Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δημοσίευσε στο Facebook τη μισθοδοσία των συναδέλφων του!

- Advertisement -
Ο φόβος και ο τρόμος της εταιρείας στην οποία εργαζόταν είχε γίνει ένας 40χρονος, ο οποίος επί τρία χρόνια κατάφερνε ....να «σπάει» το τοπικό δίκτυο της εταιρείας, να διακόπτει τη λειτουργία των server και να δημοσιεύει στο Facebook απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα που υφάρπαζε παράνομα.

Μετά από καταγγελία του διευθύνοντος συμβούλου της ανώνυμης εμπορικής εταιρείας με έδρα την Αθήνα, οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 40χρονου.
Σύμφωνα με την καταγγελία, κάποιος αποκτούσε παράνομα πρόσβαση στο τοπικό δίκτυο της ανώνυμης εταιρίας «Lan» και στους ηλεκτρονικούς της υπολογιστές, όπου συν τοις άλλοις γινόταν η διαχείριση εμπιστευτικών επιστολών.

Όπως προέκυψε, από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Νοέμβριο του 2010, ο δράστης διείσδυε παράνομα στα υπολογιστικά συστήματα της παραπάνω εταιρείας, ενημερωνόταν για εμπιστευτικά θέματα ανάπτυξης και πωλήσεων του ομίλου, ενώ συχνά διέκοπτε τη λειτουργία των εξυπηρετητών (server) , με αποτέλεσμα η εταιρεία να υποστεί ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Οι αστυνομικοί πιστοποίησαν πως στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 40χρονου υπήρχε το λογισμικό με το οποίο «έσπαγε» τα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, ο δράστης είχε δημιουργήσει προφίλ στο Facebook, όπου δημοσίευε τις καταστάσεις μισθοδοσίας των στελεχών της εταιρείας που εργαζόταν, στοιχεία που προηγουμένως είχε κλέψει μέσω ίντερνετ.
Σε έρευνα που έγινε σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κεντρικές μονάδες Η/Υ και πλήθος αποθηκευτικών μέσων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 40χρονος εμπλέκεται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες τέτοιου τύπου. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

*24ωρο

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog