Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Είμαστε περήφανα μέλη των “Πυρήνων”»

- Advertisement -
«Περήφανα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς”» δηλώνουν οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού με επιστολή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στην επιστολή τους οι δύο νεαροί παραδέχονται ότι είναι μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και προαναγγέλλουν νέα χτυπήματα της οργάνωσης. Οι Τσάκαλος και Αργυρού, οι οποίοι αρνήθηκαν να πουν οτιδήποτε στην απολογία τους στον ανακριτή, δηλώνουν στην επιστολή τους «περήφανα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”. Δεν μετανιώνουμε για τίποτα και στηρίζουμε όλες τις προκηρύξεις και τις ενέργειες της οργάνωσής μας, καθώς κι αυτές που θα πραγμα τοποιηθούν από εδώ και πέρα, και οι οποίες μάς έκαναν και θα μας κάνουν υπερήφανους». Στην επιστολή ακόμη αναφέρεται ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη της οργάνωσης και συνδέονται τα δέματα-βόμβες «με την καμπάνια για διεθνή αλληλεγγύη σε ξένες οργανώσεις και φυλακισμένους αγωνιστές». Στο τέλος του κειμένου οι δύο κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι «Τίποτα δεν τελείωσε. Ο πόλεμος συνεχίζεται», ενώ η επιστολή φέρει την υπογραφή «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς- Κομάντο Πρακτική Θεωρία».

Σημειώνεται ότι χθες ανήρτησε επιστολή στον ίδιο διαδικτυακό τόπο και ο αντιεξουσιαστής Χάρης Χατζημιχελάκης, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 μετά την εισβολή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κατοικία της οδού 25ης Μαρτίου 8 στο Χαλάνδρι που θεωρήθηκε από τους αστυνομικούς «γιάφκα» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο Χ. Χατζημιχελάκης αναφέρει στο κείμενό του ότι «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”» .

Οι Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού είχαν συλληφθεί την 1η Νοεμβρίου έξω από εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι, στη διάρκεια της προσπάθειάς τους να αποστείλουν τέσσερα δέματα-βόμβες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνολικά εκείνη την ημέρα ταχυδρομήθηκαν 14 δέματα-βόμβες, ενώ οι διωκτικές αρχές αναζήτησαν ένα ακόμη, το οποίο δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Αναζητούν δικαστική αίθουσα
Προβληματισμός επικρατεί στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για τον τόπο διεξαγωγής της δίκης των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία έχει οριστεί να διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου 2011. Για τον λόγο αυτόν συναντήθηκε χθες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελ. Οικονόμου.

Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ήδη έχει ξεκινήσει η δίκη του νέου «συνδικάτου του εγκλήματος» με πρωταγωνιστή τον Π.Βλαστό και 19 άλλους κατηγορουμένους. Ωστόσο βέβαιο θεωρείται ότι η δίκη αυτή δεν θα έχει ολοκληρωθεί ως τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς μόνο οι μάρτυρες ανέρχονται στους 200.

Ετσι, οι κκ. Τέντες και Οικονόμου εξετάζουν το ενδεχόμενο της ανεύρεσης άλλης, δεύτερης αίθουσας στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως είναι η αίθουσα Τύπου που χρησιμοποιήθηκε στη δίκη της 17 Νοέμβρη. Ακόμη, εξετάζουν το ενδεχόμενο μία ημέρα να διεξάγεται η δίκη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και την επομένη η δίκη του Βλαστού ή σε περίπτωση που συναινέσουν οι δικηγόροι (κάτι που διαφαίνεται αρκετά δύσκολο), η μία υπόθεση να εκδικάζεται το πρωί και η άλλη το μεσημέρι και μετά.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ουστ παρακρατικα λαμογια προβοκατορες του κερατα αμα εισαστε αληθινα μαχητες υπερ των πολιτων θα ξεβρομιζατε την ελλαδα απο τα λαμογια τα αφεντικα σας που σας βαζουν να στρεφετε τα ματια των πολιτων απο τα αληθινα προβληματα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog