Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας

- Advertisement -

Τα τελευταία 15 χρόνια ζω και βιώνω έναν Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας ο οποίος έφτιαξε μεν πεζοδρόμια, μάρμαρα και SPA, αλλά τα παιδιά του τα εγκατέλειψε σε σχολικά κτίρια ντροπής. Παρότι διανύουμε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, ζούμε σε έναν εύρωστο Δήμο που είχε, έχει, και θα έχει το προνόμιο να διαχειρίζεται αρκετά χρήματα.  Ένας Δήμος που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή ήδη να έχει σχολεία-πρότυπα με όλο τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Για πόσο ακόμα μπορούμε να ανεχόμαστε μια τέτοια κατάσταση;
Από την 1η Ιανουαρίου 2011 με το σχέδιο «Καλλικράτης», ένα πλήθος από σχετικές αρμοδιότητες θα περάσει πλέον στους Δήμους. Και χρειάζονται άνθρωποι μορφωμένοι, άνθρωποι με παιδεία και ήθος για να τις διαχειριστούν. Τώρα ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε τις τύχες των παιδιών μας. Να χτίσουμε επιτέλους σχολεία ώστε να αναβαθμίσουμε τη μόρφωσή τους, την παιδεία τους. Να κατασκευάσουμε πρώτα γήπεδα και χώρους άθλησης και κατόπιν υδροθεραπευτήρια. Να επενδύσουμε στο μέλλον τους.
Συνοπτικά μερικές από τις θέσεις-προτάσεις μου:
  •  Άμεση αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων.
  •  Ανοιχτό σχολείο με ανάπλαση των προαύλιων χώρων και αξιοποίηση από τους μαθητές για εκδηλώσεις αθλητισμού και πολιτισμού. 
  •  Βελτίωση των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων των σχολείων (ταρτάν, επαναχαράξεις γηπέδων κλπ). 
  • Πρόταση για εισαγωγή στο σχολικό ωρολόγιο πρόγραμμα του μαθήματος κολύμβησης (όταν ολοκληρωθεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο). 
  • Μόνιμη εγκατάσταση οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου καθώς και μίνι παιδικής χαράς στις  σχολικές μονάδες μας. 
  • Άμεση κατασκευή Λυκείου στον χώρο δίπλα από το Γυμνάσιο Λουτρακίου και απομάκρυνση των μεταλλικών αιθουσών. 
  • Κατασκευή βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων σε συνεργασία με τον ΟΣΚ και με Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπου αυτό απαιτείται, για την κάλυψη των διογκουμένων αναγκών.
Ως εκπαιδευτικός και «εκ των έσω» γνώστης της κατάστασης, ζητώ τη στήριξη σου ώστε να ακουστεί η φωνή μας, και η οργή μας επιτέλους να γίνει πράξη! Στις 7 Νοέμβρη του 2010 σε καλώ να έρθεις στην κάλπη, γιατί από εσένα μόνο μπορεί να ξεκινήσει η αλλαγή στον τόπο μας. Ζητάω την ψήφο σου για να κάνουμε μαζί τα όνειρα μας πραγματικότητα.
Εγώ μπαίνω μπροστά…
Εσύ μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη!!!
Η Έλενα Δέλγα-Θωμαίδη -Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου δημοτικού σχολείου Λουτρακίου- είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό “με τους Πολίτες Μπροστά” του Κ. Λογοθέτη. 
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλή επιτυχία Έλενα και μακάρι να εκλεγείς παρότι δεν ψηφίζω Λογοθέτη. Κάποιες διορθωτικές κινήσεις απ'αυτές που αναφέρεις όντως μπορεί να γίνουν άμεσα, αλλά όταν λές "άμεση κατασκευή Λυκείου στον χώρο δίπλα από το Γυμνάσιο Λουτρακίου και απομάκρυνση των μεταλλικών αιθουσών" θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό θέλει πάρα πολύ χρόνο για να γίνει, αφού χρειάζεται πρώτα έγκριση Γ.Π.Σ κάτι που όπως λένε οι γνώστες έχει πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. Μακάρι το νέο Δ.Σ να έχει τους κατάλληλους Δημοτικούς συμβούλους που θα επισπεύσουν τις διαδικασίες με τις γνώσεις τους και την όρεξη να τρέξουν αυτές τις διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog