ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες.
Κατ’ αρχήν σας ευχαριστούμε και προσωπικά και εκ μέρους του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Λογοθέτη, για τη στήριξη μας.
Από τώρα αναγνωρίζουμε ότι είναι …
..μεγάλη η τιμή να εμπιστευθείτε την παρουσία μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο, αλλά παράλληλα μας αναθέτετε και μια μεγάλη ευθύνη, στην οποία θα ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα, καταβάλλοντας άοκνες προσπάθειες ακόμη και πέραν των δυνάμεών μας.
Είναι προφανές, ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος στον συνενούμενο δήμο μας, εκτός από τη στήριξη των εκλεκτών τους, με τη ψήφο του έδωσε και ισχυρότατο μήνυμα ενάντια στην «αναιμική» προσπάθεια «χειραφέτησης» της νυν δημοτικής αρχής από τα ιδιωτικά κέντρα εξουσίας που προσπαθούν να της επιβάλλουν θέσεις και απόψεις, ενώ ταυτόχρονα της αρνούνται τον ουσιαστικό έλεγχο, εκ του νόμου και των συμβάσεων προβλεπόμενο.
Ο δήμος μας, πρέπει να συμπεριφέρεται προς τους τρίτους ιδιώτες -όποια οικονομική δύναμη και εάν διαθέτουν- με σεβασμό, αλλά πρώτα από όλα με αδιαπραγμάτευτο γνώμονα τόσο το Δημόσιο, όσο και το δημοτικό συμφέρον, όπως το οριοθετούν το πνεύμα του Συντάγματός μας και οι σύμφωνοι με Σύνταγμα νόμοι του ελληνικού κράτους.
Επιτέλους, θα πάψουν να γίνονται τα πάντα, προς όφελος του ιδιωτικού συμφέροντος!
Είναι η μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε και να εκπαιδευθούμε να απαιτούμε όλοι ανεξαιρέτως, ότι τα όποια συμφέροντα και σκοπιμότητες θα πρέπει και επιβάλλεται να υποχωρούν σε κάθε περίπτωση μπροστά στο Δημόσιο και το δημοτικό Συμφέρον.

Εξάλλου, αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που πρέπει να εξάγουμε όλοι σ’ αυτές τις εκλογές, όταν το 65,55% των συμπολιτών μας είπε όχι στη δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη.
Η νέα αρχή που επιβάλλεται να γίνει και θα εμπεριέχει τον παραπάνω γνώμονα, θα είναι δύσκολη και για το δήμο μας. Θα πρέπει να αρχίσει να αλλάζει η έως σήμερα νοοτροπία. Μ’ αυτό το γνώμονα, θα πρέπει κι επιβάλλεται να λειτουργήσουμε όλοι και για την πατρίδα μας. Η μετουσίωση αυτών των στόχων απαιτεί, να έχουμε προηγουμένως αγαπήσει την πατρίδα μας, τον τόπο μας και τον συνάνθρωπό μας.
Η παράδοσή μας, η αρχή της ισότητας, της Δικαιοσύνης και η κοινωνική αλληλεγγύη μέσα στην Δημοκρατία που θα εκφράζει ο δήμος μας, μπορεί κάλλιστα να δείχνει το δρόμο και σε κυβερνήσεις που έχασαν τον φάρο τους.
Η νέα δημοτική αρχή θα δώσει το έναυσμα να σηκωθούμε από τον αποχαυνωτικό καναπέ μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας, θέτοντας ως προϋπόθεση και δίνοντας προτεραιότητα στην πράσινη ανάπτυξη.
Ελπίζουμε όλοι, να στηρίξουν το συνδυασμό ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ για να δοθεί η ευκαιρία για μια νέα αρχή με πυξίδα τις επιταγές του πνεύματος του Συντάγματός μας.
Οι άνθρωποι του ως άνω συνδυασμού είναι έτοιμοι κι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να εκπληρώσουν τις προσδοκίες όλων μας.

Mε εκτίμηση και με ένα μεγάλο ευχαριστώ
ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ