

- Advertisement -

Στα Πίσια, τόπο καταγωγής του, την Περαχώρα και την πόλη του Λουτρακίου περιόδευσε το Σάββατο το απόγευμα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίων κ. Γιώργος Δέδες με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης».

Στην ομιλία του στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας ο κ. Δέδες, παρουσία υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων, τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων επαγγελματικών οργανώσεων κατηγόρησε την απερχόμενη νομαρχιακή αρχή για πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη των σχεδίων ανάπτυξης της περιοχής. Οκ. Δέδες τόνισε ότι το Λουτράκι, όπως και η Κόρινθος, έχουν ειδική βαρύτητα ως πύλες της Πελοποννήσου, και αποτελούν σημαντικό κομμάτι του προγραμματισμού της «Νέας Πελοποννήσου» για την ενοποίηση και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων,  μίλησε για τη δέσμευση που αναλαμβάνει ο ανεξάρτητος συνδυασμός για τη δημιουργία Μουσείου σε Περαχώρα και Αρχαία Σικυώνα αλλά και για το ακανθώδες ζήτημα της μαρίνας, την οποία ενέταξε στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Ανάπτυξης της περιοχής της Διώρυγας. Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας είπε ότι στα σχέδια της νέας αιρετής Περιφέρειας είναι η μετατροπή της περιοχής της Διώρυγας σε αρχαιολογικό, τεχνολογικό, τουριστικό, πολιτιστικό και εμπορικό πάρκο, δημιουργώντας έτσι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης τουριστών και που αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Γιώργος Δέδες αναφέρθηκε στον αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος αναμένεται να μειώσει το κόστος των λειτουργικών εξόδων στην κατανάλωση ενέργειας, το οποίο σημαίνει μεγάλη ελάφρυνση στα νοικοκυριά αφενός, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να ελκύσει η περιοχή μας νέες επιχειρήσεις αφετέρου. Όσον αφορά το Χωροταξικό. στα σχέδια της «Νέας Πελοποννήσου» εντάσσεται και η δημιουργία υποδομών ώστε να δημιουργηθούν ζώνες εγκαταστάσεις για επιχειρήσεις. Μέσα από τη χρηστή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και των περιορισμό των μη παραγωγικών εξόδων, διευκρίνισε, μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα ανακουφίσουν τους πολίτες. «Εμείς πρεσβεύουμε κάτι διαφορετικό», τόνισε ο κ. Δέδες. «Είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι σιγά – σιγά διαμορφώνεται μια διαφορετική συνείδηση και μια διαφορετική διάθεση από τον κόσμο. Άλλωστε δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα αν δεν είστε μαζί μας», είπε απευθυνόμενος στο κοινό. «Αυτό είναι το ζητούμενο».

Γραφείο Τύπου
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog