Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το αστείο συνεχίζεται: Θα βάζουν πρόστιμα και σε όσους καπνίζουν στ’ αυτοκίνητο!!!

- Advertisement -

– Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή
– Τσουχτερά πρόστιμα για όσους καπνίζουν στ’ αυτοκίνητο με ανήλικα παιδιά
– Πιο τσουχτερά για όσους καπνίζουν σε οχήματα Δημόσιας Χρήσης

Από την ημέρα της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου έχουν επιβληθεί μόλις 400 πρόστιμα την στιγμή που είναι κοινό μυστικό οτι στους περισσότερους κλειστούς χώρους το τσιγάρο πάει σύννεφο!

Κι ενώ τις τελευταίες ημέρες εντέχνως διαρρέται από το υπουργείο Υγείας οτι σκέφτονται σοβαρα την χαλάρωση του αντικαπνιστικού νόμου – λες και επιβλήθηκε ποτέ  – σήμερα κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για το κάπνισμα στο αυτοκίνητο!

Στην τροπολογία η οποία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη προβλέπεται οτι θα επιβάλλονται αυστηρότατα πρόστιμα σε όσους καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο ενω βρίσκονται σε αυτό ανήλικοι.

Πιο αναλυτικά προβλέπεται :

Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μηνα στους οδηγούς ή και συνεπιβάτες ΙΧ.
Πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα στους οδηγούς οχημάτων Δημόσιας Χρήσης

Υπενθυμίζεται οτι την ίδια ώρα που επεκτείνουν τον αντικαπνιστικό νόμο και στα ΙΧ  σκέφτονται να επιτρέψουν το κάπνισμα στα μπαρ μετά τις 21.00 το βράδυ, στις καφετέριες με σχετική άδεια και στα μικρά μπαρ όπου δεν υπάρχουν υπάλληλοι και την αποκλειστική ευθύνη για τη λειτουργία τους έχουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι ιδιοκτήτες, θα μπορούν να επιλέγουν οι ίδιοι αν θέλουν οι πελάτες τους να καπνίζουν ή όχι ενώ η καθολική απαγόρευση θα εξακολουθεί να ισχύει(στα λόγια) στα εστιατόρια,ενώ δεν θα επιτρέπεται σε νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος σε μπαρ που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Newsit

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολο βλακείες πάνε και ψηφίζουν. Ποιοί εγκέφαλοι τα σκέφτονται αυτά? Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματά τους?
    Πόσοι είναι αυτοί και ποιοί που καπνίζουν όταν εχουν παιδί μέσα στο αμάξι?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog