Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μπουτάρης, η αποτέφρωση της συζύγου & ο ‘Ανθιμος!

- Advertisement -

Η κόντρα μεταξύ του νεοεκλεγέντος δημάρχου Θεσ/νίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του Μητροπολίτη ‘Ανθιμου, δεν εξέπληξε κανέναν από όσους γνωρίζουν τους δύο άνδρες!
Δύο διαφορετικοί …
..κόσμοι που τους χωρίζει χάος, δύο αντιλήψεις που μοιάζει αδύνατο να συναντηθούν! Κορυφαία στιγμή όμως, στην μεταξύ τους αντίθεση θεωρείται η περιπέτεια που είχε ο κ.Μπουτάρης όταν πέθανε η σύζυγός του!
Η Αθηνά Μιχαήλ, μία από τις πιο αξιοπρεπείς παρουσίες στην συμπρωτεύουσα, είχε εκφράσει την επιθυμία της καύσης μετά το θάνατό της! Μία επιθυμία που σεβάστηκε η οικογένειά της και αποφάσισαν να μεταφέρουν τη σορό της στη Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθεί.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε όταν ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε από την Εκκλησία να τελέσει κανονικά την εξόδιο ακολουθία, πριν ξεκινήσει το ταξίδι προς τη Βουλγαρία! ‘Οπως είχε ξεκαθαρίσει τότε με δηλώσεις του, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης ” δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να πάει αδιάβαστη η Αθηνά. ‘Ηταν Χριστιανή Ορθόδοξη και είχε το δικαίωμα της νεκρώσιμου ακολουθίας”!
Στη Θεσσαλονίκη όμως, όλες οι πόρτες της Εκκλησίας ήταν κλειστές, ενώ ο Μητροπολίτης ‘Ανθιμος δεν ήθελε ούτε να ακούσει την επιθυμία της εκλιπούσας! ‘Ετσι η οικογένεια Μπουτάρη κατέφυγε στη βοήθεια ενός παπά από το Νυμφαίο της Φλώρινας, “ενός ιερωμένου με προχωρημένες αντιλήψεις”, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Γιάννης Μπουτάρης!
‘Οταν αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό ο κ. Μπουτάρης πρότεινε την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στα κοιμητήρια της Θέρμης, ώστε να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον άλλη οικογένεια ανάλογο πρόβλημα, ο Μητροπολίτης ‘Ανθιμος τον έγραψε οριστικά στην κορυφή της «μαύρης» λίστας!

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog