Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δεν πόνεσαν τα 3, πονάει το 4ος!

- Advertisement -

Στο ποδόσφαιρο θαύματα δεν γίνονται. Η Μπάρτσα με τα μαγικά της κέρδισε 3-0 τον Παναθηναϊκό που κλείνει την ντροπιαστική σεζόν στην Ευρώπη με την… αγγαρεία της Κοπεγχάγης!

Πρεμιέρα δίχως αλλαγές

Από την πρώτη στιγμή το ξεκαθάρισε στους παίκτες του. «Δεν είμαι μάγος». Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήθελε να κάνει πρεμιέρα στον «πράσινο» πάγκο κατευθείαν στα βαθιά αλλά όπως ήταν λογικό δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι. Τόσο στην διάταξη και τα πρόσωπα όσο και στην φιλοσοφία των παικτών του. Μοναχά μία αλλαγή σε σχέση με την τεσσάρα στον Ηρακλή. Καντέ αντί Πλεσί.

Ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ. Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, σε ελεύθερο ρόλο ο Γκαρσία, αριστερό εξτρέμ ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Σισέ.

Εκπλήξεις ο Πεπ

Το ρεπορτάζ για την ενδεκάδα των Ισπανών συναδέλφων που έχουν στο μυαλό τους μόνο το ντέρμπι με την  Ρεάλ, όπως φάνηκε και από τις ερωτήσεις στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, έπεσε… έξω σε δύο θέσεις.

Σε εκείνη του αριστερού μπακ, με τον Αντριάνο να ξεκινά αντί του Μαξγουέλ και στου αμυντικού μέσου, καθώς ο Πέπε Γκουαρδιόλα ξεκίνησε τον Μασκεράνο και άφησε στον πάγκο τον Μπουσκέτς.
Με αυτό τον τρόπο ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» ξεκούρασε δύο από τα βασικά του «εργαλεία» αλλά σε αυτή την ομάδα όποιος και να μπει ή
να βγει(με εξαίρεση τον Μέσι και τον Τσάβι) η διαφορά είναι από μικρή έως ανύπαρκτη.

Ο Βαλντές ξεκίνησε στην εστία, Πουγιόλ, Πικέ στο κέντρο των μετόπισθεν, Άλβες δεξιά, Αντριάνο αριστερά. Ο Μασκεράνο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας αριστερά τον Ινιέστα και δεξιά τον Τσάβι. Δεξί «φτερό» ο Πέδρο, αριστερό ο Βίγια και στην κορυφή του 4-3-3 ο Μέσι.

Της πήρε το… χειριστήριο για 27′

Όταν έχεις απέναντι σου την ομάδα-πρότυπο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που σου εξαφανίζει την μπάλα ακόμη και σε… τηλεφωνικό θάλαμο δεν έχεις και πολλές επιλογές. Καλή κυκλοφορία ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να έχει. Είναι αδούλευτος σε αυτό το κομμάτι.
Άρα, η μοναδική διέξοδος ήταν η φούλ αμυντική διάταξη στο δικό του μισό με εννιά παίκτες πίσω από την μπάλα και τον Σισέ να περιμένει, κάποιο κλέψιμο και μια καλή βαθιά μπαλιά στην κόντρα.

Για 27′ το playstation των Καταλανών είχε μπει στο… off, με εξαιρετική αλληλοκάλυψη, καθαρό μυαλό και μια τεράστια ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Η μαγική ασίστ του Λάζαρου δεν έγινε γκολ από τον Σισέ στο 20′ και από κει και έπειτα το… χειριστήριο πέρασε στα χέρια των «μπλαουγκράνα».

Ο Πέντρο στην μοναδική φάση που δεν είχε πάνω του τον εξαιρετικό Σπυρόπουλο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό(27′) και οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες. Ευτυχώς για το «τριφύλλι» υπήρχε ο Τζόρβας που κατέβασε «ρολά».
Όλα τα λεφτά στο πρώτο μέρος τα δύο σλάλομ του Μέσι(41′, 44′) που προκάλεσαν… πανικό στην άμυνα του «τριφυλλιού».

Το… τελείωσαν με «σεμινάριο»

Η συντριπτική κατοχή της μπάλας με τις… αμέτρητες πάσες( μόνο 395 είχαν οι Ισπανοί στο πρώτο μέρος) συνεχίστηκε για την Μπαρτσελόνα. Ο Φερέιρα άλλαξε τον Μαρίνο με την Δημούτσο αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει… αντίδοτο, έχοντας χάσει κατακράτος την μάχη του κέντρου και το 2-0 ήρθε φυσιολογικά. Άλβες, Ινιέστα, Αντριάνο έκρυψαν το τόπι, ο Βραζιλιάνος την… έκοψε στο πρώτο δοκάρι και ο Λίο Μέσι «καθάρισε» το ματς στο 62′.

Σε μια αντίστοιχη φάση, ξανά από αριστερά ο Ινιέστα σέρβιρε στο Πέντρο και το 3-0 ήταν εύκολη υπόθεση για το νεαρό Ισπανό μόλις στο 69′. Κάπου εκεί οι Καταλανοί κατέβασαν ρυθμό, ο Γκουαρντιόλα ξεκούρασε Τσάβι και Πικέ και το σκορ έμεινε σε αυτά τα επίπεδα.

MAN OF THE MATCH: Η απορία των Ισπανών στην συνέντευξη Τύπου ήταν φαίνεται… προφητική. «Γιατί δεν έχουμε δει ακόμη τον Αντριάνο στο Τσάμπιονς Λιγκ» ρώτησαν τον  Γκουαρντιόλα που τους έκανε το χατίρι και ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Βύντρα, με σουτ «δυναμίτη» και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Σπουδαίο παιχνίδι και από τον Άλβες που από από δεξιά έκλεινε στην θέση δεκαριού και αξιοποιούσε με κάθετες τους επιθετικούς των «μπλαουγκράνα».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπορεί να μην έκανε το γεμάτο παιχνίδι του Τσάβι ή του Ινιέστα, μπορεί να μην είχε την διάρκεια του Μέσι αλλά όποτε βρέθηκε σε θέση βολής το… έγραψε. Ο Πέδρο άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση της ομάδας του και με δικό του τέρμα ολοκληρώθηκε η εύκολη επικράτηση των Καταλανών. Σπουδαίος παίκτης ο μικρός.

Από τον Παναθηναϊκό ο Τζόρβας κράτησε τα προσχήματα με τις αποκρούσεις του ενώ στο δημιουργικό κομμάτι ότι καλό έκανε το «τριφύλλι» ήταν από τα πόδια του Λάζαρου.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ευτυχώς που ο Γενάρης είναι κοντά. Ο Παναθηναϊκός θέλει έναν παίκτη στο κέντρο που να κάνει την διαφορά. Αυτό το ­«οχτάρι» που ζητούσε ο Νιόπλιας από το καλοκαίρι. Σύμφωνοι, ασφυκτική η πίεση της Μπαρτσελόνα αλλά η κυκλοφορία των «πρασίνων» ήταν σε τραγικά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να έχουν 74% κατοχή μπάλας.

Η ΓΚΑΦΑ:  Στο πέταλο για ακόμη μια φορά το… μενού είχε ρεσιτάλ. Ασταμάτητο τραγούδι και στήριξη στην ομάδα ακόμη και μετά το 3-0 σε ένα απίστευτο πάρτι με πρωταγωνιστή το «χόρτο μαγικό».

Αυτή η βλακεία, όμως, με την χρήση λέιζερ που γινόταν από άλλη θύρα θα πρέπει να σταματήσει. Ο πρωταθλητής είναι υπότροπος, δεκάδες συστάσεις έγιναν αλλά… τίποτα.

Μπήκε και ο ηλίθιος να κάνει το… κομμάτι του μέσα στο γήπεδο με χειρονομία στον Μέσι, ο Ρόκι διέκοψε το ματς στο 80′ για κανά λεπτό και άντε να την γλιτώσει τώρα ο Παναθηναϊκός από την ΟΥΕΦΑ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εκνευριστικός ο Ιταλός Ρόκι που μάλλον νόμιζε πως δεν βρισκόταν στο ΟΑΚΑ αλλά στο Καμπ Νου. Όλα τα… σπόρια στους Καταλανούς, λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού  Ματζιάνι στο 58′, καθώς ο Γκαρσία που έβγαινε στην αντεπίθεση δεν ήταν οφ-σάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το πάλεψε για 27′ ο Παναθηναϊκός αλλά οι αδυναμίες του ήταν απαγορευτικές για να αντέξει μέχρι το τέλος. Είναι και ότι αυτή η Μπαρτσελόνα δεν… παίζεται. Ειδικά αν δεν έχεις κέντρο που να «δαγκώνει», να κλέβει μπάλες και να βγάζει στην κόντρα.
Σε συνδυασμό, λοιπόν, με την νίκη της Ρουμπίν επί της Κοπεγχάγης, ο Παναθηναϊκός αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa. Χωρίς νίκη ακόμα στον όμιλο θα πάει στην Δανία για να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.
*gazzetta.gr

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η ερυθρόλευκη σουπιά ,που το παίζει αντικειμενικός (ως προς τα αθλητικά),με το όνομα mi.fi.,ξαναχτύπησε !!!…επειδή ,όμως,εγώ,δεν το παίζω αντικειμενικός στα αθλητικά και είμαι ο χειρότερος εφιάλτης σου,κόκκινη μουχρίτσα,ένα έχω να σου πώ…τώρα που θα παίζουμε ακριβώς τα ίδια παιχνίδια ,να σας δούμε,κόκκινες μα'ι'μούδες !!!…θα το τινάξω το blog,σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι,αν δεν κάνεις δήλωση μετανοίας,οπαδέ της ομάδας της ντροπής των οπαδών !!! ΧΑΧΑΧΑ !!!

  2. μουαχαχχχαα.ρε άγγ.βου,εγώ δεν έγραψα τίποτα,τα παράπονά σου στο gazzetta.gr…χαχαχα.Άκου Σαμουήλ στο Κούγκι!!Πολύ πετυχημένο φίλεμ..

  3. …ρε παρτε χαμπαρι οτι περπατωντας δεν παιζεις μπαλα!! Πας βολτα!! βλεπω και ξαναβλεπω το βιντεο με 11 παικτες πισω, να περπατανε χωρις να πιεζουν και τους ισπανους κα αλλαζουν την μπαλα και να σκοραρουν, αναρωτιωμενοι αν οι παναθηναικοι καταλαβαν οτι το παιχνιδι ξεκινησε!!! και για να μην παρεξηγηθω, ισχυει και για τις αλλες ελληνικες ομαδες αυτο, και πρεπει να εισαι ή τυφλος ή αρρωστος για να μην το βλεπεις… γιατι θα υπαρξουν και αυτοι που θα δουν θετικα στοιχεια, οπως την παρουσια της εξεδρας που ηταν "συγκλονιστικη"!! … αν ειναι ετσι αλλη φορα να στελνετε οπαδους να παιζουν μην ταλαιπωρουμε και τα παιδια της ομαδας!!

  4. Αυτός ο άμπαλος που μπούκαρε και έκανε τη χειρονομία στον Μέσι ήταν 100% ψωνάρα και 1000% οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Ω!!!! κύριε Πρέσβη!

  5. 12:49..και συ ήσουν ευχαριστημένος,που κερδίσατε τον Εργοτέλη(πατήσατε το κάστρο!!!).Και μετά έκατσες στον κόκκινο καναπέ,να δεις την Βarcelona.Ξεχάσατε πολύ γρήγορα,πότε αποκλειστήκατε,κόκκινε περιοδεύοντα θίασε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog