Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνες οι αποδείξεις όχι μόνο για την τσέπη μας

- Advertisement -

Άνθρωποι, που έρχονται συχνά σε επαφή με αποδείξεις ταμειακών μηχανών, έχουν στον οργανισμό τους υψηλότερα επίπεδα από τον μέσο όρο, της χημικής ουσίας …
..διφαινόλη Α (BPA), η οποία είναι μια δυνητικά επικίνδυνη ουσία, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.
Παράλληλα, μια άλλη έρευνα, κατέδειξε ότι η συγκεκριμένη ουσία, απορροφάται εύκολα από το δέρμα, ενώ ειδικά για τις εγκύους, μπορεί να αποβεί επικίνδυνη.

Η διφαινόλη Α, χρησιμοποιείται ευρέως στην παραγωγή πλαστικών προϊόντων, ενώ ανιχνεύεται στο σώμα των περισσότερων ανθρώπων, στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Πειράματα σε ζώα, έχουν επιβεβαιώσει ότι η ουσία είναι επιβλαβής για τον οργανισμό σε υψηλές δόσεις, ενώ, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλεί ζημιά και σε πιο χαμηλή δοσολογία, οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, δεν έχουν πειστεί ακόμα για να αναλάβουν αποφασιστική δράση εναντίον της.

Η διφαινόλη Α, μιμείται τη δράση των οιστρογόνων ορμονών στο σώμα, με συνέπεια να υπάρχουν ανησυχίες, ιδιαίτερα για την επίδρασή της στις εγκύους, ενώ μερικοί επιστήμονες έχουν ταχθεί κατά της χρήσης μπιμπερό που περιέχουν την ουσία.

Η ουσία χρησιμοποιείται επίσης ευρέως, στις συσκευασίες τροφίμων και ποτών, ενώ ανησυχίες εγείρονται και για την χρήση της στο θερμικό χαρτί που χρησιμοποιείται κυρίως στις ταμειακές μηχανές.

Επειδή στην τελευταία περίπτωση, η ΒΡΑ υπάρχει ως ελεύθερο μονομερές, είναι ευκολότερο για το δέρμα να την απορροφήσει.
*COSMO.GR

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog