Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Μέρκελ, κλείσε το στόμα σου!”

- Advertisement -

Persona non grata τείνει να γίνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αν δεν έχει γίνει ακόμα, με την επίδειξη δύναμης και αλαζονείας σχετικά με τις αδύναμες οικονομικά χώρες.

Σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ηγείται της ισχυρότερης οικονομίας στην ευρωζώνη, προσπαθεί να επιβάλει μια πολιτική που θα είναι εξοντωτική για τις χώρες που αντιμετωπίζουν τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα.

Η πολιτική αυτή φαίνεται όμως ότι έχει αρχίσει να “χτυπά” άσχημα στους εταίρους της.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα, ο Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο οποίος κατάφερε να πει αυτό που πολλοί στην ΕΕ θέλουν να ξεστομίσουν αλλά διστάζουν.

“Δεν είναι πάντα εύκολο να βρίσκεις κάποιον υπεύθυνο σε μια τέτοια κρίση, αλλά αυτό που είναι απόλυτα σαφές είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να μάθει ότι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει μερικές φορές να κλείνουν το στόμα τους…”, είπε ο κ. Ράσμουσεν.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με ευαίσθητα ζητήματα για τις αγορές προκειμένου να έχουμε με μικρό κόστος πολιτικά κέρδη”, συμπλήρωσε και είμαστε σίγουροι ότι πολλοί στις Βρυξέλλες το καταχάρηκαν.

Μέχρι και ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει εξαγριωθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Stern.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν είπε λοιπόν, ότι μπορεί η γερμάνια να τα πηγαίνει καλά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα διαρκέσει για πολύ καιρό αυτή η ανάπτυξη, όσο δεν τονώνεται η καταναλωτική δύναμη των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
*κοσμο.gr

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤ.ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ -ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΡΑΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog