Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To loutrakiblog ήταν στην ανοιχτή συνάντηση του Γ. Δέδε στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ανοιχτή συνάντηση με απλούς πολίτες, Δημοτικούς Συμβούλους και Περιφερειακούς Συμβούλους, είχε χθες Κυριακή ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, στην καφετέρια “Σταθμός”, προκειμένου να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των δημοτών. Το loutrakiblog, ήταν εκεί και σας παραθέτει αποκλειστικά όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος επανέλαβε για πολλοστή φορά τη σημασία που έχουν τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, οι απόψεις, οι θέσεις και οι προβληματισμοί του απλού πολίτη. Όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, “όχι μόνο θέλουμε τον διάλογο με τους πολίτες αλλά και τον επιδιώκουμε. Δεν περισσεύει κανείς”.

Ο Γιώργος Δέδες, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και όλους όσους τον επέλεξαν με την ψήφο τους για την θέση του αντιπεριφερειάρχη δήλωσε: “Ξεκινάμε με τους πολίτες, για να φτιάξουμε μαζί το μέλλον της Πελοποννήσου. Ο Καλλικράτης, αποτελεί μία πολύ σημαντική πρόκληση για όλους μας και μαζί θα τα καταφέρουμε. Ήδη έχουμε αρχίσει να ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες λεπτομέρειες και προετοιμάζοντας την πολιτική που θα ασκήσουμε από την 1/1/2010,  συναντήσεις σαν τη σημερινή, έχουν αυτό τον ιδιαίτερο χαρακτήρα. Για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε με τους απλούς πολίτες για κάποια επιμέρους προβλήματα. Να μπορέσουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά, γνωρίζοντας τα ζητήματα πριν καν προκύψουν. Να μπορέσουμε να ζητήσουμε έγκαιρα κάποιες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να κάνουμε έργα ανάπτυξης στον τόπο”.

Θέλουμε η διώρυγα της Κορίνθου να μεταμορφωθεί σε πολιτιστική Disneyland

“Το προσωπικό μας στοίχημα είναι σε συνεργασία με το κράτος, τους όμορους δήμους Κορίνθου και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων αλλά και με ιδιώτες επενδυτές και ιδιωτικά κεφάλαια να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο σχήμα το οποίο θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα μεγάλο θεματικό πάρκο στον Ισθμό της Κορίνθου. Η σημασία της διώρυγας είναι Αρχαιολογική, Ιστορικη, Πολιτιστική και Εμπορευματική. Υπαρχει ένα σπάνιας αξίας ιστορικό μνημείο εντελώς αναξιοποίητο. Αυτή τη στιγμή, έρχονται άνθρωποι από όλες τις γωνίες του πλανήτη να το επισκεφτούν παρά το γεγονός ότι εμείς, οι τοπικοί παράγοντες το έχουμε εγκαταλείψει πλήρως. Αυτό το μνημείο, μπορούμε να το συνδέσουμε με τη σύγχρονη εποχή, τη σύγχρονη πραγματικότητα και να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη πολιτιστική Disneyland, που θα προσφέρει πολυεπίπεδη ανάπτυξη για όλο το νομό για δεκαετίες. Είναι μεγάλο σχέδιο. Χρειάζεται χρηματοδοτήσεις και τεράστιες ανθώπινες δυνάμεις που θα συνενωθούν, θα ενεργοποιηθούν και θα δραστηριοποιηθούν. Πρέπει όμως να ξεκινήσει. Δεν μπορεί από παιδιά όλοι μας να θυμόμαστε τη διωρυγα σε αυτό το χάλι και μάλιστα σε ένα χάλι που χρόνο με το χρόνο επιδεινώνεται. Πρέπει κάποτε να ξεκινήσει το έργο και μέσα από αυτή την προσπάθεια να υπάρξει αξιοποίηση και των υπολοίπων ιστορικών μνημείων όπως ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου στο Λουτράκι και το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών στην Κόρινθο”.

Μαζί με τον Κωστα Λογοθέτη, θέλουμε να πάμε το δήμο μπροστά

“Πρέπει να δούμε και να βρούμε τους τρόπους για να έρθει ο Προαστιακός στο Λουτράκι, να δούμε το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του φυσικού αερίου και όλα αυτά σε ένα ενιαίο επιχειρησιακό σχέδιο. Εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη σκληρή δουλειά τώρα. Είναι ένα έργο και ένα πρόγραμμα 8ετίας μεν, αλλά επείγει. Είναι μερικά από τα επιμέρους προβλήματα που πρέπει να λύσουμε κατά περιοχή και ειδικά στο νέο διευρυμένο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και υπάρχει τεράστια καθυστέρηση και στον τομέα της Τουριστικής Ανάπτυξης και στον τομέα της επισκεψιμότητας. Εκεί προσδοκούμε στην συνεργασία με την νέα Δημοτική Αρχή, να κάνουμε μαζί ένα καινούριο ξεκίνημα και τόσο ο Κώστας Λογοθέτης όσο και οι συνεργάτες του είναι από το “νέο αίμα” και άσχετα με το τι ψήφισε ο καθένας στα δημοτικά, κάθε προσπάθεια με μία δύναμη ανανέωσης, με φρέσκιες ιδέες και νέες θέσεις και απόψεις, πρέπει να στηριχθεί. Πρέπει να αλλάξουμε το τοπίο αλλάζοντας πρώτα από όλα τις ισορροπίες”.

Είμαστε όλοι καινούριοι στο νέο Καλλικρατικό νόμο. Έχουμε να κάνουμε με μία νέα εποχή. Δεν μπορούμε να ζούμε και να λειτουργούμε στην αυτοδιοίκηση όπως ζούσαμε και λειτουργούσαμε μέχρι χτές. Και όσα λέγαμε προεκλογικά για τη διαφάνεια και τον άμεσο περιορισμό των δαπανών πρέπει να γίνουν πράξη. Όλες αυτές οι υπέρογκες δαπάνες για δημόσιες σχέσεις, για κοινωνικές εκδηλώσεις, για γραφικές ύλες και αναλώσιμα, που φτάνουν το 1,5 εκ. ευρώ τον χρόνο, περικόπτονται από 1/1/2010 δραστικά, ώστε να καταφέρουμε με αυτά τα χρήματα να δημιουργήσουμε άμεσα τοπικά αναπτυξιακά έργα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και κυρίως να αποκτήσουμε μία καινούρια αντίληψη για τα πράγματα όλοι μας. Και οι αυτοδιοικητικοί και οι πολίτες. Εμείς έχουμε τη διάθεση, το μεράκι, τη γνώση και τη θέληση να το πράξουμε. Μπορούμε μαζί να αλλάξουμε το τοπίο. Και θα το αλλάξουμε”.

Διακρίναμε εκτός από απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γ. Δέδε, τους: Σ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Μαρίνη, Δ. Καραπατά, Δ. Στατήρη, Γ. Δρούγκα, Π. Κουράτο, Γ. Κακούρο, Φ. Σιτές, Χ. Μουζάκη αλλά και την κυρία Δανιήλ την Γ.Γ. του Σωματείου των ΑΜΕΑ. Από την άλλη, συζητήθηκε αρνητικά τόσο η απουσία εκπροσώπων του Τύπου  όσο και των εκπροσώπων της νέας αλλά και της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένας έμπειρος πολιτικός δεν κατάλαβε ακόμη ότι μάζεψε τα μεγαλύτερα λαμόγια της πόλης;;Τι να έρθουμε να πούμε εκεί;;;΄Με ποιόν τρόπο θα παίρνουμε κατά προτίμηση έργα του δήμου (πχ χωματουργικά).Μήμπως να πούμε πως θα ξεπουλάμε τους αγώνες των επαγγελματιών για μαρίνα έναντι μαγαζιού στο καζίνο με νοίκι μόνο 280 ευρώ;;;
    Ας μην ήτανε το όνομα Τατούλης και θα έβλεπε ο Δέδες τι θα έπαιρνε στο Λουτράκι.

  2. Για την προστασία του Κορινθιακού από την τοξική
    λάσπη που χύνει ο Μυτηλιναίος στη θάλασσα είπαν
    τίποτε;;;

    Για τα σκουπίδια που κοντεύουν να μας πνίξουν και
    σε λίγο θα πληρώνουμε πρόστιμα στην Ε.Ε.είπαν
    τίποτε;;;

    Για τον βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων,που
    περνάς από το δρόμο και σε πνίγει η μπόχα,είπαν
    τίποτε;;;

    Για καμιά καινούρια σχολική αίθουσα είπαν τίποτε;;;

    Για την καταπολέμιση της μάστιγας των ναρκοτικών,είπαν τίποτε;

    Για την ανακύκλωση,είπαν τίποτε;;;

    Η μόνη τους έγνοια ως φαίνεται από αυτά που
    είπαν,είναι πως θα τα κονομίσουν μερικοί
    εργολάβοι και κανα δυό επιχειρηματίες,κι΄αυτοί
    ξένοι.

    Κι΄ έπειτα μου λες για δε σου γράφω. Τι να σου
    γράψω ρε Μάνα;;;…
    Ηλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog