Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξανά εκλογές στην Επίδαυρο!

- Advertisement -

Εκλογές για δεύτερη φορά θα ξαναγίνουν στις 5 Δεκεμβρίου στην Επίδαυρο ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα για έναν δήμο ο οποίος έχει καταργηθεί με το σχέδιο Καλλικράτης.
Η παράδοξη αυτή ιστορία ξεκινά το 2006 και συγκριμένα από τις δημοτικές εκλογές που έγιναν εκείνη τη χρονιά. Υποψήφιοι για τη δημαρχία ήταν οι συνδυασμοί, του Νικόλαου Βρεττού, του Αλέξανδρου Λυμνιάτη και του Νικόλαου Γεώργα.

Ο συνδυασμός του τελευταίου κέρδισε τις εκλογές ωστόσο ο κ. Λυμνιάτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο λέγοντας πως ο συνδυασμός του κ. Γεώργα δεν είχε τον απαραίτητο αριθμό γυναικών που ορίζει νομοθεσία διότι μια γυναίκα που ήταν στο ψηφοδέλτιο αποχώρησε από το αυτό, για αυτό το λόγο ζήτησε και την ακυρότητα του συνδυασμού.

Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και το 2008 πραγματοποιηθήκαν νέες εκλογές με τον ίδιο νικητή. Ο κ. Λυμνιάτης ζήτησε την ακύρωση των εκλογών επειδή τα ψηφοδέλτια ήταν ίδια και πάλι δεν υπήρχε η ποσόστωση.

Τελικά, ο νομάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σωτηρόπουλος, αποφάσισε τη διεξαγωγή εκλογών στις 5 Δεκεμβρίου με υποψήφιους συνδυασμούς των Λυμνιάτη και Βρεττού και οι νικητές για λίγες μέρες θα αναλάβουν τα καθήκοντα του δήμου.
*cosmo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog