Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων

- Advertisement -

Η… πρεμιέρα για το νέο τρόπο πληρωμής, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει για 202.106 υπαλλήλους, που απασχολούνται στα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Εργασίας, Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών και σε διάφορους εποπτευόμενους φορείς τους.
Η πληρωμή θα γίνει μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και θα αφορά στο πρώτο 15ημερο του Δεκεμβρίου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται να ενταχθούν στο ίδιο σύστημα πληρωμών ακόμη 200.000 υπάλληλοι, ενώ μέχρι τον Απρίλιο εκτιμάται ότι το ίδιο θα γίνει και με τους εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και στους ΟΤΑ.

Από την πρόσφατη απογραφή στο δημόσιο προέκυψαν στοιχεία… φωτιά για υπαλλήλους που έπαιρναν διπλούς ή τριπλούς μισθούς. Τα στοιχεία της μισθοδοσίας των 760.000 δημοσίων υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν σε ειδική βάση δεδομένων και θα ελεγχθεί αν και πόσοι από αυτούς λαμβάνουν διπλές αποδοχές, πόσα από τα επιδόματα που λαμβάνουν τα δικαιούνται, αν εφαρμόζεται το πλαφόν υπερωριών κι αν οι αποδοχές τους δεν ξεπερνούν το ανώτατο όριο των 5.981 ευρώ μεικτά, με εξαίρεση τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους δικαστικούς.

Για τα επιδόματα ή τις πρόσθετες αποδοχές δίνονται παράτυπα έρχεται… «μαχαίρι», ενώ αναμένεται να εντοπιστούν και υπάλληλοι «φαντάσματα», που πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.

Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάρτιση του ενιαίου μισθολογίου, το οποίο θα μπει στη ζωή των δημοσίων υπαλλήλων από το 2012 και θα προβλέπει περικοπές επιδομάτων για τους
*NEWSIT.GR

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog