Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιος επιλέγει τους Σωτήρες;

- Advertisement -

Διαβάζουμε καθημερινά για καταστήματα που κλείνουν, ότι προβλέπεται να κλείσουν τα μισά μέχρι το 2013, τα βλέπουμε σε κάθε δρόμο κάθε γωνιά, άδεια κουφάρια.
Αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί και πώς, να αντισταθεί στην λαίλαπα της ασύδοτης επιδρομής κατά της ρευστότητας, της δυνατότητας κατανάλωσης αλλά και της συνεχόμενης αύξησης των παγίων εξόδων των επιχειρήσεων.
Ξέρουμε ότι χιλιάδες επαγγελματίες …..μαραζώνουν απ’ τα χρέη, απ’ την αναδουλειά, τα άδεια μαγαζιά, με συνέπεια εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων, ανεργία, φτώχεια ανέχεια και κλείσιμο.
Γνωρίζουμε ότι λίγοι μπορούν να κάνουν κάτι, λίγοι έχουν την δυνατότητα και την εξουσία να αλλάξουν την ρότα της ύφεσης σε ανάπτυξη, να επέλθει σωτηρία. Αυτοί θα είναι ορισμένοι απ’ τους αυτόκλητους σωτήρες, τους οποίους εμείς θα επιλέξουμε. ‘Όσους πράγματι μπορούν να αντιληφθούν την σημαντικότητα του κλάδου.
Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε ότι είμαστε απ’ τις ελάχιστες παραγωγικές δυνάμεις στην χώρα (κι’ ας είναι υπηρεσίες το έργο μας). Όλοι έχουν να λαμβάνουν απ’ την λειτουργία μας, κράτος, οικονομία, εργαζόμενοι, παραγωγή, προμηθευτές, έμποροι, τράπεζες, άλλοι πάροχοι υπηρεσιών και το σπουδαιότερο ο Τουρισμός ο Πολιτισμός, ακόμη ακόμη και η από εξωτερικό διάθεση φιλελληνισμού με υποστήριξη, εισαγωγή συναλλάγματος κ.α. όλα ολοκληρώνονται σ’ ένα τραπέζι μας.
Τα σημερινά οικονομικά μέτρα ,ας μη γελιόμαστε , δεν μπορούν να θεραπεύσουν την κατάσταση από μόνα τους, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη. Οι διευρυμένοι πλέον Δήμοι θα έχουν επωμισθεί και την ευθύνη για να αποκαταστήσουν την τοπική οικονομία και να οδηγήσουν σε ανάκαμψη. Από την περιφέρεια και τις τοπικές κοινωνίες θα έλθει η ανάσα που όλοι περιμένουμε. Οι Δήμοι θα είναι αφετηρίες εκκίνησης των όποιων δράσεων και τα δημοτικά συμβούλια τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες επικρατεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, μπαχαλοποιημένη και μάλλον απογοητευτική επίκληση από υποψήφιους για αυτοδιάθεση, για προσφορά και δυνατότητα σωτηρίας μας. Μέχρι και “φαντάσματα” του παρελθόντος θέλουν να μας δείξουν ότι είναι ακόμη ζωντανοί και εμφανίζονται μετανιωμένοι.
Είναι η περίοδος που οργιάζει η φαντασία των υποψηφίων προκειμένου να κάνουν τη διαφορά, να ξεχωρίσουν από το πλήθος, και εν τέλει να μας πείσουν ώστε να τους ψηφίσουμε.
Οι περισσότεροι εξ αυτών άλλωστε, είναι ή ήταν επί σειρά ετών μέλη των συμβουλίων αποφάσεων και έχουν την κύρια ευθύνη για την κατάντια μας. Έχοντας ως φεουδαρχικό δικαίωμα, τη συμμετοχή τους στα καινούρια ψηφοδέλτια, μας βομβαρδίζουν με κοινότυπες υποσχέσεις παραγεμισμένες με λόγια του αέρα. Μας απειλούν ευθαρσώς, ότι θα μας σώσουν και πάλι. Θα τους αφήσουμε;
Μόνον εμείς μπορούμε να μας σώσουμε από τους σωτήρες μας, με λίγη προσοχή και περίσκεψη ας αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους του κλάδου που είναι υποψήφιοι και όσους δεν έβλαψαν ή θα βλάψουν μαγαζιά ή επαγγελματίες, όσους είναι αρωγοί στην προσπάθεια μας για εργασία, ποιοτική παροχή και επιβίωση.
Ο κλάδος είναι μία δεξαμενή γεμάτη από ΤΙΜΙΟΥΣ και επαγγελματικά επιτυχημένους, αλλά άσημους πολιτικά συναδέλφους, που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Επιλέξτε από αυτούς και μην μένετε προσκολλημένοι στα στενά όρια των «επώνυμων» μελών της “πολιτικής οικογένειας” που μέχρι σήμερα βαρύνονται με ευθύνες και άγνοια.
Θα είμαστε δίπλα σε όσους εκλεγούν με συνεχείς επαφές, με προτάσεις και ιδέες, με υποστήριξη όπου την χρειαστούν και με αστείρευτη διάθεση για συμμετοχή σε ενέργειες που θα μας κρατήσουν ζωντανούς.

Χρήστος Ντούσικος
Πρ. Πρόεδρος Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Διατυπώνοντας εντελώς κοινότυπες απόψεις δεν γίνεσαι τιμητής των πάντων.
    Άλλωστε οι συνάδελφοι σε τιμήσαμε για την προσφορά σου κάνοντάς σε "πρώην πρόεδρο".
    Δεν μας λές τίποτα καινούργιο και απορώ που πιστεύεις ότι έχει ενδιαφέρον τέτοια δήλωση. Λές και η Πυθεία έβγαλε χρησμό.
    Άσε ρε μεγάλε και έχουν γνώση οι φύλακες .Φτάνουν οι μυαλοπώληδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog