Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προεκλογική εκστρατεία

- Advertisement -

Σ’ ένα αυτοκινητικό σκοτώθηκε μια γυναίκα, μεγάλη πολιτικός, υπουργός, με πολλές περγαμηνές. Οταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Αγιος Πέτρος και της λέει: «Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητά σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;». Εκείνη το σκέφτεται λίγο και του λέει: «Δεν είμαι σίγουρη». «ΤΟΤΕ», λέει ο Αγιος Πέτρος,
«θα κάνουμε το εξής: θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις». Η πολιτικός συμφωνεί.
Πάνε, λοιπόν, Κόλαση. Εκεί η πολιτικός μας βλέπει όλους τους φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πιο πολύ από όταν ήταν ζωντανοί. ΑΚΟΜΑ και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα ανέκδοτα.
Πριν να το καταλάβει πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Αγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος, με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και τον θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό, που ήταν πράγματι πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Αγιος Πέτρος να τη ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Το σκέφτεται λίγο και του λέει: «Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση».
Ο Αγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και τη στέλνει στην Κόλαση.
Ομως η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα. Ενας διαλυμένος τόπος με αποπνικτική ατμόσφαιρα. Οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ ο Διάβολος έκοβε βόλτα πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς.
Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά: «Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν». Και ο Διάβολος με το γνωστό σαρκαστικό στιλάκι του της απαντά:
«Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία. Σήμερα μας ψήφισες!»…

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog