Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρόταση Αγωνιστικού Σχεδιασμού 2011 Από την ΣΤ Ένωση στην ΕΦΟΑ

- Advertisement -

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΣΤ’ ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΤΡΑ ,
τηλ. 2610.242499

Προς ΕΦΟΑ,
Παρατηρήσεις και προτάσεις για το προτεινόμενο νέο αγωνιστικό πρόγραμμα
Η προτεινόμενη αλλαγή του αγωνιστικού προγράμματος Juniors βρίσκεται κατά τη γνώμη μας σε θετική κατεύθυνση όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τα Πανελλαδικά Πρωταθλήματα κατηγοριών (Κ1) και (Κ2).
Το θέμα για το οποίο διαφωνούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Όμιλοι της Ένωσης είναι η διεξαγωγή των OPEN Ενωσιακών Πρωταθλημάτων (Κ3).
Οι λόγοι διαφωνίας είναι οι παρακάτω:
  1. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των κατηγοριών (12-14-16) θα μπορεί να γίνει μόνο σε 2 πόλεις της Ένωσης μας (Πάτρα και Καλαμάτα), όπου υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός γηπέδων (19 στην Πάτρα και 7 στην Καλαμάτα). Άρα αποκλείουμε τις υπόλοιπες 12 πόλεις στις οποίες σήμερα διεξάγονται Ενωσιακά πρωταθλήματα. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε σοβαρές ανισότητες ανάμεσα στους αθλητές, αφού κάποιοι αναγκάζονται να μετακινούνται συνεχώς, (με ό,τι σημαίνει αυτό σε ταλαιπωρία και έξοδα), και κάποιοι έχουν το προνόμιο να παίρνουν μέρος σε αγώνες μόνο στην πόλη διαμονής τους.
  2. Ο διαχωρισμός των κατηγοριών σε διαφορετικές πόλεις την ίδια ημερομηνία δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει λόγω των μεγάλων γεωγραφικών αποστάσεων. Πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ότι τα περισσότερα παιδιά τα συνοδεύουν στους αγώνες οι γονείς τους και υπάρχουν αρκετές οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά που παίρνουν μέρος στους αγώνες.
  3. Η έναρξη των αγώνων από την Παρασκευή θα περιορίσει δραστικά τον αριθμό των συμμετοχών των αθλητών-τριων πρώτον λόγω των απουσιών από το σχολείο και δεύτερον λόγω της αύξησης των εξόδων. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ένωση μας περιλαμβάνει και τους Ομίλους της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς.
  4. Η αναβολή των αγώνων για κάποιες ώρες λόγω καιρικών συνθηκών θα επιμηκύνει το χρόνο διεξαγωγής τους και πέραν του τριημέρου. Αλήθεια πιστεύετε ότι θα μείνουν πολλοί αθλητές να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχεία για να διεκδικήσουν, (όταν ο καιρός το επιτρέψει), τους ελάχιστους βαθμούς του Κ3 Ενωσιακού Πρωταθλήματος;
  5. Τι νόημα θα έχουν όλα τα υπόλοιπα Ενωσιακά Πρωταθλήματα με το ελεύθερο σύστημα διεξαγωγής, όταν θα είναι βαθμολογικά αδιάφορα για τους καλούς αθλητές;
Για όλους τους παραπάνω λόγους το προτεινόμενο σύστημα διεξαγωγής των Ενωσιακών Πρωταθλημάτων θα δημιουργήσει μόνο υποβάθμιση ποιοτική και αριθμητική, η οποία δυστυχώς θα οδηγήσει την Ένωση μας στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από 7-8 χρόνια, με συμμετοχές αθλητών-τριων που όλο το χρόνο δεν ξεπερνούσαν τις 50-60, ενώ σήμερα ξεπερνούν τις 300.
Η πρόταση μας λοιπόν είναι τα Ενωσιακά πρωταθλήματα να παραμείνουν ως έχουν, διότι:
  1. με τη διεξαγωγή τους μόνο τα Σαββατοκύριακα
  2. με τη δυνατότητα ακύρωσης τους από την προηγούμενη ημέρα λόγω καιρικών συνθηκών
  3. με το διαχωρισμό των κατηγοριών σε διαφορετικές ημερομηνίες (άλλο Σαββατοκύριακο οι κατηγορίες 12-16 και άλλο Σαββατοκύριακο η κατηγορία 14)
  4. με την προσμέτρησης της βαθμολογίας των Ενωσιακών Πρωταθλημάτων στην Πανελλαδική βαθμολογία
δεν δημιουργούνται τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω και είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια μας.
Τέλος, όσον αφορά την Ενωσιακή βαθμολογία , θα μπορεί να προσμετράται στην Πανελλαδική βαθμολογία 2 φορές το χρόνο: μία πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μία στο τέλος της χρονιάς, αρκεί ο αθλητής-τρια να έχει πάρει μέρος υποχρεωτικά σε 2 τουλάχιστον Ενωσιακά Πρωταθλήματα πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και άλλα 2 μετά από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Με τις παραπάνω προτάσεις συμφωνούν οι παρακάτω Όμιλοι της Στ Ένωσης:
Α.Ε.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Α.Ε. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Α.Ο.Α. ΜΟΡΕΑΣ ΑΙΓΙΟΥ
Α.Ο. ΣΙΚΥΩΝΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
Α.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Α.Γ.Σ. ΜΥΛΩΝ “Ο ΛΕΡΝΟΣ”
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Α.Ο.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ Ο.Α.
ΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ Ο.Α.
Ο.Α. ΑΡΓΟΥΣ
Ο.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο.Α. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο.Α. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Ο.Α. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ “Ο ΣΥΘΑΣ”
Ο.Α. ΣΠΑΡΤΗΣ
“ΡΗΓΑΣ” Α.Ο.Α.Α.
Σ.Α. ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Φ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος                     H Γ. Γραμματέας
ΛΟΥΚΑΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ     ΕΥΗ ΠΑΝΤΕΛΕΩΝ
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog