Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θες να χάσεις;Διαφημίσου σε τοπική εφημερίδα

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο δήμο Κορινθίων δείχνουν ότι η προβολή στον τοπικό τύπο μέσα από τα “καλά λόγια” των δημοσιογράφων αποτελούν το πιο ασφαλή τρόπο να χάσει κανείς.
Αχρηστα αποδεικνύονται τα φυλλάδια και κάθε είδους έντυπο υλικό το οποίο μάλλον απωθεί παρά ενισχύει τον υποψήφιο.

Προβολή με παρωχημένου τύπου φυλλάδια και φωτογραφίες στις εφημερίδες χωρίς αυτά να συνοδεύονται από άλλη δράση, κάνουν μεγάλο κακό.

Η παρουσία στην τηλεόραση, η διαδικτυακή προβολή, η αρθρογραφία και η προσωπική επαφή αποτελούν απαραίτητα στοιχεία επιτυχίας. Η απουσία δημοσίου διαλόγου στέρησε τη δυνατότητα προβολής των ικανών. Ενεργοί πολίτες και έμπειροι αυτοδιοικητικοί δεν εκλέγονται. Αντιθέτως εκλέγονται νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ποτέ μιλήσει δημόσια. Η απαξίωση της πολιτικής παίρνει μπάλα ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για την πόλη.

Απετυχε επίσης η παρωχημένη προσέγγιση λαικών στρωμάτων με σακούλες από το μπακάλικο, χαρτζηλίκια και τραπεζώματα.

Πολλοί μιλάνε για ρουσφέτια της τελευταίας ώρας. Δεν θα συμφωνήσω ότι αυτά επηρεάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν απλώς ψηφοφόροι που ξέρουν να παίρνουν την κατάλληλη στιγμή. Αποτελούν εξαίρεση για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τα σημειώματα περαίωσης της εφορίας βοήθησαν τον Πνευματικό ? Δεν ήταν πιο σημαντικά από μερικές ασφαλτοστρώσεις ?

Θα διαφωνήσω επίσης με αυτούς που σπεύδουν να μιλήσουν για χαζο Κορίνθιους. Δεν θεωρώ ότι την εποχή της πληροφορίας ο κόσμος παραμυθιάζεται τόσο εύκολα. Οι ηττημένοι κάτι πρέπει να πουν διότι δεν είναι σε θέση να κάνουν αυτοκριτική. Δεν φταίει πάντα κάποιος άλλος …

Θα τονίσω ότι τα ΜΜΕ απαξιώθηκαν και στις επόμενες εκλογές, οι διαφημιστικές δαπάνες θα μειωθούν και πάλι. Αυτό που πρέπει πάντως να αλλάξει άμεσα είναι ο εκλογικός νόμος. Αν συνεχίσει να υπάρχει στη μορφή που είναι σήμερα, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν μέσα από το facebook και μόνον … Δεν νομίζω να υπάρχουν λεφτά για να κεράσει κανείς … ούτε έναν καφέ !
.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υποψήφιος που είπε ότι κάνει εκλογές με 150 ευρώ στην περιφέρεια, πήρε 2500 σταυρούς και έσωσε τα λεφτά του από τα κοράκια … Μη ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ ήταν απέναντι στον Πνευματικό χωρίς τελικά αυτό να βοηθήσει σε κάτι. Οπως δεν βοήθησε την Κίνηση Πολιτών η συνεργασία με όλα τα ΜΜΕ. Πιθανόν να λειτούργησε αντίστροφα …
πηγή:true channel

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog